Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 20 iun 2008 - Anul XIII, nr. 143 (3824)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ministrul Comunicaţiilor, mandatat de Guvern să achite Microsoft încă 26 mil. dolari pentru licenţe

Vineri, 20 Iunie 2008 (14:05:34)

Ministrul Comunicaţiilor a fost mandatat de Guvern să semneze un act adiţional la contractul încheiat în 2004 cu Microsoft pentru închirierea de licenţe software utilizate de instituţiile publice, prin care statul va plăti companiei americane încă 26,1 milioane dolari, pentru alte 40.000 de licenţe.
  Suma va fi achitată Microsoft de la bugetul de stat, într-o singură tranşă, în primul trimestru al anului viitor, dar nu mai târziu de 31 martie 2009, în limita sumelor aprobate prin lege pe 2009 cu această destinaţie în bugetul ministerului, conform unei hotărâri aprobate recent de Guvern.

Proiectul iniţial al hotărârii de guvern prevedea ca suma să fie achitată în nouă rate egale, de 2,9 milioane dolari, în perioada februarie 2009 - februarie 2011.

Valoarea contractului semnat în urmă cu patru ani pentru 47.510 licenţe software, de 54 milioane dolari, va fi majorată astfel cu circa 50% şi va ajunge la aproximativ 80 milioane dolari.

Actul adiţional va fi semnat de ministrul Comunicaţiilor, Karoly Borbely, şi de către reprezentanţii Fujitsu Siemens Computers din Austria, partenerul european al companiei americane.

În luna februarie, Executivul a transferat atribuţiile privind contractul cu Microsoft de la Secretariatul General al Guvernului la Ministerul Comunicaţiilor.

Contractul dintre compania americană şi Guvern a fost încheiat în 2004 şi prevedea utilizarea a 47.510 licenţe software Microsoft pe o perioadă de cinci ani, pentru aproximativ 54 milioane dolari.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ministrul Comunicaţiilor, mandatat de Guvern să achite Microsoft încă 26 mil. dolari pentru licenţe.
 Vizualizări articol: 386 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ministrul Comunicaţiilor, mandatat de Guvern să achite Microsoft încă 26 mil. dolari pentru licenţe0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei