Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 3 iul 2008 - Anul XIII, nr. 154 (3835)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

RAR va înscrie emisiile de CO2 în actele maşinii fără să mai fie necesară prezentarea vehiculului

Joi, 3 Iulie 2008 (19:24:31)

Înscrierea emisiilor de dioxid de carbon în cartea de identitate a autovehiculului se realizează, de joi, doar prin prezentarea documentelor maşinii la Registrul Auto Român (RAR), fără să fie necesară prezenţa fizică a vehicului, excepţie făcând cele prevăzute cu filtru de particule.
  Astfel, posesorii de autovehicule din categoriile M1 (vehicule de pasageri care au, în afară de scaunul şoferului, cel mult opt locuri pe scaune - n.r.) şi M1G (vehicule de teren - n.r.) care deţin o maşină ale cărei emisii poluante nu sunt trecute în cartea de identitate a vehiculului (CIV), trebuie să se prezinte la RAR cu documentele maşinii, după o programare anterioară, nivelul emisiilor fiind trecut în CIV de către experţii RAR, care preiau informaţiile dintr-o bază de date cu toate maşinile fabricate ori comercializate în Europa, a declarat, joi, agenţiei MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al RAR, Lorena Stroe.

Pe de altă parte, posesorii de autovehicule dotate cu filtru de particule trebuie să se prezinte cu autovehiculul şi cu documentele de omologare.

Tariful pentru verificarea în baza de date şi menţionarea dioxidului de carbon şi / sau a filtrului de particule pe cartea de identitate a vehiculului este de 24 lei.

Pentru vehiculele din celelalte categorii (M2, M3, N1, N2 şi N3 - n.r.), emisiile de dioxid de carbon nu se trec pe CIV, taxa de poluare urmând să fie achitată după formula de calcul a taxei auto care scoate din ecuaţie emisiile de dioxid de carbon.

"Dioxidul de carbon se trece în CIV numai pentru M1 şi M1G, cu excepţia autovehiculelor pentru care valorile nu sunt măsurate, şi aici intră vehiculele fabricate pentru alte state decât pentru cele din comunitatea europeană şi cele pentru care nu s-au măsurat emisiile de dioxid de carbon (deci nu există în baza de date informaţii despre acest tip de emisie - n.r.). În această situaţie, posesorul de autovehicul poate opta pentru măsurarea nivelului de emisii de dioxid de carbon, trecerea lui în CIV şi plătirea taxei după formula care ţine cont de CO2, sau poate alege să plătească taxa după formula care exclude din calcul emisia de dioxid de carbon", a afirmat pentru MEDIAFAX şeful departamentului de consultanţă tehnică al RAR, Adrian Criţ.

Potrivit acestuia, este mai convenabil pentru contribuabil să plătească taxa auto după formula care nu include în calcul emisiile de dioxid de carbon, pentru că diferenţa între valoarea taxei pentru o maşină care are trecute în acte valorile de CO2 şi una care nu le are menţionate este de circa 200 de euro în plus pentru cea din urmă, în condiţiile în care operaţiunea de determinare şi de trecere în CIV a emisiilor de dioxid de carbon costă circa 600 de euro.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului RAR va înscrie emisiile de CO2 în actele maşinii fără să mai fie necesară prezentarea vehiculului.
 Vizualizări articol: 1412 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
RAR va înscrie emisiile de CO2 în actele maşinii fără să mai fie necesară prezentarea vehiculului0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Nesimtiti trimis de
( 4 iul 2008, 13:03:33
Am incercat sa ma programez prin telefon la RAR,dar nu am reusit suna ocupat tot timpul iar la ghiseu nu se fac programari decit numai prin tel.ma intreb si ii intreb pe domnii de la RAR cum pot sa ma programez pentru eliberarea diagramei noxe CO2
2.   Suceava e cea mai tare trimis de
( 4 iul 2008, 15:33:57
In alte orase, Salaj de exemplu, iti rezolvi problemele la rar in maxim 2 ore, la Suceava e "vestu' salbatic". Oare de ce in alte orase, totul se rezolva rapid, iar la noi trebuie sa astepti, pana la o luna de zile...oare nu se sesizeaza nimeni ? we're living in midle of nowhere....

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei