Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 3 iul 2008 - Anul XIII, nr. 154 (3835)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Finanţări nerambursabile de 320 mil. euro pentru investiţii în industrie şi energie, până în 2013

Joi, 3 Iulie 2008 (17:16:17)

Valoarea finanţării nerambursabile pentru firmele care realizează investiţii iniţiale în industrie şi producţia de energie nu poate depăşi 40% din cheltuielile eligibile în regiunea Bucureşti-Ilfov sau 50% în celelalte zone, potrivit unei scheme de ajutor de stat aprobată, miercuri, de Guvern.
  Schema de ajutor de stat vizează dezvoltarea regională durabilă şi reducerea emisiilor şi are un buget, aferent perioadei 2008-2013, de 318,8 milioane de euro, reprezentând finanţare europeană nerambursabilă (prin Fondul European de Dezvoltare Regională) şi naţională (de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Economiei şi Finanţelor).

Defalcat, sumele anuale se ridică la 33,3 milioane euro în 2008, 48,8 milioane euro în 2009 şi la 63,3 milioane de euro în 2010. În ultimii trei ani, finanţările sunt de 65,9 milioane euro (2011), 57,1 milioane euro (2012), respectiv 50,4 milioane euro (2013).

Ajutoarele de stat se adresează operatorilor economici care realizează investiţii iniţiale, în oricare dintre cele opt regiuni de dezvoltare ale României, care activează în toate sectoarele industriale şi în sectorul producerii energiei electrice şi termice, cu excepţia celor din sectorul construcţiei de nave, pescuit, acvacultură, industria carboniferă sau siderurgică.

Schema de ajutor de stat nu se aplică proiectelor mari de investiţii ale căror costuri eligibile depăşesc 50 de milioane de euro.

Prin implementarea schemei se estimează crearea a aproximativ 100 de noi locuri de muncă, concomitent cu menţinerea a cel puţin 1.400 de locuri de muncă.

Măsurile de sprijin acordate întreprinderilor pentru realizarea de investiţii iniţiale constau în acordarea de alocări financiare nerambursabile din fonduri comunitare şi naţionale. Valoarea maximă a finanţării nu poate depăşi 40% din totalul cheltuielilor eligibile în regiunea Bucureşti-Ilfov sau 50% din totalul cheltuielilor eligibile în celelalte 7 regiuni de dezvoltare.

Ministerul Economiei şi Finanţelor este autoritatea responsabilă de administrare a schemei, sub coordonarea Autorităţii de Management a Programului Operaţional Sectorial„Creşterea Competitivităţii Economice, în calitate de furnizor de ajutor de stat.

Schema de ajutor de stat intră în vigoare la data publicării în Monitorul Oficial şi se aplică până la data de 31 decembrie 2013.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Finanţări nerambursabile de 320 mil. euro pentru investiţii în industrie şi energie, până în 2013.
 Vizualizări articol: 398 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Finanţări nerambursabile de 320 mil. euro pentru investiţii în industrie şi energie, până în 20130.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei