Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 6 aug 2008 - Anul XIII, nr. 183 (3864)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Păcuraru: Am început deja să aprob plata ajutoarelor de urgenţă pentru Maramureş şi Botoşani

Miercuri, 6 August 2008 (14:11:10)

Ministrul Muncii, Paul Păcuraru, a declarat, miercuri, că a aprobat primele plăţi pentru acordarea ajutoarelor de urgenţă în judeţele Maramureş şi Botoşani şi speră ca până vineri să fie finalizată documentaţia, astfel încât să înceapă efectuarea plăţilor în toate judeţele afectate de inundaţii.
 
  Ministrul Muncii, Familiei şi Egalităţii de Şanse, Paul Păcuraru, a precizat că ajutoarele de urgenţă de care beneficiază persoanele afectate de inundaţii se vor acorda diferenţiat, în funcţie de gravitatea situaţiei. Astfel, persoanele a căror locuinţă a fost distrusă în totalitate vor primi câte 800 de lei, cele a căror casă a fost distrusă în proporţie de peste 50 la sută vor beneficia de un ajutor de urgenţă în valoare de 500 de lei, iar celelalte persoane, afectate mai puţin, vor primi câte 300 de lei.

"Atrag atenţia că aceste ajutoare nu sunt destinate refacerii locuinţei, ci pentru nevoi sociale şi familiale urgente", a explicat Paul Păcuraru.

Potrivit ministrului, până acum, au fost finalizate 6.550 de anchete sociale: 1.296 în judeţul Neamţ, 552 în Iaşi, 127 în Maramureş şi 3.863 în Suceava, urmând ca în cursul zilei de miercuri să fie finalizate şi în judeţul Bacău.

În ceea ce priveşte judeţul Botoşani, Paul Păcuraru a declarat că numărul anchetelor sociale care trebuie realizate este mai mic, însă acestea nu au fost finalizate din cauza faptului că e vorba de localităţi izolate.

Demnitarul a mai spus că în cursul zilei de marţi a aprobat plăţile pentru 216 familii din Maramureş şi Botoşani şi a primit documentaţia necesară pentru alte 552 de familii din Iaşi.

Totodată, ministrul Păcuraru a precizat că până vineri ar trebui să fie finalizată documentaţia pentru toate judeţele, astfel încât să înceapă urgent plăţile.

Potrivit lui Paul Păcuraru, miercuri, până la ora 9.00, numărul total al persoanelor afectate de inundaţii a ajuns la 21.190, iar alţi cinci oameni din judeţul Maramureş, au decedat. Totodată, numărul gospodăriilor inundate a ajuns la 6.397.

Numărul ajutoarelor de urgenţă acordate persoanelor sinistrate în 2008 a crescut de aproape de 12 ori, comparativ cu anul 2004, de la aproape 1.800, la peste 21.000, declara, săptămâna trecută, ministrul Muncii.

Potrivit demnitarului, în perioada 2004-2008 au fost acordate peste 65.000 de ajutoare de urgenţă.

"Dacă în 2004 au fost acordate 1.789 de ajutoare de urgenţă, în anul 2008 au fost acordate deja peste 21.000 de ajutoare. Numărul ajutoarelor acordate a crescut din 2004 până acum de 11,73 de ori", a precizat ministrul Muncii.

Paul Păcuraru a declarat că, de la an la an, numărul ajutoarelor de urgenţă acordate creşte constant, la fel şi valoarea acestora. Astfel, valoarea ajutoarelor de urgenţă acordate în ultimii patru ani a fost de 35.688.000 lei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Păcuraru: Am început deja să aprob plata ajutoarelor de urgenţă pentru Maramureş şi Botoşani.
 Vizualizări articol: 396 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Păcuraru: Am început deja să aprob plata ajutoarelor de urgenţă pentru Maramureş şi Botoşani0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei