Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 24 sep 2008 - Anul XIII, nr. 225 (3906)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Preşedintele UNJR spune că afirmaţiile secretarului Camerei Deputaţilor sunt "cel puţin deplasate"

Miercuri, 24 Septembrie 2008 (16:58:49)
Preşedintele Uniunii Naţionale a Judecătorilor din România (UNJR), judecătorul Dana Gârbovan, a catalogat, miercuri, drept "cel puţin deplasate" afirmaţiile secretarului Camerei Deputaţilor potrivit cărora demersul UNJR prin care se cere anularea votului în cazurile Mitrea şi Năstase ar fi nelegal.

"Noi am formulat o plângere prealabilă, am indicat articolele de lege pe care se întemeiază şi am cerut totodată Camerei Deputaţilor să-şi argumenteze, tot pe lege, hotărârea din august. Aşteptam să primim un răspuns în scris, pentru a putea face demersurile în continuare", a declarat preşedintele UNJR, judecătorul Dana Gârbovan, citat de corespondentul MEDIAFAX.

În privinţa acuzaţiei potrivit căreia ar fi acţionat "la comandă", preşedintele UNJR, care este judecător la Tribunalul Bihor, susţine că afirmaţia parlamentarului este deplasată.

"Nu există nicio comandă. Plângerea nu este în nume personal, ci în numele organizaţiei pe care o reprezint şi cu aprobarea colegilor. Afirmaţiile domnului Zgonea sunt cel puţin deplasate", a spus judecătorul Dana Gârbovan.

Conducerea Camerei Deputaţilor şi-a exprimat, miercuri, indignarea faţă de iniţiativa UNJR de a cere anularea votului din 13 august în cazurile lui Miron Mitrea şi Adrian Năstase, preşedintele Camerei urmând să transmită CSM o scrisoare în acest sens.

"Am primit o scrisoare din partea Uniunii Naţionale a Judecătorilor din România prin care judecătorul Dana Gârbovan (preşedintele UNJR - n.r.) face o plângere prealabilă împotriva votului Camerei Deputaţilor asupra cererii de urmărire penală a lui Mitrea şi Năstase din 13 august. Biroul Permanent a luat act cu surprindere de această plângere şi va adresa prin preşedintele Camerei Deputaţilor o scrisoare deschisă CSM atrăgând atenţia că sunt judecători în România anului 2008, România europeană, care nu cunosc şi care ar trebui să ştie că judecătorii nu pot să atace în contencios administrativ şi nimeni nu poate o hotărâre a Parlamentului României", a declarat secretarul Camerei Deputaţilor Valeriu Zgonea (PSD).

În acest context, Valeriu Zgonea a menţionat, la finalul Biroului Permanent al Camerei, că judecătoarea "a primit, probabil, o comandă".

"Probabil că doamna a primit o comandă şi noi am primit această plângere care nu îşi are rostul şi nici nu are subiect. Din punctul nostru de vedere nu este nici legală", a afirmat secretarul Camerei.

Potrivit materialului transmis de Uniunea Naţională a Judecătorilor din România (UNJR), judecătoarea Dana Gârbovan a formulat o plângere prealabilă împotriva votului plenului din 13 august, asupra cererilor de urmărire penală a deputaţilor Miron Mitrea şi Adrian Năstase ce concretizează hotărârea plenului Camerei Deputaţilor de a nu se solicita urmărirea penală faţă de aceştia, solicitând anularea rapoartelor Comisiei Juridice asupra solicitărilor Parchetului şi anularea proceselor-verbale referitoare la rezultatul votului.

Preşedintele UNJR a motivat solicitările prin faptul că rapoartele au fost date "cu exces de putere" şi sunt "nelegale", menţionând că "o structură parlamentară a încălcat grav limitele în care Parlamentul se poate exprima prin acte sau fapte juridice", cu menţiunea că analiza probelor unui dosar de urmărire penală şi pronunţarea pe fondul cauzei revin în exclusivitate instanţei de judecată în raport cu o cauză penală.

În plus, în plângere se arată că aceste rapoarte au fost "determinante" în acordarea votului pentru ambii deputaţi. "Având în vedere că cele două rapoarte întocmite de Comisia juridică sunt nule, ca acte şi ca acţiuni prealabile obligatorii actului juridic reprezentat de votul deputaţilor, firesc este ca şi acest din urmă act juridic să fie nul", se mai arată în document.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Preşedintele UNJR spune că afirmaţiile secretarului Camerei Deputaţilor sunt "cel puţin deplasate".
 Vizualizări articol: 429 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Preşedintele UNJR spune că afirmaţiile secretarului Camerei Deputaţilor sunt "cel puţin deplasate"0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei