Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 18 oct 2008 - Anul XIII, nr. 246 (3927)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Imobiliare

Blocuri cu zece etaje şi centre comerciale pe terenurile fostului ROMUPS

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Un nou complex de locuinţe şi centre comerciale va fi ridicat în fosta zonă industrială a Sucevei, pe terenurile fostei întreprinderi ROMUPS, care se ocupa de producerea de utilaje şi piese de schimb.

Pe o suprafaţă de 9,5 hectare de teren, de pe care au fost “rase” cu buldozerul şi utilaje speciale de demolare toate clădirile fostei întreprinderi industriale, vor fi ridicate clădiri cu 10 etaje (subsol, parter şi zece etaje), în care vor fi amenajate atât spaţii de locuit, cât şi centre comerciale, aşa cum rezultă din documentaţia depusă la Primăria Suceava de firma Office Development.

Practic, un nou cartier de locuinţe, dotat cu supermarketuri şi galerii comerciale, va fi amenajat de anul viitor pe imensul platou rămas liber după demolarea clădirilor ROMUPS.

Zona comercială a ansamblului rezidenţial de la intrarea în cartierul Burdujeni va fi amenajată la primele niveluri ale clădirilor, care vor beneficia atât de locuri de parcare, cât şi de spaţii speciale pentru aprovizionarea cu produse.

O mare pondere în ansamblul de clădiri pe care vrea să le ridice acolo SC Office Development SRL o deţin locuinţele colective, care vor fi amenajate atât deasupra centrelor comerciale, cât şi separat, izolate de acestea.

Astfel, 20% dintre locuinţe vor fi apartamente cu o singură cameră, cu o suprafaţă de aproximativ 45 mp.

Apartamentele cu două camere vor ocupa 40% din totalul de suprafeţe locuibile, acestea urmând să aibă circa 65 de mp.

30% dintre locuinţele amenajate în noul cartier vor fi apartamente cu trei camere, care sunt gândite a avea câte 85 de mp.

O cotă mai mică, de 10% din totalul locuinţelor construite, o vor reprezenta apartamentele cu patru camere, care vor avea o suprafaţă de aproximativ 105 mp.

La subsolul clădirilor, pe o suprafaţă de 70.000 mp, se vor asigura locuri de parcare pentru apartamente şi spaţii comerciale.

 

Sens giratoriu în apropierea podului peste calea ferată

Lucrările la amenajările rutiere care vor deservi viitorul complex de locuinţe şi centre comerciale au început deja, în baza autorizaţiilor obţinute de la Primărie.

Pe lângă lucrările care vor reconfigura actualele accese rutiere din zonă, pentru a se uşura accesul către noul ansamblu imobiliar, va fi realizat un nou sens giratoriu.

Acesta va fi amplasat în apropierea podului aerian de peste calea ferată, pe suprafaţa de teren de aproximativ 250 mp, cuprinsă între Poştă şi intrarea la Shopping City Suceava.

Valoarea lucrărilor de amenajare rutieră din acea zonă se ridică la peste 500.000 lei (5 miliarde lei vechi), toate urmând să fie făcute pe banii investitorilor.

 

9,3 milioane de euro, pentru cele 9,5 hectare de la ROMUPS

Terenul pe care SC Office Development SRL va realiza ansamblul de locuinţe, hipermarketuri şi centre comerciale a fost cumpărat de la omul de afaceri sucevean Bogdan Lenţa, care a preluat activele fostului ROMUPS în 2005, pentru o sumă de aproximativ 3 milioane de euro.

În spatele investiţiei care urmează a fi demarată la Suceava se află firmele AVRIG 35 şi Office Development, prima având ca obiect de activitate cumpărarea şi vânzarea de bunuri imobiliare, iar a doua, închirierea şi subînchirierea bunurilor imobiliare proprii sau închiriate.

Cele două firme au asociaţi din alte ţări, în special din Olanda, iar administratorul ambelor firme este Hergan Alexander Etienne, persoană cu cetăţenie americană.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Blocuri cu zece etaje şi centre comerciale pe terenurile fostului ROMUPS.
 Vizualizări articol: 972 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.3 din 6 voturi
Blocuri cu zece etaje şi centre comerciale pe terenurile fostului ROMUPS3.356

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Fain trimis de
(18 oct 2008, 17:39:37
si se mareste burdujeniulbig grin ....
1.1  RE: Fain trimis de
(19 oct 2008, 14:28:00
Si urmeaza la rind Ambro si MES...
2.   O TAMPENIE trimis de
(19 oct 2008, 15:16:21
Daca ai bretea de acces pe sub podul aerian,de ce mai e necesar si un sens giratoriu?Doar pentru a mai strangula putin circulatia...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei