Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 3 iul 2008 - Anul XIII, nr. 154 (3835)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   1 fişiere video

Reabilitare

Investiţie de peste 1 milion de euro, la Maternitatea Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Spitalul Suceava va avea o maternitate la standarde europene, în urma unei investiţii de peste 1 milion de euro, realizate în cadrul unui proiect de restructurare şi modernizare a secţiilor de obstetrică şi neonatologie de la  această unitate sanitară.

Finanţarea este asigurată de Banca Mondială, iar după finalizarea lucrărilor de reabilitare, în ultima parte a anului viitor, maternitatea de la Suceava va deservi şi judeţul Botoşani.

 

Condiţii hoteliere de trei stele şi dotare performantă 

Conducerea Spitalului Suceava speră ca renovarea maternităţii să pună capăt exodului de paciente către alte clinici, în situaţia în care condiţiile hoteliere vor fi de cel puţin trei stele, iar dotarea performantă va permite şi efectuarea unor intervenţii de ultimă oră.

“Este o investiţie foarte mare, care va da un alt standard al asistenţei în această specialitate pentru două judeţe. Maternitatea Suceava va deveni centru de excelenţă şi cum până la acest nivel nu mai există o etapă intermediară, nu văd ce concurenţă am mai putea avea şi unde ar mai trebui să se deplaseze femeile cu probleme. Există tendinţa, datorită modalităţilor actuale de a se naşte natural şi fără dureri, ca femeile să se adreseze unor unităţi din afara judeţului care asigură tehnica necesară. Nu-i un fenomen de masă, dar se înregistrează asemenea deplasări preferenţiale pentru intervenţii moderne în alte clinici, care dispun de o dotare adecvată. Chiar dacă lucrările nu se vor finaliza în 12 luni, aşa cum este prevăzut, spre finele anului viitor vom avea oricum o maternitate renovată”, a spus managerul Spitalului Suceava, dr. Doina Ganea Motan, cu precizarea că acest proiect reprezintă o iniţiativă a dr. Cristian Irimie, şeful secţiei Obstetrică-Ginecologie, din perioada când se afla la conducerea fostei Direcţii de Sănătate Publică Suceava.

 

Saloanele şi sălile de operaţii, recompartimentate şi renovate

Valoarea totală a proiectului care va transforma radical maternitatea de la Suceava este de 1.182.639 euro, preţ în care este inclus şi TVA-ul.

Lucrările de renovare presupun, printre altele, recompartimentarea saloanelor existente, astfel încât acestea să corespundă normelor în vigoare care cer 7 mp/pat şi echiparea fiecărui salon cu grup sanitar ce include şi un duş.

Sălile de operaţie sunt, de asemenea, cuprinse în demersurile de modernizare. Practic, după finalizarea lucrărilor, maternitatea va dispune de 3 săli de operaţie, 9 paturi pentru anestezie şi terapie intensivă, 4 săli individuale de naşteri, 41 de paturi pentru gravide, 38 de paturi pentru lăuze şi 18 paturi pentru copiii născuţi prematur.

De asemenea, vor exista spaţii speciale pentru biberonie, sterilizare. O parte din tehnică este deja asigurată în condiţiile în care, de la începutul anului, câteva aparate destinate acestui sector au sosit la Spitalul Suceava, completând dotarea existentă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Investiţie de peste 1 milion de euro, la Maternitatea Suceava.
 Vizualizări articol: 12994 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Investiţie de peste 1 milion de euro, la Maternitatea Suceava5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Si restul? trimis de
( 3 iul 2008, 12:53:48
de personalul medical ce ne spune-ti?

el cand v-a fi pregatit conform normelor europene ?

despre competenta, profesionalism si bun simt nu amintiti nimic?

1.1  RE: Si restul? trimis de
( 3 iul 2008, 18:01:18
In-va-ta sa scriiiii mamiiic-o la standarde europe-ne m-ai intaiii.
1.2  RE: Si restul? trimis de
( 4 iul 2008, 00:33:56
crino ti a tras o dragoi de ai ramas dislalica ?
2.   Personalul trimis de
( 3 iul 2008, 13:24:07
este adevarat ca personalul din spitalul de la suceava este jalnic!!!!

mergeti la urgenta si vedeti cum se comporta cei de acolo cu persoanele!!!

si cu gravidele....daca nu le pui ceva in buzunar te lasa acolo ca si cum ai fi invizibila...de asta pleaca multi in alte orase...
2.1  RE: Personalul trimis de
( 4 iul 2008, 08:54:37
Am nascut in CEHIA si vreau sa spun ca am facut cinste ,,am dat de placere .
3.   Medicii trimis de
( 3 iul 2008, 14:09:51
si cu spaga cum ramane tot la standardele europene sant ca la sv. medici au intrecut orice limita al bunului simt in privinta spagi,mor oameni cu zile din mana lor,eu unul am patit o
4.   Aiureli trimis de
( 3 iul 2008, 20:37:14
Oare mai crede cineva ca se va schimba ceva (in bine) in spitalul judetean, sau in sanatate in general, sau in invatamant, sau in serviciile publice, sau in orice in tara asta???? Oare daca se mai pune un geam termopan sau o perdeluta intre doua paturi din salon va fi mai putina boala sau suferinta, mai putin dispret si nepasare, mai putina fuga dupa bani a personalului medical si auxiliar???
4.1  RE: Aiureli trimis de
( 4 iul 2008, 08:58:24
Oare numai la sp[ital vedeti paiul in nas ,,,,dar la alte instituti bugetare dai bani cu carul si spaga,vezi tribunal-politie banci-primarie-justitie-etc. asa neau invatat comunistii si asa murim ??
4.2  RE: Aiureli trimis de
( 4 iul 2008, 09:01:19
Daca vreau dau o atentie la doctor sau asistenta pt. sanatatea mea ,o fac din placere nu ma obliga nimeni .
5.   Patimasi trimis de
( 4 iul 2008, 09:21:03
Domnilor "carcotasi" : Este o "cestiune arzatoare" la ordinea zilei : Bacalaureatul: de ce nu luati atitudine fata de excrocheriile ,spagile etc din domeniul invatamantului? Ori acolo daca dati spaga si cumparati diploma este totul OK pentru ca ati rezolvat viitorul copiilor. Despre facultatiile care funtioneaza aiurea sau in garaje,despre diplome care se "cumpara" etc. Aud? Credeti ca numai sanatatea trebuie "curatata"? Ea nu este urmarea unui invatamant catastrofal? Analizati CV-urile unor "doxati" ,absolventi a 2 sau 3 facultati terminate la zi -desi sunt si salariati cu program zilnic in unitati sanitare,a 2-3 masterate si vedeti ce stiu in realitate: o sa va ingroziti... Raul are un inceput si trebuie "tratat" urgent... Propuneti si solutii nu fiti numai "gica contra".

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Economic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei