Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 3 iul 2008 - Anul XIII, nr. 154 (3835)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Sancţiuni

Controale ale veterinarilor, la unităţile la care OJPC a găsit nereguli

Joi, 3 Iulie 2008 (16:16:37)
Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Suceava a demarat, miercuri, o acţiune de control pentru a verifica aspectele sesizate de şeful Inspectoratului Regional pentru Protecţia Consumatorului, că specialiştii din cadrul Autorităţii de Sănătate Publică şi din cadrul Direcţiei Sanitar Veterinare nu-şi fac treaba aşa cum ar trebui. La SC Emandi Universal Comexim SRL, un fast-food din Rădăuţi, s-a constatat că există certificat de calitate sanitar-veterinară, iar, conform noilor reglementări, existenţa acestuia nu mai necesită alte documente sanitar-veterinare. A fost găsită totuşi o neregulă, societatea depăşindu-şi competenţele şi comercializând şi alte produse decât cele declarate în hârtii. Pentru aceasta firma s-a ales cu un avertisment. O amendă de 1000 de lei a fost aplicată societăţii VIP Construct SRL Rădăuţi, veterinarii găsind aici 10 kilograme de grăsime de pasăre neidentificată şi neînregistrată sanitar-veterinar. Echipa de control a mai dat şi peste substanţe dezinfectante care nu erau depozitate separat de produsele pentru consum. Cele mai grave nereguli au fost depistate la un restaurant din Rădăuţi, SC Super Kitchen SRL. Aici, au constatat sanitar-veterinarii, nu exista decât o încăpere unde se făceau toate operaţiunile din restaurant, iar o serie de produse (pulpă de vită, carne de pasăre), nu erau identificate şi marcate sanitar-veterinar, deci nu se putea stabili provenienţa acestora. Echipa de control a aplicat o sancţiune de 1000 de lei şi a dispus suspendarea activităţii. La alte două unităţi alimentare verificate nu au fost descoperite nereguli. Doctorul Petrea Dulgheru, şeful DSVSA Suceava, este de părere că echipele sale de control îşi fac bine treaba în teren şi a ţinut să arate că volumul de muncă al personalului este foarte mare, de la începutul anului DSVSA înregistrând sanitar-veterinar nu mai puţin de 3000 de unităţi din diferite domenii.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Controale ale veterinarilor, la unităţile la care OJPC a găsit nereguli.
 Vizualizări articol: 1291 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Controale ale veterinarilor, la unităţile la care OJPC a găsit nereguli3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei