Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 24 sep 2008 - Anul XIII, nr. 225 (3906)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Boc a cerut sprijinul preşedintelui Irlandei pentru a aduce acasă românii plecaţi în străinătate

Miercuri, 24 Septembrie 2008 (17:30:45)
Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a solicitat, miercuri, sprijinul preşedintelui Irlandei, Mary McAlees, pentru realizarea unui program prin care românii din străinătate să se întoarcă acasă, după modelul Irlandei, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Am pus la cale un mecanism prin care să învăţăm foarte multe lucruri, din modelul în urma căruia ei au reuşit să aducă irlandezii acasă din America, după ce au intra în EU. Acest lucru trebuie să-l facem şi noi acum, să aducem o parte din cele două milioane de români acasă," a declarat primarul Emil Boc, la finalul întâlnirii de miercuri cu preşedintele Irlandei, Mary McAlees, care a avut loc la Primăria Cluj-Napoca.

Potrivit lui Boc, cel mai bun sfat primit de la preşedintele Irlandei a fost ca românilor să li se creeze condiţii europene la ei acasă.

"Chiar dacă nu sunt la fel standardele ca în străinătate, dar sunt apropiate, ei preferă să stea acasă alături de cei dragi. Asta înseamnă că trebuie să li se ofere standarde în privinţa condiţiilor, infrastructurii, familiei şi salariilor, iar toate acestea dau motive ca românii să se întoarcă acasă. Irlanda a avut o politică specială în a aduce acasă irlandezii", a afirmat Emil Boc.

El a precizat că preşedintele Irlandei a subliniat cât de importantă a fost pentru statul irlandez aducerea acasă a persoanelor care munceau în alte ţări.

"Vom avea un schimb de idei cu privire la politicile promovate pe această temă", a afirmat Boc.

Primarul municipiului Cluj-Napoca a adăugat că în cadrul discuţiilor pe teme culturale s-a decis să aibă loc schimburi culturale între formaţii de muzică şi dansuri din România şi Irlanda, care să susţină, în anii următori, spectacole la Dublin şi la Cluj.

După întâlnirea avută cu primarul Emil Boc la Primăria municipiului Cluj-Napoca, preşedintele Irlandei a plecat la Aeroportul Internaţional din Cluj-Napoca.

Preşedintele Irlandei, Mary McAleese, a sosit, miercuri, în jurul orei 10.30, pe Aeroportul Internaţional din Cluj-Napoca, fiind întâmpinată de autorităţi locale.

Mary McAleese a primit, miercuri, titlul de Profesor Honoris Causa al Facultăţii de Litere a Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj şi a vorbit, în discursul rostit la ceremonie, despre colaborările româno-irlandeze în domeniul cultural.

Mary McAleese a evidenţiat atât colaborările în domeniul universitar, cât şi cele în teatru şi literatură.

După decernarea titlului universitar, Mary McAleese s-a întâlnit cu primarul Emil Boc, la sediul Primăriei Cluj-Napoca, unde a avut loc un spectacol de muzică irlandează.

La spectacol, Mary McAleese a fost însoţită de soţul său, Martin McAleese, de ambasadorul Irlandei în România, John Morahan, şi a fost primită de primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, de viceprimarii Sorin Apostu şi Laszlo Attila, de preşedintele CJ Cluj Alin Tişe şi de subprefectul Hegedus Ludovic.

După spectacol, şeful statului Irlandez a ţinut un discurs în care a spus că a folosit această ocazie de a vizita România şi Cluj-Napoca pentru a consolida relaţiile dintre cele două ţări atât în plan economic, cât şi culutral.

Preşedintele Irlandei, Mary McAleese, şi-a început, marţi, vizita de stat în România, fiind primită la Palatul Cotroceni de preşedintele Traian Băsescu.

Mary McAleese va reveni în Irlanda în cursul serii de miercuri.

Mary McAleese a devenit, la 11 noiembrie 1997, cel de-al optulea preşedinte al Irlandei. Ea a fost realeasă în funcţie la 1 octombrie 2004. Este avocat şi profesor de drept. S-a născut la Belfast, în 1951, şi este primul preşedinte provenit din Irlanda de Nord.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Boc a cerut sprijinul preşedintelui Irlandei pentru a aduce acasă românii plecaţi în străinătate.
 Vizualizări articol: 572 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Boc a cerut sprijinul preşedintelui Irlandei pentru a aduce acasă românii plecaţi în străinătate0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei