Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 6 iun 2008 - Anul XIII, nr. 131 (3812)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

MAE: Ambasada de la Londra a promovat România cu ocazia turneului final EURO 2008

Vineri, 6 Iunie 2008 (15:43:07)

 Ministerul Afacerilor Externe precizează că Ambasada României la Londra a promovat România cu ocazia turneului final Euro 2008, prin mai multe acţiuni în presa britanică.

  Conform MAE, în data de 31 mai, postul de televiziune BBC 2 a difuzat o emisiune despre echipele participante la turneul final, care a conţinut şi o scurtă intervenţie a ambasadorului României la Londra.

Ministerul de Externe precizează că publicaţia "The Independent" a publicat, la 31 mai, un articol cu titlul "Euro 2008: Who will you be shouting for?", în care ambasadele ţărilor calificate au transmis motivele pentru care Marea Britanie ar susţine echipa lor de fotbal. România a fost promovată şi în acest material, conform MAE.

Ministerul de Externe a făcut acest anunţ într-un comunicat difuzat, vineri, agenţiei MEDIAFAX, referitor la videoclipul de prezentare a echipei de fotbal a României, participantă la Euro 2008, realizat de o companie britanică şi care asocia imaginea echipei române cu "o imagine complet nereprezentativă".

MAE subliniază că, în urma demersurilor Ambasadei României la Londra, din ziua de 5 iunie, compania a retras imediat videoclipul de pe site-ul propriu şi de pe site-ul You Tube. Reprezentanţii companiei au transmis scuze, prin intermediul ambasadei, celor care s-au simţit ofensaţi şi au dat asigurări că videoclipul privind echipa României va fi reeditat în mod corespunzător şi republicat.

Ambasada României la Londra va rămâne în contact cu compania respectivă pentru a-i furniza informaţii care să redea o imagine reprezentativă a României în Marea Britanie.

Bărbaţi cu burţi mari şi lanţuri groase de aur, aflaţi pe o plajă, apar într-o fotografie de fundal într-un spot al companiei britanice Virgin Media, de prezentare a echipelor care participă la Campionatul european de fotbal. Spotul, difuzat pe Youtube, începe cu o descriere a echipei României, considerată ca lipsită de noroc după ce a nimerit în "grupa morţii", alături de Italia, Franţa şi Olanda.

Fotografia folosită ca fundal pentru prezentarea echipei României circulă pe Internet de mai mulţi ani, cu titulatura "romanian gypsies".

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului MAE: Ambasada de la Londra a promovat România cu ocazia turneului final EURO 2008 .
 Vizualizări articol: 342 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
MAE: Ambasada de la Londra a promovat România cu ocazia turneului final EURO 20080.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei