Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 10 sep 2008 - Anul XIII, nr. 213 (3894)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9751 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5879 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Bogdan Olteanu militează în favoarea intensificării dialogului interconfesional

Miercuri, 10 Septembrie 2008 (17:33:03)
Preşedintele Camerei Deputaţilor, Bogdan Olteanu, a pledat, miercuri, la un simpozion, în favoarea intensificării dialogului interconfesional, dând ca exemplu familia sa pentru a ilustra dificultăţile rezultate din lipsa unui asemenea dialog.

Preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului, Nicolae Văcăroiu şi Bogdan Olteanu, au deschis lucrările simpozionului internaţional "Comunicarea interconfesională în Uniunea Europeană", care se desfăşoară în perioada 8-11 septembrie, la Palatul Parlamentului.

"Salut această iniţiativă, această reuniune care promovează dialogul între culte şi autorităţi, lucru care, privind spre trecutul nostru, cu siguranţă avem nevoie. Într-un trecut destul de tumultuos, confesiunile mai mult s-au confruntat decât să poarte un dialog. De-a lungul timpului, cei mai puternici au încercat să-i oprime pe cei mai slabi. Chiar şi familia mea nu este decât un nefericit exemplu din care poţi învăţa cât de dificil este dialogul interconfesional, cât de dificil este dialogul intercultural, iar diferenţele de etnie accentuează diferenţele religioasă. Încercăm să ne deschidem minţile şi sufletele către dialog interconfesional, către o deschidere faţă de religie indiferent de opţiunile lor materiale", a spus Bogdan Olteanu.

El a menţionat că statul este dator să-şi trateze în mod corect cetăţenii, să le respecte obiceiurile şi să le sprijine libertatea, mai ales libertatea conştiinţei, care reprezintă o contribuţie la constituirea comunităţii.

La rândul său, Nicolae Văcăroiu s-a referit la lipsa unei prevederi legale referitoare la defăimarea religioasă.

"Lipsa unei definiţii cu privire la defăimarea religioasă lasă loc la multe interpretări care pot duce la îngrădirea libertăţii de exprimare. Problema care se ridică este următoarea: cum poate să fie asigurată libertatea de exprimare, în condiţiile în care nu este îngrădită folosirea insultei şi vorbirea nerespectuoasă cu privire la religie sau credinţă", a afirmat Văcăroiu.

De asemenea, el a apreciat că organizarea acestui eveniment internaţional la Bucureşti denotă recunoaşterea evoluţiilor pe care România le-a înregistrat în domeniul drepturilor omului şi, în special, al libertăţii religioase.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bogdan Olteanu militează în favoarea intensificării dialogului interconfesional.
 Vizualizări articol: 592 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Bogdan Olteanu militează în favoarea intensificării dialogului interconfesional5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei