Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 19 sep 2008 - Anul XIII, nr. 221 (3902)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Marko Bela: UDMR va avea un mesaj foarte pertinent pentru "zona românească"

Vineri, 19 Septembrie 2008 (17:44:04)

Preşedintele UDMR, Marko Bela, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că Uniunea va propune 452 de candidaţi la alegerile din această toamnă, inclusiv pentru colegiile din străinătate, iar pentru candidaţii propuşi în "zona românească" va avea "un mesaj foarte pertinent".

"Noi vom avea un mesaj foarte pertinent pentru zona românească (judeţele unde populaţia maghiară nu este semnificativă - n.r.). Noi am dovedit în Guvern că putem avea contribuţii, că miniştrii noştri lucrează pentru toţi. Miniştrii noştri, secretarii noştri, nu au venit cu soluţii numai pentru maghiari, ci pentru toată populaţia, fie vorba de amenajarea teritoriului sau dezvoltare regională, protecţia mediului, transporturi şi tot ce ţine de activitatea Guvernului şi a colegilor noştri. Mesajul nostru e complex, e bogat şi concret şi, în mod firesc, include şi zonele româneşti, pentru că peste tot vom avea candidaţi", a spus Marko Bela, citat de corespondentul MEDIAFAX.

Preşedintele Uniunii a declarat că proiectul de program al UDMR, care va fi supus peste o zi dezbaterii Consiliului Reprezentanţilor Unionali, la Târgu Mureş, este finalizat şi că acesta conţine două teme principale: autonomia, respectiv modernizarea şi dezvoltarea Ardealului şi a întregii ţări, strategia pentru dezvoltarea infrastructurii, cooperarea regională, relansarea economică.

Sloganul de campanie nu este încă gata, dar fiecare candidat va avea, în colegiul său, un mesaj adecvat, a afirmat Marko.

Întrebat dacă mesajul autonomiei va fi transmis de candidaţii pe care UDMR îi propune în "zonele româneşti", Marko Bela a spus că autonomia ar trebui extinsă pe teritoriul întregii ţări, prin diverse forme de descentralizare administrativă, recunoscând însă că invocarea obiectivului autonomiei este mai relevant pentru cei din "zonele maghiare".

Preşedintele Uniunii a mai afirmat că, în urma alegerilor generale, jumătate din grupul parlamentar al UDMR s-ar putea înnoi.

Marko Bela a spus că el cunoaşte, în mare măsură, lista cu propunerile de candidaţi ai UDMR din judeţe şi că acestea cuprind destul de multe nume noi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Marko Bela: UDMR va avea un mesaj foarte pertinent pentru "zona românească".
 Vizualizări articol: 479 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Marko Bela: UDMR va avea un mesaj foarte pertinent pentru "zona românească"0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei