Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 3 iul 2008 - Anul XIII, nr. 154 (3835)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Măsură radicală

Plângere penală împotriva directorului MES şi a executorului judecătoresc Cezar Ţugui

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Scandalul vânzărilor trucate de la SC MES SA Suceava se mută la Parchet. Direcţia Generală a Finanţelor Publice Suceava a înaintat plângere penală împotriva directorului societăţii, Dumitru Duduman, dar şi împotriva executorului judecătoresc Cezar Ţugui. Cei doi sunt acuzaţi de evaziune fiscală, după ce unul a vândut, iar celălalt a cumpărat bunurile SC MES SA aflate sub sechestru aplicat de Finanţe.

 

Plângerea penală împotriva cuplului Duduman - Ţugui a fost depusă la Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava. Reprezentanţii DGFP Suceava au descris motivele pentru care consideră că directorul SC MES SA şi executorul judecătoresc Cezar Ţugui se fac vinovaţi de încălcarea legislaţiei.

Pe 30 mai 2008, Direcţia Generală a Finanţelor Publice Suceava a anunţat o licitaţie pentru înstrăinarea unor bunuri aparţinând SC MES SA Suceava. Numai că, spre surpriza generală, în ziua licitaţiei, la sediul DGFP s-a primit o adresă din partea Biroului individual al executorului judecătoresc Cezar Ţugui prin care acesta anunţa că a vândut deja bunurile scoase la vânzare.

„După cum rezultă din procesele verbale de licitaţie mobiliară, executorul judecătoresc a declanşat executarea silită la cererea creditoarei SC Machines&Wood Metal (MWM) SRL Suceava, în temeiul unor bilete la ordin emise de SC MES SA Suceava, scadente începând cu data de 17 martie 2008, asupra bunurilor sechestrate de DGFP Suceava”, se arată în plângerea înaintată la Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava.

 

Duduman vinde, Duduman cumpără

Cumpărători au fost nimeni alţii decât Dumitru Duduman şi fiul acestuia, Andrei Duduman, prin firmele căpuşă care au funcţionat pe spatele muribundei SC MES SA Suceava.

„Precizăm că administrator la SC MWM SRL este acelaşi Dumitru Duduman, care deţine şi funcţia de director la debitoarea SC MES SA, iar administrator la adjudecarea SC Ady Logistics SRL Suceava este fiul acestuia, Andrei Duduman. Înstrăinarea bunurilor s-a făcut, în mod evident, în scopul scoaterii bunurilor din patrimoniul debitoarei SC MES SA şi sustragerii acestora de la urmărirea începută de creditorul fiscal. De asemenea, executorul judecătoresc nu avea dreptul să procedeze la vânzarea bunurilor sechestrate de executorul fiscal”, au arătat juriştii DGFP Suceava.

 

Ce şi-a vândut Duduman propriei firme

Tranzacţia pentru care Dumitru Duduman şi Cezar Ţugui s-au ales cu plângeri penale s-a derulat la mijlocul lunii mai a acestui an şi viza 4 bilete la ordin, unul în valoare de 672.312 de lei, altul de 671.182 de lei, al treilea în valoare de 748.681 de lei şi al patrulea de 748.682 de lei.

Singurii licitatori care au plătit preţul de pornire au fost firmele lui Duduman - tatăl şi Duduman - fiul, care au devenit proprietare pentru maşinile de alezat şi frezat, strunguri şi toate celelalte bunuri scoase la vânzare.

Preţul de achiziţie a fost de 600.000 de lei, mult mai mic decât cel practicat pe piaţă.

Aceasta a fost a doua pseudolicitaţie organizată de executorul judecătoresc Cezar Ţugui în cazul SC MES SA Suceava. Prima s-a derulat pe 31 martie 2008, când SC MWM SRL, firma lui Dumitru Duduman, a cumpărat toate bunurile imobiliare ale SC MES SA, fiind singura participantă la licitaţie.

Pentru că bunurile erau sub sechestru, cei de la Fisc au contestat în instanţă legalitatea licitaţiei. Judecătorii le-au dat dreptate celor de la DGFP Suceava şi au dispus anularea procesului verbal de licitaţie din 31 martie 2008.

 

Cezar Ţugui: „Nu pot comenta nimic”

Executorul judecătoresc Cezar Ţugui a declarat că nu este la curent cu demersul celor de la Finanţe.

„Nu pot comenta nimic pentru că nu ştiu în ce constă plângerea. Trebuie să văd şi eu care sunt faptele care mi se impută şi abia apoi mă voi pronunţa”, a menţionat Cezar Ţugui.

Cealaltă persoană împotriva căreia DGFP Suceava a depus plângere penală, Dumitru Duduman, nu a putut fi contactată pentru a-şi exprima punctul de vedere.

Averea SC MES SA Suceava a fost pusă sub sechestru de DGFP Suceava pentru datorii de 6,4 milioane de lei, fără a pune la calcul şi celelalte datorii acumulate de societate.

 

Acuzaţiile aduse lui Duduman şi Ţugui

Fapta de care sunt acuzaţi Dumitru Duduman şi Cezar Ţugui este prevăzută de articolul 9, aliniatul 1, litera g din Legea 241/2005 pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale. Conform acestei legi, constituie infracţiuni de evaziune fiscală şi se pedepsesc cu închisoare de la 2 la 8 ani şi interzicerea unor drepturi, următoarele fapte săvârşite în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale:

g) substituirea, degradarea sau înstrăinarea de către debitor ori de către terţe persoane a bunurilor sechestrate în conformitate cu prevederile Codului de procedură fiscală şi ale Codului de procedură penală.

 

Cine putea vinde bunurile SC MES SA

Bunurile mobiliare şi imobiliare ale SC MES SA Suceava nu puteau fi înstrăinate decât de Finanţe. Acest aspect este stipulat de articolul 136, aliniat 9, din OG 92/2003 republicată, care se referă la Codul de Procedură Fiscală.

„În cazul în care asupra aceloraşi venituri ori bunuri ale debitorului a fost pornită executarea, atât pentru realizarea titlurilor executorii privind creanţe fiscale, cât şi pentru titluri ce se execută în condiţiile prevăzute de alte dispoziţii legale, executarea silită se va face, potrivit prezentului cod, de către organele de executare prevăzute de acesta (n.r. – de Finanţe)”, se arată în OG 92/2003.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Plângere penală împotriva directorului MES şi a executorului judecătoresc Cezar Ţugui.
 Vizualizări articol: 1586 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.80/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.8 din 5 voturi
Plângere penală împotriva directorului MES şi a executorului judecătoresc Cezar Ţugui2.855

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Distrugeti si ultima fabrica nenorocitilor trimis de
( 3 iul 2008, 13:02:35
distrudeti tot,era ultima fabrica,o videti prin combinatii,apare alt supermarket care da faliment si apoi cretinilor bagati mii de miliarde sa faceti o fabrica noua,sunteti jenanti
2.   Capra vecinului sa moara, asta e boala voastra trimis de
( 3 iul 2008, 13:08:49
ce mai conteaza cine a castigat licitatia, oricum nu cred ca era interesat nimeni de acele masini. atat timp cat statul si bancile isi recupereaza bani.nu vad care e problema.Ce daca a luat-o Duduman..? ce aveti cu omul asta ? lasa sa mearga macar mwm, daca mesul nu mai poate .decat sa le inchida sa ramana oamenii fara servici si masinile sa le dea la fier vechi,mai bine sa aiba oamenii de lucru Ma intreb cine le-ar fi cumparat,ca in zona moldovei e singura firma pe profilul acesta?
3.   Un strop de sudoare trimis de
( 3 iul 2008, 13:27:09
Mai anonimo cei dai **** lui Duduman, ce spui despre faptul ca bietii oameni lucreza de dimineata pana seara pe un salariu de **** in timp ce Duduman&Co fac sula grosa pe spinarea muncii atator mii de oameni.

Oare aceasi oameni care si-au sacrificat viata in fabrica trebuie sa munceasca pe un salariu de **** pe care il ie tu in 5 sec cat io iei in gura de la Duduman.

Mai tov Director ar trebui sa-ti gasesti nasul si sa te legam de poarta fabricii si sa mori in agonie.
4.   Capra vecinului sa moara, asta e boala voastra trimis de
( 3 iul 2008, 13:30:50
ce mai conteaza cine a castigat licitatia, oricum nu cred ca era interesat nimeni de acele masini. atat timp cat statul si bancile isi recupereaza bani.nu vad care e problema.Ce daca a luat-o Duduman..? ce aveti cu omul asta ? lasa sa mearga macar mwm, daca mesul nu mai poate .decat sa le inchida sa ramana oamenii fara servici si masinile sa le dea la fier vechi,mai bine sa aiba oamenii de lucru Ma intreb cine le-ar fi cumparat,ca in zona moldovei e singura firma pe profilul acesta.
5.   CAPRA VECINULUI SA MOARA.NU? trimis de
( 3 iul 2008, 13:42:04


ce treaba are fiscul ,licitatile cu salarile voastre? nu iti convine ,schimba locul de munca ,ca nu te tine nimeni legat cu forta . si fara cuvinte obscene ,ca nu cred ca ai stat sa-l pazesti pe duduman,si daca da iti meriti salariu pe care il ai pentru ca iti curge sudoarea uitandute in curtea vecina.ASA CA DUPA MUNCA SI RASPLATA...
6.   CERERE trimis de
( 3 iul 2008, 14:56:37
SALARIILE PE LUNILE FEBRUARIE , MARTIE SI CELELALTE LUNI SI IMPRUMUTURILE DE LA BCR PE CARE LE-AM FACUT PENTRU TINE CAND LE DAI .OM FARA DE DUMNEZEU SI FARA DE RUSINE. TI-ABATUT JOC OAMENI RUSINE. RUSINE.RUSINE......PORC MISTRET
6.1  RE: CERERE trimis de
( 3 iul 2008, 17:16:27
bai muncitorule ce muncesti ? asa muncitor deschis la minte care sa stie sa tasteze si sa navigheze internetul nu s-a mai vazut..salariile s-au si inclusiv tichetele de masa, asa ca du-te si munceste in continuare la spalat wc-urile prin italia unde lucrezi tu defapt
7.   Anti comert trimis de
( 3 iul 2008, 17:13:48
s-au facut credite la bcr ca sa se plateasca salariile puturosilor care aveau randament negativ, plus consiliul de administratie de sutele de milioanele lunare fara de care unii ca leonte si serbanescu nu erau lipsiti, si cum le-a taiat salariile cum si-au intors spatele...si daca a luat mwm totul ce?? daca lua halele si utilajele si le darama si le vindea la fier vechi cum a facut lenta la iups ziceam ceva, dar asa ca se tot investeste in fabrica si oamenilor li se dau salariile cu maxim cateva zile intarziere nu e bun, ca a cumparat duduman tot. poate era mai bine daca cumparau acolitii fiscului pe sume mici si pe spagi enorme, atunci totul era legal si transparent. ascultati la mine, capul neplecat sabia nu-l taie
8.   REPLICA trimis de
( 3 iul 2008, 21:41:31
NU ITI ESTE RUSINE PORCULE DE DUDUMAN SA SPUI CA AI DAT SALARIILE LA MES ,BONURILE,DOTORIILE LA BANCA DE ASTA NE VIN PLICURILE DE LA BANCA BCR SI BANI OAMENILOR CE AU LUCRAT IN GERMANIA CAND LE DAI MINTI IN CONTINUARE ASTA AI FACUT TOT TIMPUL AI MINTIT PE TOATA LUMEA CA SA-TI FI TIE BINE .CATE PROCESE AI PE ROL PENTRU NEPLATA DATORIILOR SALARIALE RUSINE PORCULE CRED CA NU MAI ESTE NIMENI CA TINE IN TARA SA AI TU SI FAMILIA TA CE LEAI DAT OAMENILOR.
9.   Puscarie trimis de
( 3 iul 2008, 23:52:23
Pacat ca acest copil Andrei ,crescut in puf ,nu a putut invata de taicasu decat cum sa furi 1 milion de euro.

Acum cel mai bine ar fi sa -l caute pe severin sa-si aranjeze repede un azil sau pe cei de la MIRA sa- l preia peste granita repede cat mai are timp, pentru ca in maxim 30 zile v-a fi arestat .

Dudumane ai suparat pe cineva mare care a avut incredere in tine basca ca i-ai tras si o teapa si l-ai pacalit si pe Tugui.

Tai-o repede in afara cat mai ai timp sau interneazate repede la spitalul de psihiatrie ca te paste puscaria.
10.   Mare valoare trimis de
( 4 iul 2008, 00:00:17
mi-am demonstrat mie ca sunt un mare director si un mare om , iubit si cinstit de catre toti oamenii ! sunt el principe di tutti capi ! ce v-am ars pe toti ! asa sa-mi ajute dumnezeu! ne vedem maine la servici ! bomboane din partea casei ! semnat al vostru , dudu diliul duduprostman !
11.   Off viata trimis de
( 4 iul 2008, 00:56:44
tatal meu stapanul meu ! in situatii de genul asta ar face o invarteala cu Tugui si m-ar vinde pana si pe mine ! deci ce sa mai ziceti de omul asta ?????

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei