Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 23 aug 2008 - Anul XIII, nr. 198 (3879)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Andronescu: MECT să prezinte stadiul pregătirii şcolilor pentru noul an de învăţământ

Duminică, 24 August 2008 (13:49:56)


Vicepreşedintele PSD, Ecaterina Andronescu, a solicitat, duminică, Ministerului Educaţiei să prezinte o situaţie a gradului de pregătire a şcolilor pentru debutul noului an de învăţământ, ea acuzând, totodată, lipsa de strategie manifestată în sistem de guvernarea de dreapta.
 
  "Cer Ministerului Educaţiei să prezinte public o situaţie a pregătirii şcolilor pentru începutul noului an şcolar", a declarat Andronescu, precizând că, în acest moment, există aproape la nivelul fiecărui judeţ şcoli aflate în şantier, care nu au şanse să îşi finalizeze lucrările până la 15 septembrie.

Andronescu a criticat, totodată, lipsa de strategie manifestată la nivelul Ministerului Educaţiei, lipsa de obiective coerente şi concrete, precum şi lipsa de profesionişti.

Potrivit vicepreşedintelui PSD, Ministerul Educaţiei ar avea nevoie de o strategie centrată pe dezvoltarea personală, pe formarea de competenţe, în urma unor evaluri stadiale, desfăşurate în baza unor standarde naţionale.

Andronescu a arătat, de asemenea, că în sistemul educaţional există o demotivare a elevilor, a părinţilor, dar şi a profesorilor.

Vicepreşedintele PSD a arătat că este nevoie ca învăţământul liceal să fie mai specializat, mai aplicat, iar examenul de bacalaureat să fie relevant.

Andronescu a mai spus că Ministerul Educaţiei trebuie să precizeze mai bine responsabilităţile celor care se ocupă de gestionarea examenului de bacalaureat.

Ea a atras atenţia, totodată, că Ministerul Educaţiei a fost obiectul unei rectificări bugetare, prin care i s-au luat jumătate de miliard de RON din cei 6% din PIB garantaţi prin semnarea Pactului pentru Educaţie şi a cerut Ministerului de Finanţe să repună suma respectivă în bugetul învăţământului.

Andronescu a mai atras atenţia şi asupra faptului că în foarte multe judeţe licitaţiile în ceea ce priveşte programul „Cornul şi laptele” nu s-au desfăşurat încă, deşi anul şcolar debutează pe 15 septembrie.

Vicepreşedintele PSD a arătat că va propune invitarea ministrului Educaţiei la Comisia de Învăţământ din Cameră pentru a aborda, în cadrul unor discuţii concrete, toate subiectele pe care le-a atins în cadrul conferinţei de presă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Andronescu: MECT să prezinte stadiul pregătirii şcolilor pentru noul an de învăţământ.
 Vizualizări articol: 362 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Andronescu: MECT să prezinte stadiul pregătirii şcolilor pentru noul an de învăţământ0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei