Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 3 iul 2008 - Anul XIII, nr. 154 (3835)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Spiru Haret cere adoptarea de urgenţă a legii privind majorarea salariilor cadrelor didactice

Joi, 3 Iulie 2008 (13:49:53)


Federaţia Spiru Haret solicită Camerei Deputaţilor să adopte de urgenţă, în sesiune extraordinară, actului normativ pentru modificarea legii privind creşterile salariale care se vor acorda personalului didactic din învăţământ, reprezentând o majorare de aproximativ 54 la sută.
 
  Proiectul prevede o majorare a valorii coeficientului de multiplicare 1,000 la 400 de lei, începând cu data de 1 octombrie 2008, ceea ce reprezintă o creştere salarială de 54 de procente pentru personalul didactic, susţin reprezentanţii Federaţiei Spiru Haret.

Aceştia spun că vor face lobby pentru aprobarea de urgenţă a acestei legi, iar dacă nu se va întâmpla acest lucru, înaintea alegerilor din toamnă vor "populariza în orice unitate şcolară toţi parlamentarii care au o politică în defavoarea salariaţilor din învăţământ".

"Considerăm că este inadmisibil ca un act de o asemenea importanţă - care a fost aprobat atât de plenul Senatului, cât şi de Comisia pentru învăţământ, ştiinţă, tineret şi sport şi Comisia juridică, de disciplină şi imunităţi a Camerei Deputaţilor - să nu poată fi pus în discuţia plenului Camerei Deputaţilor din considerente procedurale", a declarat, joi, în cadrul unei conferinţe de presă, preşedintele Federaţiei Spiru Haret, Gheorghe Izvoranu.

Pe de altă parte, membrii Federaţiei îşi susţin poziţia de a nu semna Pactul Naţional pentru Educaţie, considerând că acesta este "prea general" şi aşteaptă clarificări din partea Comisiei Prezidenţiale privind finanţarea, descentralizarea şi resursa umană.

"În şedinţa reunită a Biroului Executiv şi Colegiului Liderilor Federaţiei de marţi, în prezenţa consilierului prezidenţial Cristian Preda, s-au reluat discuţiile pe marginea Pactului Naţional pentru Educaţie. Decizia privind semnarea documentului în cauză a fost amânată, ea depinzând în exclusivitate de mandatul pe care Federaţia îl va primi din partea membrilor săi", a precizat Izvoranu.

Reprezentanţii cadrelor didactice considerau, la jumătatea lunii iunie, că aprobarea, la Comisia de învăţământ a Camerei Deputaţilor, a proiectului de lege privind creşterile salariale care vor fi acordate în 2008 personalului didactic din învăţământ, de peste 50 la sută, "creează premisele unei salarizări decente" în domeniu.

Potrivit preşedintelui executiv al Federaţiei Spiru Haret, Marius Nistor, în şedinţa din 18 iunie a Comisiei pentru învăţământ, ştiinţă, tineret şi sport din cadrul Camerei Deputaţilor a fost aprobat proiectul de lege pentru aprobarea Ordonanţei Guvernului nr.15/2008 privind creşterile salariale care se vor acorda în anul 2008 personalului didactic din învăţământ.

"Se creează astfel premisele unei salarizări decente în învăţământ. Conform actului normativ, începând cu data de 1 octombrie 2008, valoarea coeficientului de multiplicare 1,000 va fi de 400 de lei, pentru toate categoriile de personal prevăzute de Legea 220/2007, ceea ce reprezintă o creştere salarială de 54 la sută", spunea Marius Nistor.

Totodată, vicepreşedintele Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI), Simion Hăncescu, afirma că, prin această lege, salariile din învăţământ vor fi mai atractive pentru tinerii care vor să intre în sistem.

"Felicităm astfel de decizii. În sfârşit, cred că salariile în învăţământ încep să devină motivante şi pentru tineri, un debutant urmând să primească lunar 1.100 de lei net", spunea Hănceascu.

În paralel cu susţinerea acestui act normativ, Spiru Haret a solicitat promovarea unui proiect legislativ similar care să vizeze creşterea salarială care se va acorda personalului nedidactic din învăţământ, adăuga Nistor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Spiru Haret cere adoptarea de urgenţă a legii privind majorarea salariilor cadrelor didactice.
 Vizualizări articol: 672 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Spiru Haret cere adoptarea de urgenţă a legii privind majorarea salariilor cadrelor didactice0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei