Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 23 aug 2008 - Anul XIII, nr. 198 (3879)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

PDL propune ca începerea urmăririi penale a miniştrilor-parlamentari să nu mai fie votată de plen

Duminică, 24 August 2008 (16:00:29)

Preşedintele PDL, Emil Boc, a anunţat, duminică, finalizarea unui proiect de lege prin care începerea urmăririi penale a miniştrilor care sunt şi parlamentari să nu se mai facă prin votul plenului Camerei, ci să fie trimisă Parchetului de către preşedintele Camerei respective.
 
  Emil Boc a declarat că PDL a finalizat un proiect de lege cu privire la modificarea legii răspunderii ministeriale, astfel încât pentru miniştrii-parlamentari să nu mai fie nevoie de un vot în plenul Camerelor Parlamentului pentru începerea urmăririi penale.

Liderul PDL a precizat că, respectând textul Constituţiei, legea spune clar că, în cazul în care vine o solicitare de la Parchetul General, împotriva unui ministru care are şi calitatea de parlamentar, preşedintele Camerei informează Biroul Permanent şi plenul Camerei, şi trimite acceptul ministrului justiţiei şi Parchetului.

Boc a arătat că prin acest proiect de lege se doreşte ca "nici un parlamentar să nu fie mai presus de lege".

"Vom cere ca acest proiect de lege să fie dezbătut în procedură de urgenţă, la începutul sesiunii parlamentare, astfel încât să eliminăm şi ultimele obstacole în calea baricadării Parlamentului în faţa justiţiei şi a blocării anchetelor judiciare", a spus Boc.

Preşedintele PDL a acuzat PSD că "a făcut proba supremă că interesele de grup şi cele personale primează în faţa intereselor justiţiei şi a statului de drept", iar "susţinerea de către PSD a acestui proiect reprezintă proba de foc că ceea ce au declarat, că nu mai doresc să fie o stavilă sau apărători a unor demnitarilor certaţi cu legea penală".

"Acest proiect de lege face neoportună şi ne-necesară revizuirea Constituţiei, care este un proiect amplu, care presupune revizuirea unor sutrcuturi, capitole, pşi corelalrea lor, pentru că presupune un referendum cu cheltuieli enorme", a mai spus Boc, adăugând că, dacă există voinţă politică, demnitarii pot ajunge în faţa justiţiei doar cu simpla voinţă a politicienilor din Parlament şi partidelor poltice, fără o revizuire a legii fundamentale.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului PDL propune ca începerea urmăririi penale a miniştrilor-parlamentari să nu mai fie votată de plen.
 Vizualizări articol: 472 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
PDL propune ca începerea urmăririi penale a miniştrilor-parlamentari să nu mai fie votată de plen0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei