Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 30 sep 2008 - Anul XIII, nr. 230 (3911)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9757 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6253 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Preşedintele Băsescu îi urează "slujire rodnică" şi "viaţă îndelungată" Patriarhului Daniel

Marţi, 30 Septembrie 2008 (15:21:29)
 Preşedintele Traian Băsescu a participat, marţi, la Palatul Patriarhiei, la aniversarea unui an de la întronizarea Patriarhului Daniel, ocazie cu care a avut o scurtă discuţie privată cu acesta, după care i-a urat "slujire rodnică", "viaţă îndelungată" şi "La mulţi ani!".

La eveniment au mai fost prezenţi, alături de feţe bisericeşti, ministrul Culturii, Adrian Iorgulescu, ministrul Finanţelor, Varujan Vosganian, senatorul PRM Gheorghe Funar şi lideul PSD Mircea Geoană.

Şeful statului a sosit la Palatul Patriarhiei în timpul unui Te Deum oficiat în prezenţa Patriarhului Daniel. Traian Băsescu a dat mâna cu patriarhul şi i-a urat acestuia "La mulţi ani!", iar preoţii prezenţi au cântat "Mulţi ani trăiască!".

La finalul slujbei, şeful statului şi patriarhul au intrat într-o mică sală din Palatul Patriarhiei unde au discutat pentru câteva minute, iar apoi s-au deplasat în Aula Magna, unde se aflau deja reprezentanţii Guvernului, înalţi prelaţi ai BOR şi alte feţe bisericeşti.

La intrarea Patriarhului şi a preşedintelui în această sală, cei prezenţi au început să-i cânte conducătorului BOR "Doamne îl păzeşte întru mulţi ani". Patriarhul i-a binecuvântat, după care a fost prezentat un film, realizat de Trinitas TV, curpinzând imagini de la întronizare şi din activitatea sa de până în prezent.

După prezentarea filmului, preşedintele Băsescu a fost invitat să ia cuvântul, el adresându-i patriarhului "cele mai calde urări de slujire rodnică şi viaţă îndelungată". Şeful statului l-a felicitat pe Patriarhul Daniel pentru susţinerea celor care au nevoie de sprijinul Bisericii, a vieţii culturale, a educaţiei şi a dialogului interconfesional.

"Am văzut cum, în momente foarte dificile, Biserica Ortodoxă Română s-a implicat în ajutorarea sinistraţilor. Mă refer nu numai la ajutorul material, ci şi la apelul pe care l-a făcut pentru a trezi solidaritatea noastră cu cei aflaţi în nevoie", a spus Băsescu.

El a mai declarat că se poate spune că BOR a intrat în "era comunicării moderne", răspunzând aşteptărilor propriilor credincioşi, prin extinderea reţelei Radio Trinitas şi prin înfiinţarea televiziunii cu acelaşi nume.

"La mulţi ani, Preafericite Părinte Patriarh!" a spus Băsescu, la finalul discursului, iar cei prezenţi au aplaudat.

Ministrul Culturii, Adrian Iorgulescu, a citit, la rândul său, un mesaj din partea premierului Tăriceanu, care îl felicită pe patriarh cu ocazia unui an de la întronizare. În mesaj este evocată buna relaţie şi cooperare între BOR şi instituţiile statului, precum şi contribuţia Bisericii, în frunte cu patriarhul, la viaţa socială şi culturală a României.

În încheiere, Iorgulescu l-a felicitat în numele Guvernului şi al său personal pe patriarh şi a dat mâna cu acesta, în aplauzele celor prezenţi.

Apoi, un reprezentant al BOR a prezentat, pe durata a jumătate de oră, realizările primului an de patriarhat al PF Daniel.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Preşedintele Băsescu îi urează "slujire rodnică" şi "viaţă îndelungată" Patriarhului Daniel.
 Vizualizări articol: 588 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Preşedintele Băsescu îi urează "slujire rodnică" şi "viaţă îndelungată" Patriarhului Daniel0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei