Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 6 iun 2008 - Anul XIII, nr. 131 (3812)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Anchetă internă

Colegii elevului care s-a sinucis, chestionaţi cu privire la atitudinea dirigintelui

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Colegii tânărului care şi-a pus capăt zilelor, spânzurându-se, au fost chestionaţi ieri după-amiază de conducerea şcolii la care învaţă cu privire la comportamentul dirigintelui lor, profesorul de sport Ioan Gavrilă Braicu.

În urma articolului publicat ieri în paginile ziarului nostru, în care colegii tânărului Cosmin Gheorghe Trandafir povesteau cum dirigintele Braicu a avut un comportament total inadecvat faţă de băiatul care şi-a luat zilele, Crăiţa Buda Niga, directorul Colegiului Tehnic de Industrie Alimentară Suceava, a anunţat demararea unei anchete interne.

Ieri după-amiază, cei 19 elevi care mai fac parte din clasa a IX-a F (şase s-au transferat între semestrul I şi II), unde a învăţat şi băiatul care s-a sinucis, au răspuns în scris mai multor întrebări cu privire la comportamentul dirigintelui, faţă de ei şi de băiatul care s-a sinucis.

Conducerea liceului a menţionat că va anunţa în cursul zilei de astăzi ce au declarat elevii şi, dacă ei îşi vor menţine declaraţiile date sub protecţia anonimatului, se va dispune întrunirea Consiliului de Administraţie şi a Consiliului Profesoral al şcolii, unde se va discuta „cazul Braicu”.

 

Aspecte şocante dezvăluite de elevi

Cozmin Gheorghe Trandafir era din comuna Todireşti, satul Părhăuţi. Băiatul stătea în chirie într-o casă de la ieşirea din Suceava spre Plopeni, la o rudă îndepărtată, unde a şi fost găsit spânzurat, de grinda din camera sa.

Ceea ce ne-au spus cei cinci colegi ai tânărului care ne-au vizitat la redacţie este realmente şocant. La mijlocul săptămânii trecute, povestesc colegii, cu câteva zile înainte ca elevul să se sinucidă, dirigintele a avut o ultimă repriză de „educaţie” cu acesta.

Braicu l-ar fi scos pe băiat în faţă clasei şi, gratulându-l cu apelative de genul „bidon turtit” sau „ţăran împuţit”, l-ar fi făcut de râs în faţa colegilor, pe care îi tot întreba dacă simt mirosul „de ţăran” emanat de acesta.

Colegii tânărului au susţinut că atitudinea profesorului faţă de acest tânăr nu reprezintă însă un caz izolat, acelaşi mod de a face educaţie fiind folosit de profesor şi cu alţi elevi.

 

Colegii profesorului îl văd pe acesta un cadru didactic cu un comportament normal

În cursul zilei de ieri ne-am deplasat la Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară Suceava, pentru a purta o discuţie cu directorul şcolii.

În biroul acesteia ne aşteptau mai mulţi profesori, toţi foarte deranjaţi de faptul că în presă s-a scris atât de mult de colegul lor, profesorul Braicu, pe care ei îl consideră un cadru didactic corect.

Trecând peste faptul că o parte dintre profesori şi-au cam ieşit din fire la un moment dat (nu şi directorul care a fost echilibrat pe tot parcursul discuţiei), transformându-se brusc în judecători, ţinem să le reamintim cadrelor didactice că articolele publicate în ultimele zile nu îl acuză direct pe diriginte de moartea elevului, acest caz nefericit fiind doar un punct de plecare pentru a trage un semnal de alarmă cu privire la cum se comportă acest profesor cu elevii de ani de zile.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Colegii elevului care s-a sinucis, chestionaţi cu privire la atitudinea dirigintelui.
 Vizualizări articol: 1081 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.13/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.1 din 8 voturi
Colegii elevului care s-a sinucis, chestionaţi cu privire la atitudinea dirigintelui4.158

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Defecte trimis de
( 6 iun 2008, 11:12:57
Sa nu uitam cum am facut noi,cei de 45 de ani acum scoala:Eram pusi la colt,eram urechiti,mai luam o palma de la un profesor cind nu invatam si nu s-a spinzurat nimeni.Am facut si facultate,am mers in uniforme la scoala,acum cum l-ai suparat pe un elev e gata,e darimat moral.Nu invata nimeni nimic,e o harababura totala,nu au chef de munca,vor numai multi bani ptr.pub-uri si cluburi,dar nu stiu cum se fac acei bani.Au automate de cafea in licee,mai trebuie automate ptr.tigari si protexuri.Scuzati-ma dragi elevi de azi,dar sunteti sub orice critica,paraziti in floare.
1.1  RE: Defecte trimis de
( 6 iun 2008, 12:09:30
intr-adevar, pe vremuri era altfel in scoala.insa, permite-mi sa te contrazic: desi profesorii erau foarte severi si invatau elevii zi si noapte, totusi nu erau....NESIMTITI. una e un profesor sever si corect, fata de care am tot respectul, si alta e un profesor care isi manifesta severitatea prin jigniri,prin cuvinte procoase,prin metode care injosesc bietul elev venit de la tara sau din orice mediu ar proveni el. copiii, cu cat sunt mai marginalizati si jigniti, cu atat de vin mai razvratiti si mai rai. un profesor trebuie sa-si cunoasca bine menirea,altfel NU ARE CE CAUTA IN INVATAMANT. le suntem superiori elevilor ajutandu-i, nu jignindu-i.asta face un profesor demn de meseria lui. isi face datoria asa cum trebuie si CUM trebuie. ca braicu este un "profesor" sever, e foarte bine, dar a fi corect si sever inseamna sa le stii limita, nu sa ajungi deja la jigniri. asa....numa profesor nu te poti numi,sorry!!!!!!!!!
1.2  RE: Defecte trimis de
( 6 iun 2008, 12:16:34
iti dau dreptate cand spui ca astazi nimeni nu mai invata ca altadata. in ciuda acestei "ere", cred ca se pot gasi solutii, dar NU SE POT GASI PROFESORI DEVOTATI care sa salveze elevii. cei care vin la catedra si doar predau, ca niste stane de piatra si cand se suna au plecat, nu se pot numi profesori. in inv. ar trebui sa se implice doar cei care vor sa cunoasca si personalitatea elevului, cei care doresc sa-l ajute cand nu se descurca bine atat la cunostintele cerute, cat si la disciplina. cei care isi etaleaza doar cunostintele si nu pun suflet pentru elevi, pot sa paraseasca invatamantul, zic eu. nu suntem cadre didactice pentru a lasa elevi repetenti sau corigenti, ci pentru a face din elev OM. bineinteles, se ajunge sa fii nevoit sa-l lasi corigent, nu zic ca nu trebuie, dar nu asta este scopul unui dascal, intelegeti?

asaca domnu' braicu, desi sunt colega de breasla cu d-voastra, nu va sustin, pentru ca sunteti o persoana cu multa nerusinare!
1.3  RE: Defecte trimis de
( 6 iun 2008, 12:19:12
poate nu e drept sa-l invinovatim de moartea acestui baiat, dar macar a iesit la iveala comportamentul lui ANORMAL!!!!!! numai ca pentru colegii lui de la ind. 3 e....absolut normal. ok, atunci m-am lamurit cu ind.3 si cu ce cadre didactice ar putea fi acolo. scuzati-ma daca generalizez, dar cum poti sa aperi asemenea comportament de animal diabolic?
1.4  RE: Defecte trimis de
( 6 iun 2008, 12:24:49
scuzati-mi greselile! tastatura...
1.5  RE: Defecte trimis de
( 6 iun 2008, 13:19:29
ar fi trebuit scos afara din scoala!!!!!!!!11
1.6  RE: Defecte trimis de
( 7 iun 2008, 05:33:39
Sa intzelegem ca profesori din spirit de coleagialitate pt ,,domnul``Braicu au chemat elevi la ancheta,adica cred ca vor sa-i convinga ca adevarul de fapt nu e adevarat shi ca in viatza mai trebuie sa spui minciuni.Daca atunci in 1995-96` cand Stanciu Lucian care locuia vizavi de mobila shi copii il porecleau Edy il dadea in judecata pe Braicu ca acesta la batut ca un salbatic in camera de sport ,eu l-am vazut cu ochi mei ,era vanat pe urechi iar pe gat avea vanataile de palme ale ,,domnului``profesor (plangea asha de tare in sughitzuri ca mi se rupea inima de el) daca edy nu punea botu la vrajeala profesorului ca-i aranjeaza atestatul poate ca acest copil azi traia!Ar trebui sa-i luatzi interviu la mama lui Lucian shi o sa va spuna mai multe ca nu-i e frica de nemernici ca ashtia!!!Daca v-a scapa shi de data asta ma rog la dumnezeu ca victima sa nu fie copilu meu!!!
2.   Fost elev trimis de
( 6 iun 2008, 11:15:38
sunt in fost elev de la industrial 3 .. cu totii care am invatat acolo stim cum este Braicu, stim cum a fost si cel de chimie ... Darie ... Dumnezeul sa il odihneasca in Pace ... dar Braicu intrece orice masura a bunului simt ... jignitor, ofensat .. normal ca acei colegi de breasla sa ii tina partea .. corb la corb nu isi scoate ochii .... moral, Braicu are partea lui de vinovatie ... multe generatii il stiu pe Braicu ......
2.1  RE: Fost elev trimis de
( 7 iun 2008, 05:35:36
Stanciu Lucian locuia la etajul patru shi statea in scara cu o campioana olimpica de inot,nu mai shtiu cum se numea fata aceea!
3.   Parere strict personala trimis de
( 6 iun 2008, 11:31:14
Daca un profesor se poarta urat cu elevii poate fi sanctionat de consiliul profesional.

Acu stau si ma gandesc la cum se poarta politicienii cu noi ar trebui sa ne sinucidem vreo 20 de milioane.

In sinucidere sinucigasul e singurul vinovat. Restul nu-s decat pareri subiective gen OTV si care nu au legatura cu realitatea!
4.   Adevarat trimis de
( 6 iun 2008, 11:35:51
adevarat ca si darie a fost ceva de genul acestui profesor..fratele meu a avut de-a face cu el.iar pt cel care a facut primul comentariu ii spun o chestie.acum 45 de ani erau comunistii,era o alta mentalitate,erau alte regimuri.suntem in 2008 si de ce nu,ar trebui sa mai evoluam sa nu mai gandim ca tovarrrashul Ceausescu.intr-adevar sunt elevi care intrec orice limita insa un profesor inainte de face scoala pedagocica trebuia sa stie ce inseamna asta.trebuia sa se gandeasca de 2 ori sau de ce nu de 100 de ori inainte.daca profesorii se plang de faptul ca un elev chiuleste.eu nu vad cu ce sufera ei din cauza asta.ii scade pur si simplu nota la purtare,exista un regulament scolar.dar nu te apuci tu sa il bati si sa il injuri.proti sa ii explici simplu ca nu face bine,ca ii va parea rau candva.acel elev daca vrea sa ia aminte la sfat e bine,daca nu va suporta consecintele.mai cu drag isi va aminti un elev de un profesor care i-a dat un sfat,chiar daca nu a luat aminte la el,decat d un
4.1  RE: Adevarat trimis de
( 6 iun 2008, 11:54:26
acum 45 de ani erau la putere comunistii,dar nu termina liceul una ca tine...care face asa niste greseli de ortografie.Acum,ca suntem in 2008,ar trebui sa mai pui mana pe carte si apoi sa-ti dai cu parerea...
4.2  RE: Adevarat trimis de
( 6 iun 2008, 13:18:20
ce cu tn wa ...habar nai ce vb
4.3  RE: Adevarat trimis de
( 6 iun 2008, 19:42:23
profesori imcompetenti si incapabili sa adopte un comportament adecvat, elevi si mai incompetenti cu o educatie sumara obtinuta din strada ... nu inteleg de ce sunteti mirati. Ceea ce se petrece e ceva normal .. este rezultatul pe care multi au refuzat sa il creada si refuza in continuare. Cand parintii vor fi in stare sa-si educe copiii, cand profesorii vor fi in stare sa dea dovada de profesionalism didactic, cand programa scoalara va fi conceputa in asa fel incat sa atraga elevul, nu sa il indeparteze de scoala si de studiu ... atunci se poate spune ca suntem pe drumul cel bun. Pana atunci invatamantul va scoate pe banda rulanta analfabeti cu diplome, incompetenti si inculti. Cei care sunt buni parasesc tara fiind atrasi de conditiile din strainatate .. si tara va ramane (vorba unui cetateam): cu cocalari si printzesehappy
4.4  RE: Adevarat trimis de
( 7 iun 2008, 00:23:51
pai dc nu stau elevii la ore,ptr k sunt profesori tampiti kre nu stiu sa-si tina ora
5.   Fara comentarii trimis de
( 6 iun 2008, 11:40:52
atata caz pt un dobitoc care si-a pus latul in gat !
5.1  RE: Fara comentarii trimis de
( 6 iun 2008, 12:12:23
tu trebuia sa fii in locul...lui !!

ca nu te ...plangea nimeni , ba chiar primeai si o ...medalie pentru serviciul adus...societatii !!
5.2  RE: Fara comentarii trimis de
( 6 iun 2008, 12:23:22
gavrila,dobitoc esti tu, un mare dobitoc!
5.3  RE: Fara comentarii trimis de
( 6 iun 2008, 12:28:36
Redactia cade in pacatul celor aflati in sezonul castravetilor. Poate ar trebui sa dati un spatiu echivalent cazurilor de comportament agresiv al elevilor, al profesorilor care sunt bruscati si injurati, al elevilor care vin bauti la scoala sau nu vin de loc, al drogurilor care patrund in scoala. Chestia cu comunismul este o gaselnita ieftina pentru ca regimul comunist a avut o multime de pacate, dar la capitolul educatie si cultura nu avem ce-i reprosa. Libertatea este inteleasa prost de un segment de populatie nepregatit, tot asa cum democratia nu inseamna sa faci tot ce-ti trece prin cap, fara sa vezi obligatiile care iti revin impreuna cu drepturile pe care le ai. Prelungirea la nesfirsit a unui subiect nu aduce prestigiu Monitorului...Dimpotriva, situeaza ziarul la nivelul birfei de cartier. Cind veti face un eventual bilant (sa spunem trimestrial) si veti "calcula" spatiul acordat acestui

subiect visavi de economie, cultura, idei noi, tehnologie avansata...va veti jena.
5.4  RE: Fara comentarii trimis de
( 6 iun 2008, 13:47:57
COrect, CORIOLAN ! In sfarsit cineva care pune punctul pe i ! In Romania anului 2008, profesorii sunt "vinovatii de serviciu", cei acuzati de toate relele societatii, obligati sa suporte oprobiul unei societati incapabile de a-si gestiona propriile porniri josnice. "Elevul trebuie sa fie in centrul atentiei" spune o lege tampita, deloc gandita si foarte prost aplicata, numita, cu emfaza "Legea Asigurarii Calitatii in Invatamant" ! Lege care "asigura" doar inechitate, inegalitatea sanselor, principiul "buzunarului plin" al sutelor de Comisii si Comiteturi de control, munti de hartii inutile, transformandu-l pe profesor intr-un sclav, fara posibilitatea reala de a se ocupa de elevi, de meseria lui. Obligat sa lucreze cu clase foarte numeroase, agresive, "manelizate", tupeiste, obligat sa completeze sute si mii de hartii din banii proprii (foarte putini, de altfel).
5.5  RE: Fara comentarii trimis de
( 6 iun 2008, 13:54:17
Si, peste toate, profesorii sunt INVINOVATITI ca au castigat cel mai mult (12%), desi, cresterea MEDIE, din statisticile oficiale este de 40% !!! Iarasi mintiti, iarasi furati, iarasi acuzati din toate partile ! DAR, NIMENI nu ia in calcul ipoteza ca acest elev, Dumnezeu Sa-l ierte, si-a pus capat zilelor influentat de multitudinea de emisiuni TV care instiga la violenta, prost gust, multitudinea de site-uri de Internet ce indeamna la gesturi de acest gen. De ce uitam atat de repede ca un caz similar a fost acum cativa ani in Suceava, cand, un tanar s-a spanzurat la fel de inexplicabil, dupa o noapte petrecuta in fata calculatorului ? Si, NU avea vreun diriginte sever !
5.6  RE: Fara comentarii trimis de
( 6 iun 2008, 14:13:17
Te intrebi de ce? Iti raspund eu la intrebare. Asa suntem invatati de mici, sa cautam repede un "tap ispasitor" , nu conteaza cine este, nu conteaza daca are sau nu vreo legatura, nu conteaza absolut nimic. Conteaza sa iasa ratingul pentru ziaristi sau emisiuni TV.

Si uite asa noi ne putem vedea de ale noastre linistiti ca am mai rezolvat o "mare problema " si ne credem foarte destepti si utili societatii.
5.7  RE: Fara comentarii trimis de
( 6 iun 2008, 14:35:02
nu cautam tap ispasitor!!!!!!!!!! ivindu-se acest suicid, s-a mai ivit o problema: domnul braicu. pricepeti? ceea ce face el in scoala nu se poate numi pedagogie, domnilor!!!!!!!!!!!! un profesor nu ar trebui sa vorbeasca atat de porcos ca domnul braicu. ce vina avea baiatul ca era taran? sa-i fie rusine d'lui braicu
6.   Adevarat trimis de
( 6 iun 2008, 11:41:02
profesor care pe bancile scolii l-a ciomgit sau l-a injurat.si eu am luat cateva carti in cap de la anumiti profesori.pe moment ma suparam,sufeream,mergeam plangand acasa.se mai intampla.dar daca un profesor m-ar fi injurat nu as fi acceptat asta.este profesor si trebuie sa dea dovada de varsta pe care o are.sincer niciodata nu i-am vb urat unui profesor si totusi,se luau de mine.de ce?pt ca parintii erau plecati din tara.pt ca am facut pregatire iar apoi am renuntat sa mai fac cu profesorii de la clasa.si la scoala unde am invatat eu se purta uniforma.insa 2 elevi veneau cu ea si 100 nu.uneori profesorii fac diferente.daca cel mai bun din clasa vine fara uniforma nu ii zice nimic ca nah...macar invata.dar daca un codas vine fara uniforma este trimis la directiune facut cu ou si cu otet.nu asa se procedeaza.daca te iei de 1 ia-te de toti.cu toate ca anii de liceu pe care i-am petrecut in Ro nu au fost tocmai frumosi,am trecut peste.Viata e cu bune si rele.unii rezista altii pica
6.1  RE: Adevarat trimis de
( 6 iun 2008, 16:00:51
are dreptate gavril...daca ala e prost si slab de inger si se sinucide...ce vine are profesorul.....poate fi sactionat doar pt comportament..nu si pt ca a provocat o sinucidere....eu am facut la i3...si in clasa a 9-a mi-am luat 3 palme de la braicu..chiar daca nu era profesorul meu de sport.,dar nu m-am plans nimanui.....
6.2  RE: Adevarat trimis de
( 6 iun 2008, 16:09:07
si ti s-a parut corect sa iti iei palmele alea?:) nu cred ca lumea s-a revoltat ca l-a facut pe copil sa se omoare,s-a revoltat din cauza comportamentului sau.unui copil slab de inger ii este deajuns si o palma ca sa recurga la gesturi extreme.nu toti sunt nesimtiti.unii sunt mai sensibili, altii deloc.ca profesor trebuie sa stii cum sa te comporti cu fiecare elev in parte
7.   Ma intrebam trimis de
( 6 iun 2008, 11:46:04
ma intrebam zilele astea,o educatoare cum rezista cu atatia copii pe cap?care sa fim seriosi sunt mult mai galagiosi,fiecare are mofturile lui,nu te inteleg mereu,fiecare e in dreptul lui.oare acele educatoare daca ar bate copiii ce-ar pati?sa fim seriosi.e mult mai grea munca unei educatoare decat a unui profesor.sau daca nu mai grea cel putin la fel de grea.si nu am auzit cazuri sa bata copii sau sa ii injure.imi aduc aminte cu drag de educatoarea mea,de prima invatatoare si de ce nu?de profesorul de sport airinei care m-a facut sa inteleg ca de fapt aperentele insala
8.   REALITATEA E ALTA ! trimis de
( 6 iun 2008, 11:50:51
Dupa "revolutie"Dumnezeul romanilor a devenit doar BANUL,doar ITALIA,SPANIA,FRANTA,GERMANIA, fuga cu limba scoasa afara de un metru pentru a AVEA CATI MAI MULTI BANI...Ce educatie in familie,ce DUMNEZEU ? Nimic,absolut nimic !Familii destramate,copii lasati aiurea...Sinucidirile sunt la ordinea zilei si din te miri ce...Oare asa ne invata morala crestina sa fim robii banului in detrimentul educatiei ,in detrimentul relatiei parinti copii ? Ce treaba poate avea acest profesor ticalos care si-a uitat menirea in aceasta tragedie ? L-A OBLIGAT EKL SA SE SINUCIDA ? Hai sa fim seriosi ! PARINTII SUT PRINCIPALII VINOVATI PENTRU CA NU SI-AU EDUCAT CUM TREBUIE COPUILUL,PENTRU CA AU AVUT O RELATIE SUBMEDIOCRA CU EL ! FIUL LOR A TRAIT IN CASA SI-N FAMILIA LOR NU A LUI braicu(cu litere mici,evident !) HAI SA NU MAI ARUNCAM PISICA IN OGRADA ALTUIA ! ! ! CAM ASA STAU LUCRURILE LA MODUL GENERAL IN SOCIETATEA ROMANEASCA ACTUALA...O SOCIETATE INCA FOARTE BOLNAVA ! ! !
9.   Gavrila trimis de
( 6 iun 2008, 11:51:19
problema e alta.nu se face caz neaparat din cauza acestui adolescent care si-a pus capat zilelor din cine stie ce motiv.o fi avand vina si acest profesor.or fi fost si alte motive.numai el stie.problema cea mai grava este ca acest Braicu ,are un comportament total neadecvat unui cadru didactic.avand in vedere ca are o scoala,o varsta ar trebui sa fie exemplu elevilor.cu un astfel de vocabular si comportament ce exemplu este?si apoi se mai mira ca un elev l-a injurat sau i-a dat o palma,un picior sau mai stiu eu ce.inainte sa ceri respect trebuie sa stii sa respecti.unii in clasa a9a inca nu stiu ce e bine si ce e rau.si in general un copil nu stie sa aleaga numai lucrurile bune.si uite de asta te miri ca treci pe strada pe langa elevi de clasa aVII-a aVIII-a aIX-a si ii auzi vorbind fel si fel.e exemplul pe care il dam noi cei din jur.inainte sa pretindem la cei mici,ar trebui sa pretindem de la noi,cei care avem ceva experienta
10.   Vrem scoala de alta dat'! trimis de
( 6 iun 2008, 12:02:53
O fi Braicu un profesor dur, dar este corect si nu si-a dorit decat binele elevilor. Elevii din ziua de astazi te dau cu capul de tabla, te injura in clasa, te lovesc pe coridoare fara sa tina cont ca exista camere de supraveghere. Vin si iti arunca in fata ca nu ai ce sa le faci, ramai un an repetent, dar tot profesorul lui vei fi. Nu mai au nici un fel de obligatii, fata de profesori, colegi, comunitate in general, ei au numai drepturi. S-au umplut scolile de analfabeti, chiulangii, golani, curve, labili psihic. Cum Doamne iarta-ma sa-i mai educi cand ei vin needucati dar plini de tupeu de acasa, fara cei 7 ani pe care parintii uita sau nu mai au timp sa li-i acorde? Mai bine sa stii de frica profesorului, sa inveti, sa respecti si sa fii respectat, si in timp sa realizezi ca toate astea te-au ajutat, decat la 35 ani sa fii hot, un pierde-vara vai de capul tau, o grija pt. parinti. Elevi, sunteti la liceu, nu la gradinita! Bagati-va mintile in cap, e pentru binele vostru.
10.1  RE: Vrem scoala de alta dat'! trimis de
( 6 iun 2008, 12:21:26
eu nu pot respecta un om care ma jigneste, ci doar un om care, aratandu-mi intr-un mod calm defectele, ma ajuta sa scapcumva de ele. sper ca pricepi ce doresc sa spun.
10.2  RE: Vrem scoala de alta dat'! trimis de
( 6 iun 2008, 15:09:02
Se pare ca profesorul tau de limba romana a fost foarte calm cu tine atata vreme cat scrii ca o analfabeta. Si mai ai si tupeul (...sau nesimtirea...ca sa nu spui ca nu ti-am voie sa alegi) sa spui ca greselile pe care le-ai facut in comentariile tale superieftine sunt din cauza tastaturii. Cat i-a costat pe ai tai ca sa termini scoala ?
10.3  RE: Vrem scoala de alta dat'! trimis de
( 6 iun 2008, 15:51:23
yo yo, ai fost un nesimtit si esti nu de acuma, ci de multa vreme de cand te stiu de pe forumul asta, bine? si daca sunt comentarii super ieftine, ce te doare pe tine? sau esti din clica lu' braicu? du-te tu si fa scoala, ca eu am destula, inteles? nu trebuie sa ma crezi daca am facut greseli din cauza tastaturii sau nu. nu ai ce comenta si te legi de gramatica mea? doar tu stii ca la toti se intampla sa greseasca, scriind pe net, nu ca nu ar cunoaste limba romana. of, alt om cu multa prostie omeneasca la bord.
10.4  RE: Vrem scoala de alta dat'! trimis de
( 6 iun 2008, 16:07:20
si iti recomand sa cauti in dex definitia termenului "analfabet".
10.5  RE: Vrem scoala de alta dat'! trimis de
( 6 iun 2008, 16:19:08
uita-te cum ai scris "superieftine". acuma explica-mi tu, de ce ai gresit????? din cauza tastaturii? s-a intamplat? graba? rusine sa-ti fie. n-are cine sa-ti dea importanta in alta parte si vii si te dai aici mare profesor de limba romana. sau....mare dascal!!!!!!!!
10.6  RE: Vrem scoala de alta dat'! trimis de
( 6 iun 2008, 16:30:58
:))))))), yo yo, daca taceai, filozof ramaneai! chiar te-ai legat degeaba de laura.
10.7  RE: Vrem scoala de alta dat'! trimis de
( 6 iun 2008, 16:33:08
bai,yo yo, SUPERIEFTINE????? poate ar fi bine sa citesti tu mesajul trimis laurei si sa bagi la cap. plus ca, dupa cum spune laura, studiaza definitia term. analfabet.
10.8  RE: Vrem scoala de alta dat'! trimis de
( 6 iun 2008, 16:35:43
sincer, nu-l inteleg pe yo yo, sunt de acord cu ce spune laura. sunt eleva si am avut de-aface cu prof. nesimtiti si cu altii adevarati. probabil ca el, fiind o persoana tip braicu, s-a simtit deranjat, doar si altii de pe forum au mai spus cate ceva gen laura, da la aia nu a comentat,prostu. da laura a spus mai multe si l-a cam atins. yo yo, ieftin esti tu!
10.9  RE: Vrem scoala de alta dat'! trimis de
( 6 iun 2008, 16:37:09
laura, nu-ti pune mintea cu yo yo, nu are rost. SUPERIEFTINE, si e clar cu ellaughing)))))
10.10  RE: Vrem scoala de alta dat'! trimis de
( 6 iun 2008, 16:38:43
yo yo si tragi apa. maiiiii, da tu cum scrii? ia mai citeste o data.
10.11  RE: Vrem scoala de alta dat'! trimis de
( 7 iun 2008, 09:40:39
bai profesoara lui peste!!! Mai bine imi angajez profesori in particular pentru copiii mei decat sa-i las sa fie "invatati carte" de una ca tine. Si te mai si bati si cu pumnul in piept ca esti ca(DAV)ru didactic. De bun simt orice roman care are macar DOUA clase stie ca se scrie NUMAI si nu numa cum ai scris tu. Si apropo...cine esti tu ca sa-ti permiti sa il faci "animal diabolic" pe acest profesor?

Pentru adinnna !!! Te astept oricand sa tragi apa dupa mine. Daca esti cuminte iti dau voie sa si speli locul dupa ce tragi apa!!! Te si platesc, ca doar munca se plateste !!!
11.   UN NOU ...CIRC SUB EGIDA...CADRELOR DIN COLEGIU trimis de
( 6 iun 2008, 12:09:12
ce-ati vrea sa scrie un elev in ancheta (mai bine zis MASCARADA ) cadrelor didactice , daca acesti elevi stiu ce viata poate sa-i astepte din partea "sindicatului didactic " ?

doar acesti elevi care in aceasta vacantie se muta la alt colegiu pot spune ADEVARUL !

daca tot "sindicatul didactic" voia sa caute adevarul , trebuia sa puna o cutie postala pe holul colegiului in care elevii puteau pune ancheta anonima !

ceea ce face acum conducerea , este doar un CIRC DE DOI BANI si acest circ nu este inceput de IERI !

prea inaltule "SINDICAT DIDACTIC" , cand am citit despre circul vostru , imediat mi-a aparut imaginea COLEGIULUI MEDICAL , care e ARHICUNOSCUT pentru "eficacitatea " lui !

am ajuns la concluzia ca NESIMTIREA E MOLIPSITOARE !

pacat de profesorii bagati cu forta in sindicatul vostru

ps. la voi este nevoie de o mana de... gospodar !
11.1  RE: UN NOU ...CIRC SUB EGIDA...CADRELOR DIN COLEGIU trimis de
( 6 iun 2008, 12:37:18
Propunere: mana de gospodar se afla la inde-mana, este chiar temida. Il propun pe Temida sa preia conducerea Colegiului Medical (nu conteaza ca e semianalfabet) si a Sindicatului Didactic (a doua jumatate de semianalfabet a temidei va rotunji intregul).
11.2  RE: UN NOU ...CIRC SUB EGIDA...CADRELOR DIN COLEGIU trimis de
( 6 iun 2008, 12:58:32
BULA , sa stii ca ai o ...idee buna , chiar foarte buna !!

daca cei...inteligenti din functiile de conducere au ajuns niste....NESIMTITI , poate a venit vremea ca sa-i inlocuim cu ....analfabeti , care nu si-au pierdut simtul.... omenesc !!

de altfel chiar si in Noul si Vechiul Testament , Dumnezeu a artat c-a renuntat la....seviciile INTELIGENTILOR .

nu....Dumnezeu si Iisus (Isus) spune ca Imparatia Cerurilor apartine ; copiilor , saracilor si celor care vor fi numiti nebuni, satanisti , diavoli, prosti , datorita faptului ca-i marutiseau pe...EI !

sa stii....BULA , ca un Duh Sfant ai avut azi in gura ta !

cu ce drept sa ne conduca niste incompetenti , colegialisti , corupti ?

cu dreptul ca se cred mai inteligenti , cu dreptul ca ei stiu mai multa gramatica ?

dar ce cred ei , ca NESIMTIREA NU TRAGE LA...CANTAR ?

AFARA CU VOI !
11.3  RE: UN NOU ...CIRC SUB EGIDA...CADRELOR DIN COLEGIU trimis de
( 6 iun 2008, 14:19:06
Tot in Biblie scrie "Fericiti cei saraci cu Duhul ca a lor va fi Imparatia Cerurilor". Tu sigur ai sa intri pe usa din fata in Rai...ca prea esti saraca cu duhul.
11.4  RE: UN NOU ...CIRC SUB EGIDA...CADRELOR DIN COLEGIU trimis de
( 6 iun 2008, 14:22:40
Bre TEMIDA, nu te dezminti deloc: PROST si AGRESIV ! Intelege odata ca NE-AM SATURAT de INEPTIILE SEMIDOCTE pe care le asterni pe ecran !!! Si, APROPOS, ce Dumnezeu inseamna "colegialisti", termenul pe care-l folosesti la infinit ? Ca asa ceva nu exista nicaieri ! Spre deosebire de BOMBALAI, gasca din care faci parte !
11.5  RE: UN NOU ...CIRC SUB EGIDA...CADRELOR DIN COLEGIU trimis de
( 6 iun 2008, 14:38:54
ma VIGILENTULE , dece vorbesti la plural ?

vad ca n-ai invatat regulile democratiei nici ieri , nici azi si ma intreb ;ce aberatii poti debita maine ?

forumul pe net , este o tarlaua unde poti veni si da cu sapa , indiferent de nivelul de inteligenta , indiferent de nivelul de gramatica , indiferent de ora din zi si din...noapte , indiferent de situatia financiara , indiferent de ocupatie si in primul rand indiferent daca esti om sau un NESIMTIT !!

DECI : daca nu poti "digera" ceea ce scriu eu , NU LE MAI CITI si in felul acesta cred c-o sa sfarsesti cu ...vaicarelile tale de genul "NE-AM SATURAT " !

asta e definitia democratiei de pe forumuri !

INVAT-O CA SA NU RAMAII IN URMA (am dat dovada de inteligenta acum si n-am folosit cuvintele pe care mi le-ai adresat ).

s-auzim numa de bine !

ps.colegialismul l-am definit ieri .

nu uita sa..inveti tot

11.6  RE: UN NOU ...CIRC SUB EGIDA...CADRELOR DIN COLEGIU trimis de
( 6 iun 2008, 14:58:57
Dragi forumisti, nu mai puneti la suflet comentariile rautacioase. Obisnuiti-va cu gandul ca DESTEPTACIUNEA s-a nascut odata cu TEMIDA. Lasati-o in pace ca numai asa se simte si ea implinita si scapa de frustrari...ca altfel cine stie ce "dom Braicu " ajunge si ea la locul de munca( daca l-o fi avand ) si cati oameni se vor spanzura din cauza ei.
11.7  RE: UN NOU ...CIRC SUB EGIDA...CADRELOR DIN COLEGIU trimis de
( 6 iun 2008, 17:52:34
TEMIDO, vorbesc la plural ca sa intelegi si tu ca s-au saturat multi de aberatiile tale. Regula de baza a democratiei este sa-ti expui punctul de vedere ARGUMENTAT si CU BUN SIMT, ceea ce NU AI INVATAT TU, din pacate ! Si tot ca o regula este aceea de a lua in considerare NUMAI acele pareri corect exprimate, atat conceptual cat si gramatical. Restul (recte ce scrii tu) poate fi expus DOAR unui buncar de gunoi. Limbajul decent, respectul pentru parerile altora sunt IARASI reguli de baza ale democratiei. Ceea ce razbate agresiv din comentariile tale se incadreaza perfect in limbaj si gandire de mahala, definit neclar, vulgar si agresiv. Cine respecta, pana una alta regulile democratiei ? "DECE" nu intelegi ?
12.   PARINTII , PRINCIPALII VINOVATI ! trimis de
( 6 iun 2008, 12:21:26
"COPIII SUNT OGLINDA PARINTILOR"-SE SPUNE ! NU MAI CAUTATI ALTI VINOVATI PRINTRE RANDUL PROFESORILOR ...NEPROFESORI ! SE PARE CA TIMP DE 17 ANI CAT A TRAIT BAIATUL LOR EI N-AU FOST LANGA EL,N-AU FOST IN MOD EFECTIV IN VIATA SI-N EDUCATIA LUI. JUDECATI-VA PE DV. INSIVA MAI INTAI SI CU FRICA DE DUMNEZEU SI VEDETI IN CE ZONA CENUSIE VA AFLATI ! PACAT PENTRU TOT !
13.   Pt andoni trimis de
( 6 iun 2008, 12:21:47
iti dau dreptate.in ziua de azi romanul in general merge la biserica doar de Paste si Craciun.nu mai exista frica de Dumnezeu.daca iei un copil si il pui sa spuna Tatal nostru cu siguranta constati ca nu il stie in intregime.ca sa nu mai zic ca nu au habar de cele 10 porunci.si faptul ca parintii au plecat in afara,nu e neaparat goana dupa bani,dar sa fim realisti cu salariile din romania nu poti trai.esti constient de asta cred.nimeni nu a plecat din tara ca nu mai putea de bine.chiar daca am stat in tara doar cu fratele meu,uite ca nu am ajuns nici curva si nici drogata.am avut si eu poate ganduri de sinucidere.dar inainte sa o fac,plecam genunchii la pamant si ceream ajutor.si uite ca inca sunt in viata:)viata ne este data de la Dumnezeu si noi nu avem nici un drept asupra ei.El ne-o da si tot El ne-o ia.e adevarat ca multi parinti nu mai stiu ce e aia educatie,fac copii ca pe banda rulanta.e un adevar trist!un alt lucru:si acu 10 20 30 de ani erau curve....recunosti?
13.1  RE: Pt andoni trimis de
( 6 iun 2008, 12:41:29
Cu mana pe inima, Larisa...Atunci cind ai avut ginduri de sinucidere era din cauza lui Braicu? Sau, mai de graba, din cauza ca erai departe de parinti, de sfatul lor, de ajutorul lor, de prezenta lor obligatorie mai ales in momentele (si virstele) critice...?! Poti raspunde sincer?
13.2  RE: Pt andoni trimis de
( 6 iun 2008, 12:52:40
in general am fost o fire inchisa...desi parintii au fost departe mereu mi-au dat sfaturi.nu era zi sa vb cu ei la telefon.uite in clasa a 9a cand am intrat la liceu aveam profesorul de matematica care s-a luat de mine din prima zi.pentru ca nu m-am prezentat la scoala pe 1 septembrie din motive de sanatate,spera ca nu ma voi mai intoarce iar locul meu sa fie luat de o cunostinta a lui.faptul ca se lua mereu de mine uneori cu motiv alte ori fara m-a facut sa sufar.parintii mi-au fost mereu alaturi.chiar daca nu fizic,sufleteste cu siguranta.si gandul cu sinuciderea nu a fost neaparat din cauza scolii:)stii tu.deceptii in dragoste.dar m-am gandit ca nu are sens.erau doar fractiuni de secunda cand imi trecea asa ceva prin cap:))
14.   Hyu trimis de
( 6 iun 2008, 12:30:17
vreau sa imi citezi unde am gresit....si afla ca am terminat liceul.in Roma cu punctaj maxim,sunt la facultate de criminalistica;)
14.1  RE: Hyu trimis de
( 6 iun 2008, 15:42:44
ai inceput scoala pe 1 sept, ha

14.2  RE: Hyu trimis de
( 6 iun 2008, 16:10:50
ce vrei sa zici cu asta?fi mai explicit/a
15.   Total abnorm trimis de
( 6 iun 2008, 12:37:39
Nu ma mir de comportamentul profesorului , dar totusi nu mai traim acele vremuri , pe atunci parea ceva normal intre timp incercam si noi sa ne educam , sa luam exemple mai bune , pana cand cu batai si vorbe "scuipate" aiurea ..suntem in 2008!
16.   COMENTARIU trimis de
( 6 iun 2008, 12:44:07
UN ASEMENEA PROFESOR NU ARE CE CAUTA PRINTRE ELEVI,SA RASPUNDA PT. COMPORTAMENTUL DE LA SCOALA. JIGODIE ORDINARA.
17.   Xxx trimis de
( 6 iun 2008, 12:53:34
nu e normal ca un profesor sa jicneasca un elev!!!!!!!poate sa aiba si 200 de absente!"bidon turtit", "taran",va rog . . .un copil de la tara, nu se plimba prin magazine si mall-uri, eu cred ca munceste alaturi de parinti, si oricum ar fi...... trebuie respectati!!!!nu toti pot fi premianti!!!!un profesor ca asta!!!!!!!!!afaraaaaaaaa
17.1  RE: Xxx trimis de
( 6 iun 2008, 14:29:21
Nea ALECU, nea ALECU... tare "JICNIT" mai esti mata !!! Cand o sa intelegi si tu, si TEMIDA, ca daca vrei sa fii respectat, trebuie mai intai sa inveti sa te exprimi ! "JICNIT" in loc de "JIGNIT", spune totul despre nivelul tau de cultura ! Analfabeti din astia intervin agresiv, zi de zi, in viata noastra ! Si, sincer, ne "JICNESC" pe noi, ceilalti, care ne-am tocit coatele pe bancile scolilor ! Cand citesti asa ceva, parca deja auzi ritmul de manea urlandu-ti in urechi: "Haoleu, dusmanii mei....."
18.   BRAICU trimis de
( 6 iun 2008, 13:30:25
JIGODIE DE PROFESOR BRAICU SI EU AM TERMINAT LA 3 FACE DE RAS INVATAMINTUL ROMANESC CU ASA VOCABULAR AFARA CU EL

PS EU AM TERMINAT IN ANII 80 SI TOT ASA COMPORTAMENT AVEA

19.   Comentariu referit la cazul groaznic trimis de
( 6 iun 2008, 13:35:09
Buna vreau sa aduc si eu aici cateva cuvinte. Vreau sa le trasmit sincercere regrete pt acest copil care sincer nu stiu daca merita astfel de tratament din partea acestui "om" pe nume Braicu pt ca stiu exact cine este si vad zi de zi cum se compurta cu niste elevii de la ora lui, nu stiu daca elevii merita astfel de tratament din partea unui excroc si a unui nenorocit. Nu sunt elev aici la Industrial Nr. 3 dar stiu exact despre ce este vorba.

Si despre baiat ce pot sa zic ca nu trebuia sa faca acest gest negru deoarece se puteau rezolva multe daca se gandea mai atent, dupa cate am inteles era vorba pe langa diriginte si cateva obiecte care ramanea corigent, si dupa cate am inteles si cate am citit era vorba de o fata pe nume Livia. Chiar nu stiu ce este fata aceea dar eu cred ca nu are nici o vina deoarece ea doar la parasit nu a mai dorit sa fie cu el.

Multe condoleante familiei baiatului si multa sanatate

20.   Inca ceva trimis de
( 6 iun 2008, 13:47:06
Cu toate sa zicem ca elevul era de la tara si poate mirosea sau nu de la el dar nu trebuie sa ne batem joc de cei din jurul nostru poate ca o persoana care are defecte si e de la tara poate sa aiba un comportament care sa nu il aiba si altii din societate, pt ca a iesi in societate si sa te integrezi printre ceilalti este enorm de greu, si eu cred ca nu trebuie sa ne luam zilele din asa ceva ca nu stiu ce amenintare ia facut tatal lui ca daca nu scoate mediile la obiectele la care este amenintat nu mai vine niciodata acasa sa isi ia gandul de la casa. Zic aceste cuvinte deoarece am vorbit cu cineva ieri in oras cu o femeie in varsta care statea la cateva case de el.

EU CRED CA ELEVII DIN ACEASTA SCOALA CARE IL AU CEL PUTIN PROFESOR PE BRAICU AR TREBUI SA FACA GREVA SI SA IL SCOATA DIN SCOALA PE ACEST NENOROCIT
21.   PT. TIMIDA trimis de
( 6 iun 2008, 13:55:07
FACI ATATA UZ DE NUMELE LUI DUMNEZEU.SUNT SIGURA CA ESTI UN DIN AIA CARE RAZI DE ALTII SI-TI BATI JOC DE OAMENI.CRED CA TI SE POTRIVESTE BINE PROVERBUL"CU GANDUL LA MAICA DOMNULUI SI CU MANA IN TRAISTA OMULUI.CRED CA DESCHIS BIBLIA SI SCRII CATE UN CITAT CA SA ARATI TU CAT ESTI DE CREDINCIOASA SI DE DESTEAPTA.LASA-TE PAGUBASA!DE MULT ITI URMARESC COMENTARIILE SI AM AJUNS LA CONCLUZIA CA TE CONSIDERI UN OM PERFECT.DU-TE CA AI UN LOC IN RAI DACA NU TE SPANZURI SI TU.

22.   CAZUL TRANDAFIR trimis de
( 6 iun 2008, 13:56:05
ar trebui facuta o ancheta si la nivelul ziarului "monitorul de suceava", despre atitudinea d-lui ziarist Paiu , care-si permite sa fie plin de tupeu si insinuant cu aceasta situatie trista si care nu are nici un respect fata de familia greu incercata. unde este adevarata deontologie profesionala, unde este ancheta reala despre acest caz si a luat de buna atitudinea elevilor manipulati de prof. Dimofte ? Chiar credeti ca elevii au mers din proprie initiativa la ziar ? hai sa fim seriosi....Totul este o manipulare grosolana...
22.1  RE: CAZUL TRANDAFIR trimis de
( 6 iun 2008, 14:32:30
Cred ca ar trebui sa intre la ancheta toti jurnalistii din tara asta , nu numai cei de la "Monitorul de suceava". Daca vezi ce scriu te ingrozesti, mai ca-ti vine sa crezi ca esti pe vremea lui Hitler. Nu mai poti sa deschizi ziarul sau televizorul si sa auzi o stire interesanta despre o descoperire, o realizare sau ceva bun care sa-ti descreteasca fruntea obosita de munca.

Filmele date la TV la ore de maxima audienta sunt doar cu batai si sange de zici ca si-au propus directorii de programe sa ne faca o natie de batausi. Si apoi tot jurnalistii striga "hotii". Tot sar la gat sa caute vinovati. Cautati-i printre stimatii vostri colegi !!!

Incercati in primul rand voi "stimati jurnalisti" sa fiti mai buni si apoi sa judecati. Sau asta o fi criteriul dupa care va angajeaza la ziare. Spuneti drept: va cauta in cerul gurii la angajare sa vada daca e negru?
22.2  RE: CAZUL TRANDAFIR trimis de
( 6 iun 2008, 14:44:49
este foarte bine ca...macar ziaristii mai dau in vileag pe cei care isi bat joc de altii.
22.3  RE: CAZUL TRANDAFIR trimis de
( 6 iun 2008, 14:50:51
Presa e a IV-a putere in stat!

Felicitari ziarului Monitorul ca scoate la iveala atrocitatile acestui profesor protejat evident de conducerea liceului!
22.4  RE: CAZUL TRANDAFIR trimis de
( 6 iun 2008, 15:06:46
Depinde foarte mult si CUI dai puterea. Daca cei angajati la ziare ar sti ce sa faca cu ea ar fi minunat.Sunt foarte multi jurnalisti care chiar isi fac treaba, dar sunt si foarte multe lepre care fac casa buna cu proverbul "da-i prostului PUTERE si..."
22.5  RE: CAZUL TRANDAFIR trimis de
( 6 iun 2008, 15:55:11
prin toate comentariile de pe forum le dam apa la moara si sadisfactie SADICILOR de ziaristi. cazul Braicu trebuie analizat cu totul aparte de cel Trandafir, cauza sinuciderii fiind alta poate pana la proba contrarie. De ce e vinovat paiu, pai sa nu puna pe prima pagina un lucru groaznic facut de un copil fara minte sa puna si noi sa comentam succesul copilului care a luat doua premii in 10 zile si astfel sa/i impiedicam pe restul prostutilor (scuze, ca-l ajung pe Braicu din urma) si sa le aratam cu e viata de frumoasa si ce posibilitati le putem oferi. Dar articole de astea sunt la diverse pe cand babe violate, copii morti, hoti si alte scarbosenii ocupa 3/4 din primele pagii, OARE NU E PRESA PRIMA PUTERE SI PRIMA VINOVATA, scuze pentru ca v-am marit audienta sa nu scriu alceva.
23.   Braicu trimis de
( 6 iun 2008, 13:57:24
comportament de doi lei afara cu el din invatamint in ani 90 tot asa era.
24.   RUSINE, RUSINE, RUSINE! Halal profesori la I3 trimis de
( 6 iun 2008, 14:15:03
"Colegii profesorului �l vad pe acesta un cadru didactic cu un comportament normal"

Daca la voi e normal ca un prof sa injure elevii, sa-i injoseasca sau sa-i umileasca public, e clar: SUNTETI O ADUNATURA DE TOATA JENA la acel liceu!

Sa va fie RUSINE ca sustineti un astfel de comportament!
24.1  RE: RUSINE, RUSINE, RUSINE! Halal profesori la I3 trimis de
( 6 iun 2008, 14:34:42
Da' esti TARE SOCATA (oare, de cand ?). Adunatura este gasca in care te invarti matale, profesoaro ! Jignesti oamenii fara sa-i cunosti ! Ai macar habar de meseria de dascal ? De fapt, asa SOCATA cum esti..... de unde ?
24.2  RE: RUSINE, RUSINE, RUSINE! Halal profesori la I3 trimis de
( 6 iun 2008, 14:46:34
o profesoara incearca sa exprime adevarata .....fata a clicii din respectivul colegiu si imediat apar...PADUCHII care spun ca...NOI SUNTEM MESERIASII ADEVARATI !!!

adevarul ca voi sunteti....PADUCHII acestei meserii , voi faceti de rasul lumii pe ceilalti colegi din breasla .

asta esti mai ...SOCATA RAU
24.3  RE: RUSINE, RUSINE, RUSINE! Halal profesori la I3 trimis de
( 6 iun 2008, 14:47:48
draga "socata rau", ar trebui sa faci echipa cu domnu' braicu. cum iti permiti tu sa intrebi:"ai macar habar de meseria de dascal"? , cand aperi asa un animal care isi are loc doar la zoo si nu in invatamant!!!!!!!!!! MAI, TU SI CU BRAICU NU STITI CE E AIA SA FII DASCAL. II DAU DREPTATE PROFESOAREI SOCATE,PENTRU CA NU SE POATE SA APERI ASA CEVA, DECI, E CLAR CE PROF. SUNT LA IND. 3
24.4  RE: RUSINE, RUSINE, RUSINE! Halal profesori la I3 trimis de
( 6 iun 2008, 14:56:23
SI DACA TU, "SOCATO RAU",SPUI CA PROF.SOCATA JIGNESTE OAMENII FARA SA-I CUNOASCA SI ESTI ATAT DE...REVOLTATA, ATUNCI, BRAICU, DE CE JIGNESTE BIETI ELEVI DE LA TARA SI PE ALTII???? VAI, CATA PROSTIE TE CONDUCE!!!!!!!!!!!!!!
24.5  RE: RUSINE, RUSINE, RUSINE! Halal profesori la I3 trimis de
( 6 iun 2008, 19:30:23
Sunteti de toata jena, atacand o parere de bun simt ! Daca EU as afirma ca toate LAURELE sunt "o adunatura de toata jena", sau TEMIDELE sunt "PADUCHI", ce ati intelege ? Omul a afirmat doar ca NU TREBUIE sa jignesti toti profesorii de la I3 doar pentru ca ti s-a pus "socul" pe creier. Parere ce mi se pare foarte clara si adevarata. Din partea "temidei", nu-i de mirare, l-am citit si pe alte subiecte din ziar. Aceeasi agresivitate goala, plictisitoare. Laura, personaj nou, se exprima insa la fel. Adica PR>OST.
24.6  RE: RUSINE, RUSINE, RUSINE! Halal profesori la I3 trimis de
( 6 iun 2008, 23:26:31
prost te exprimi tu. pai daca toti colegii lui braicu ii iau apararea, ce sa crezi despre ei decat ca sunt....ca braicu.ce tampita esti
24.7  RE: RUSINE, RUSINE, RUSINE! Halal profesori la I3 trimis de
( 6 iun 2008, 23:34:04
de toata jena esti tu cucoana care ai trimis raspunsul. mi se oare ca esti vrei jegoasa de prof de pe la 3.am facut acolo si...is satula si de braicu si de restul. braicu merita impuscat fara mila.si altii de la 3...out cu ei.nu stie inspectoratul ce facea noi la ore cu niste profesori...de nimic.
24.8  RE: RUSINE, RUSINE, RUSINE! Halal profesori la I3 trimis de
( 6 iun 2008, 23:36:54
sa-mi explici te rog in ce sens ma exprim prost,poate ma corectez, daca tot esti atata de desteapta draga sau dragule. sau nu m-ai inghitit si nah.....trebuia sa scoti ceva negativ in evidenta. asa fac cei pe care...nu-i baga nimeni in seama in alta parte.si saracii....nah, intra aici si se dau profesori de limba romana, ca si tine de altfel.
24.9  RE: RUSINE, RUSINE, RUSINE! Halal profesori la I3 trimis de
( 6 iun 2008, 23:38:58
nu stiu de ce-mi pare ca ai putea fi vreo profesoara de la ind. 3. daca ai sti cine sunt, ai tremura toata, ca as putea sa-ti vin in inspectie si sa purific de nu te vezi, ca sa stii pe unde te afli
24.10  RE: RUSINE, RUSINE, RUSINE! Halal profesori la I3 trimis de
( 7 iun 2008, 09:59:10
profesoara lui peste!!! Vezi ca esti inculta sau incompetenta !!! Iar te las sa alegi !Si daca tot a venit timpul amenintarilor, vezi ca poate iau legatura cu domnul ministru Adomnitei si invata el ca numa se scrie NUMAI. Am uitat eu sa pun pauza intre super si ieftine, dar eu nu ma laud ca sunt cadru didactic, dar la tine este inacceptabil sa scrii NAH . Ce inseamna NAH ca nu l-am gasit in dex? Si de ce la tine toate propozitiile incep cu litere mici ? Tot din cauza tastaturii ?
25.   Fost elev! trimis de
( 6 iun 2008, 14:29:02
Nu era ora sa nu scape o injuratura. Pe fete le facea vaci sau chiar in multe alte feluri in care chiar nu imi permit sa scriu pe acest forum. Tuturor colegilor ne era o frica extrema de el. Am terminat acum 4 ani si va pot spune ca mai era o profesoara de sport (Reut) la care elevii mergeau cu placere la ora. Daca la Braicu erau foarte multi scutiti total de sport, doar ca sa scape de el, la doamna Reut era o placere sa mergi, ici colo existand cazuri de elevi scutiti. Cred ca asta zice tot.

Succes elevilor de a IX-a in a scapa de acest individ care evident are probleme psihice daca a fost in stare sa sicaneze un elev asa cum scrie in ziar.

26.   BRAVO, CORIOLANE trimis de
( 6 iun 2008, 14:31:32
Am citit primele 30 de comentarii si am constatat ca cel mai corect este comentariul nr.13 al lui CORIOLAN.

�ntr-adevar mai exista si c�te un profesor care nu merita

sa activeze �n �nvatam�nt dar sunt si multi elevi fara educatia din familie, cu un comportament de groaza, care stiu numai despre drepturi nu si despre obligatii.Familia,

scoala si societatea trebuie sa-i educe.
26.1  RE: BRAVO, CORIOLANE trimis de
( 6 iun 2008, 14:54:16
Cu parul sau cu injuraturi?

De ce bati cimpii? Esti cumva din gasca lui Braicu? Incearca, incearca doar sa te pui in pielea elevilor! Ai reusit? Cum te simti? Ti se mai pare normal modul in care se aplica metodele pedagogice a lui braicu?
26.2  RE: BRAVO, CORIOLANE trimis de
( 6 iun 2008, 15:05:26
ai dreptate CETATENE , idolul dumitale spune ca o viata de om nu valoreaza atata risipa de "economie, cultura, idei noi, tehnologie avansata" !

o viata de om nu valoreaza atat atentie !?

cica PRESTIGIUL este in pericol daca doreste Monitorul sa scoata adevarul la suprafata !

DA, este cel mai "corect" comentariu care AVERTIZEAZA ce poti scrie si ce nu poti scrie in ziare !

altfel zis CENZURZA !

libertatea inteleasa gresit de segmentul nepregatit ?!

de segmentul "pregatit" zici c-au inteles bine DEMOCRATIA ?

CORUPTIA DIN SPITALE , INCOMPETENTA POLITISTILOR , COLEGIALISMUL SI ABUZUL DE FUNCTIE , ZICI CA ASTEA FAC PARTE DIN FAVORURILE CLASEI "PREGATITE" ?

TU AI AUZIT DE MEGALOMANIE ?

stii ca suferi de ea !

si prin asta imi dau seama ca esti un "segment pregatit" de doi bani !

dar esti un "segment pregatit" pentru cucerirea culmilor NESIMTIRII
26.3  RE: BRAVO, CORIOLANE trimis de
( 6 iun 2008, 19:35:08
Bai TEMIDO, fara suparare, dar CE AI VRUT SA SPUI in acest comentariu ? Ce segmente de libertate, ce "colegialisme" vezi, ce megalomanie iti deranjeaza exprimarea paranoica ? "E usor a spune vorbe/cand nimic nu ai de spus" (Eminescu)
27.   W trimis de
( 6 iun 2008, 14:57:30
ssssssss
28.   Rugativa pt el trimis de
( 6 iun 2008, 15:14:53
in concluzie eu cred ca toti colegii lui poarta o vina,,,,,,au ris ,s-au distrat pe seama lui,l-au marginalizat.....,,,,,,sunt sigura ca nu a avut prietenii.......asta e viata il aveti pe constiinta .......adio.........
29.   Pt "colegii" lui trimis de
( 6 iun 2008, 15:23:19
Cam ce note avea el la sport ? Si cam ce note avea la fizica de exemplu? Care a fost ultima nota luata ?
29.1  RE: Pt "colegii" lui trimis de
( 6 iun 2008, 15:24:27
PS. Cam cati din astia cu gura mare care tot faceti scandal aici sunt corigenti sau aproape de a fi corigenti ?
30.   Parere trimis de
( 6 iun 2008, 15:30:41
Domnul Braicu este cunoscut in intregul oras "datorita" comportamentului sau. Pacat ca a trebuit sa moara cineva pentru a se trage un semnal de alarma.
31.   Anonimaa trimis de
( 6 iun 2008, 15:32:46
intr-adevar domnul profesor Braicu este sever, dar cat despre mine ma inteleg super cu el, nu iii bag in seama injuraturile si nici nu ma oftic din cauza lui... poate sa vorbeasca ce vrea la adresa mea ma fac k nul aud si tot el se oftica...
32.   Nesimtire trimis de
( 6 iun 2008, 15:37:10
In timp ce tineri absolventi de facultati pleaca afara,is scolile noastre au ramas profesori corupti care considera ca totul este al lor.ei nu stiu cum e sa fii un copil care este discriminat de niste iresponsabili care vin la scoala doar pt bani.Pana nu se va schimba aceasta generatie de distrusi care vin la scoli din interes nu vom progresa.Nu zic ca toti profesorii sunt asa,dar realitatea din scoli arata altele.
33.   Obligatii si depturi trimis de
( 6 iun 2008, 15:51:43
Astazi elevii au numai drepturi iar profesorii numai obligatii.
34.   Comportament deviat trimis de
( 6 iun 2008, 16:00:02
Ma intreb cum s-ar fi comportat acest braicu cu un copil cu handicap fizic sau psihic daca pe acesti copii fara nici un handicap ii trateaza cu asemenea insulte.Cunosc comportamentul profesorilor din RO.dar acestui braicu ii lipseste cu desavarsire bunul simt si nu are ce cauta in mijlocul copiilor.Toti criticati aici comportamentul unor elevi ca fiind agresiv si lipsit de politete,dar cu un profesor ca braicu cum vreti sa se comporte elevii.Asta exemplu au asa cred ca este corect sa se coporte cu cei din jur,avand in vedere ca profesorii de multe ori sunt pe primul loc in a le urma exemplu,parintii multora fiind plecati la munca in Europa nu pentru ca banul i-a inrobit ci pentru a supravietui conditiilor dure prin care trece tara noastra.Daca acest braicu ar fi fost aici in USA profesor nu ar fi stat mai mult decat o zi si ar fi fost ori arestat ori impuscat de un parinte al carui copil ar fi fost jignit.Nu mai condamnati reporterul ca mediatizeaza cazul,foarte bine dar e cam tarziu
35.   ANORMAL trimis de
( 6 iun 2008, 16:00:47
E anormal comportamentul acestui asa zis profesor dar si CLICA (asa e numita de multi pe acest forum) celor care il considera un profesor exigent si corect.

"...o parte dintre profesori si-au cam iesit din fire la un moment dat" Asa reiese din articol. Pai asta e comportament de om normal? O fi normal pentru categoria celor care injura elevii si ii badjocoresc, dar nu cred ca pentru toti.

Tuturor celor care si-au cam iesit din fire, RUSINE!
35.1  RE: ANORMAL trimis de
( 6 iun 2008, 16:09:22
ai dreptate

36.   Coportament deviat trimis de
( 6 iun 2008, 16:12:22
acest copil si-a pierdut viata deja.Daca ar fi fost mediatizat accest caz mai devreme accest copil ar fi trait acum.Nu are nimeni dreptul sa se comporte huliganic in special intr-un loc unde se pretinde a fi educativ pentru viitorii cetateni ai unei tari.Acest om ce ocupa abuziv postul de profesor nu are ce cauta in continuare in randul cadrelor didactice.Domnilor profesori,inspectori scolari,daca va respectati va rog sa luati atitudine si sa va debarasati de un asa coleg ce face de rusine aceasta frumoasa meserie de dascal.
36.1  RE: Coportament deviat trimis de
( 6 iun 2008, 16:16:31
Conform regulamentelor in vigoare nu are cum sa-l dea afara pe natarau!
37.   Braicu trimis de
( 6 iun 2008, 16:13:57
braicu ar trebui scos din scoala ... sincer is elev de al lui .... si nuj cum gandeste el ... dar este prea sever cu doar niste copii .... Copii se vor maturiza singuri , vor realiza ca nu este bine ce fac .... Doar prin greseli invatam .... si rog si pe parinti sa aiba mai multa grija de copilul lor .... sa ii intrebe ce au de is suparati .... ca asa vor deveni rand pe rand toti Emo(niste ratati care nu pretuiesc viata).... A mai fost un caz cu un fost prieten de al meu .... sa sinucis in Apele Sucevei ... deoarece maicasa nu accepta sa fie impreuna cu o anume fata .... Eu cred ca maicasa este devina ce treaba are cu relatia lorstraight face .... Ok sa revenim la Braicu ... cred ca ar trebui sa iesa din scoala cu totul ... sa fie dus la un ospiciu ... sau consultat de un pshiatru .... Rog sa se ia masuri in privinta lui
37.1  RE: Braicu trimis de
( 6 iun 2008, 19:47:45
Nu o sa pateasca nik bulangiul.Are pile foarte mari la inspectorat.Cica e chiar prieten cu ministrul.
38.   NESIMTIRE trimis de
( 6 iun 2008, 16:29:55
SUNT UN FOST ELEV DE-AL SAU DIN ECHIPA DE BASEBALL SI E ADEVARAT CA ESTE UN PROFESOR FOATE DUR. DA DOVADA DE O EXTREMA NESIMTIRE CARE FACE DE RUSINE CADRELE DIDACTICE. CA ANTRENOR AL ECHIPEI DE BASEBALL ERA UN CRIMINAL. TE TERMINA INTAI FIZIC APOI MINTAL. LIMBAJUL SAU FIIND DE BIRJAR. IN CEI 4 ANI DE SPORT FACUTI CU EL LA ECHIPA AM VAZUT CUM COLEGI FORTATI LA ANTRENAMENTE AU AVUT ENTORSE URATE, INTINDERI DE LIGAMENTE ,SAU CHIAR DINTI SCOSI. PENTRU EL NU CONTA CA NU POTI, TINEA DOAR LA REZULTATE. DIN CAUZA SA AM ACUM PROBLEME CU GENUNCHII. TOT CE SA SCRIS DE RAU DE EL E ADEVARAT PENTRU CA IL CUNOSC FOARTE BINE. AR TREBUI SA IASA LA PENSIE SI SA LASE IN PACE COPIII, PENTRU CA ESTE UN FANATIC.
39.   DA,LARISA... trimis de
( 6 iun 2008, 16:33:04
ESTI O FATA NORMALA,CU CAPUL PE UMERI SI CU MULT BUN SIMT...CARE TRAIESTE INTR-O FAMILIE NORMALA ! TINE-O TOT ASA FIINDCA E BINE ! MULTE BINECUVANTARI !
39.1  RE: DA,LARISA... trimis de
( 6 iun 2008, 17:16:15
mi-as dori ca multi din cei de varsta mea sa aiba asa familie.desi au fost plecati ai mei am avut parte de sprijinul psihic necesar.fi binecuvantat/a si tu!
40.   YO YO trimis de
( 6 iun 2008, 17:21:39
am citit toate comentariile, da unu mai prost ca YO YO nu am intalnit.
41.   Scoateti afara pe braicu din scoala trimis de
( 6 iun 2008, 17:40:01
profesorul acesta chiar sia batut joc de acesti elevii scoatetil afara din scoala ...oare acest copil nu era si el un copil ca toti celilanti dar na....dc sia batut asa tare joc de el NU INTELEG...chiar daca era mai sarac dar na...scoateti afara din scoala pe braicu!!!!!!!!!!!
41.1  RE: Scoateti afara pe braicu din scoala trimis de
( 6 iun 2008, 18:08:50
Tinere, iti vei face un mare serviciu personal daca ai invata si putina gramatica elementara. Dar ai tot viitorul in fata: inca cel putin sapte ani de liceu !
42.   Pt.taranii din noi trimis de
( 6 iun 2008, 18:14:58
Observ cu parere de rau ca de cele mai multe ori apelativele cele mai des folosite pentru a jigni o persoana sau un grup de persoane sunt acestea:tarane,taranilor esti de la tara etc.Si ceea ce e culme e ca cei ce folosesc acest apelativ sunt chiar tarani:tarani care au fost adusi cu forta in perioada ceausista in mediile urbane pentru a pune umarul la marea industrializare a Republicii Socialiste Romania(fosta).Haideti intai sa privim in urma si sa ne gandim la originile noaste si pe urma sa gandim cand scoatem un cuvant pe gura.Ai mei parinti sunt copii de tarani si sunt mandru de asta.SUNT MANDRU CA MA TRAG DINTR-UN NEAM DE TARANI si fiecare dintre noi trebuie sa ne mandrim cu asta.
43.   Pt.taranii din noi trimis de
( 6 iun 2008, 18:50:08
da braicu e un profesor fara bun simt care ar trebui sa sio ia peste cap intr-o buna zi asa cum a patit dimofte profesor de fizica .
44.   Nu este un caz unicat...... trimis de
( 6 iun 2008, 19:11:48
deci profu' asta braicu ar trebui mai intai facut de ras in toata romania apoi batut bine ji apoi castrat sa vedem dupaia dak mai are curajul sa faca aja ceva unui elev ji lucrurile astea nar trebui facute numai acestui profesor sunt ji multi altii...:D:D:D:D deci sunt ji eu elev in clasa 11 ji jtiu cum decurg lucrurile da nai ce sa le faci invatamantu tot cu ei tine chiar dak toate dovezile is contra lor aja ca stati ji rabdati ca ne vine ji noua randu sa le rupem capu.....(eu asta astept)app eu am boala pe administrator caruia o sai rup picioarelebig grin:P
44.1  RE: Nu este un caz unicat...... trimis de
( 6 iun 2008, 20:30:11
DACA ACESTA E UN ELEV DIN CLASA 11, STAM PROST DE TOT. Nu e vorba de totala lui nepregatire ci si de germenele interlop care se intrevede fara nici un dubiu. Daca un elev de liceu se exprima si gindeste in felul acesta, nu e departe ziua in care il vom regasi certat cu legea. Monitorul care "isi rezerva dreptul de a inlatura mesajele cu limbaj obscen" sau suburban, nu face nimic in acest sens. Este in interesul ziarului aceasta coborire a stachetei intelectuale? Inseamna "libera exprimare" tiparirea de injuraturi, amenintari si obscenitati? Creste interesul cui??
45.   Nu este un caz unicat...... trimis de
( 6 iun 2008, 19:12:36
deci profu' asta braicu ar trebui mai intai facut de ras in toata romania apoi batut bine ji apoi castrat sa vedem dupaia dak mai are curajul sa faca aja ceva unui elev ji lucrurile astea nar trebui facute numai acestui profesor sunt ji multi altii...:D:D:D:D deci sunt ji eu elev in clasa 11 ji jtiu cum decurg lucrurile da nai ce sa le faci invatamantu tot cu ei tine chiar dak toate dovezile is contra lor aja ca stati ji rabdati ca ne vine ji noua randu sa le rupem capu.....(eu asta astept)app eu am boala pe administrator caruia o sai rup picioarelebig grin:P
45.1  RE: Nu este un caz unicat...... trimis de
( 7 iun 2008, 07:17:26
Cred ca deja a fost facut de ris in Suceava si nu numai.

Nu cred ca o sa mai scoata capul din casa ca pina acuma. Stie toata Suceava ce a facut. Pe mine ma intreaba vecinii de Braicu. Dece facea asa? A innebunit de tot? etc...
46.   Cata filosofie! trimis de
( 6 iun 2008, 19:18:32
Cata filosofie si intelepciune macra in 90+ comentarii, totul bine condimentat cu greseli gramaticale sau de exprimare... Pentru cei care au primit palme, carti in cap sau pipaieli de la profesori si au tacut, asa veti fi toata viata, viermilor! Veti da pantalonu' jos, veti pune capul in nisip si veti inghiti in sec. Iar apoi va dati justitiari si veniti cu acuze si marturisiri pe Internet. Larisa, daca tot faci atata gura mai bine fa-o sub talie! Ti-ai luat carti in cap de la profesori si acum te trezesti ca trebuie sa se faca ceva?! De ce nu ai strigat atunci? Hai sictir, pitzipoanca mica ce esti tu!

Si mai faceti voi paralele cu regimul comunist, voi care inghiti tot ce vi se da! Daca nu va stiti drepturile si sunteti lasi veti fi mereu calcati in piciaore.

Faceti toti de la i3 plangere impotriva lui Braicu, il filmati cu telefoanele mobile pe care le folositi sa va faceti poze pt hi5, ca sa aveti dovezi. Degeaba latrati pe Internet, tot de el o sa dai la anul.. mwhah
46.1  RE: Cata filosofie! trimis de
( 6 iun 2008, 21:02:24
:)) probabil te-ai uitat prea mult la pitzipoance.org.in al ii-lea rand tin sa te anunt ca nu am stat sa imi iau carti in cap.am asteptat sfarsitul semestrului si m-am transferat.daca spuneam inainte sa se termine semestrul cu siguranta aveam 3 4 corigente asigurate.un alt lucru vreau sa te rog.recitindu-mi comentariile nu am vazut sa ma fi exprimat ca tine."tot faci atata gura mai bine fa-o sub talie" te invit pe tine sa faci asta.inainte sa plec din tara am mai dat in gat un profesor care conditiona elevii la pregatire.si ce s-a rezolvat?:)) nimic...2 saptamani in ziare,toti fostii mei dragi elevi au dat vina pe mine,unora le-a fost frica sa recunoasca,altora nu le-a pasat a in cele dn urma profesorul sa nu pateasca nimic primind doar o avertizare in care era rugat ca in cazul in care face pregatire cu elevii sa plateasca impozit pe urma acelor bani.si?plateste oare in ziua de azi?nu cred
46.2  RE: Cata filosofie! trimis de
( 6 iun 2008, 21:03:43
*COLEGI RECTIFIC CA INDATA TE TREZESTI SA CORECTEZI.MA GRABESC CA TREBUIE SA PLEC CA M EXAMEN;)
46.3  RE: Cata filosofie! trimis de
( 6 iun 2008, 22:12:47
ai vrea sa stii unde e acum acel profesor care mi-a dat cu cartea in cap?probabil la cimitirul Pacea sau altul.oricum,e mort.Dumnezeu a fost mai dur cu el si cu familia lui decat ar fi fost legea.stii ce spunea elevilor?ca scoala e a lui.ca la sfarsit de semestru face el bani si multe altele...si daca a facut bani ce i-au folosit?i-a luat cu el in cosciug?
46.4  RE: Cata filosofie! trimis de
( 7 iun 2008, 01:42:48
Pai eu propun sa il ardem pe Braicu pe rug si apoi sa il fumambig grin
47.   Inteligenta fara intelepciune = NESIMTIREA trimis de
( 6 iun 2008, 20:38:04
zeci de comentarii ale elevilor care adeveresc "terorismul psihic" si bineanteles public aparute azi pe forum , zeci de comentarii identice aparute ieri , alaltieri, care intaresc suspiciunea ca acel baiat era supus aproape zilnic la molestare psihica si fizica , iar marii nostri INTELIGENTI , care cu chiu cu vai au facut cateva ore mai multe de scoala si ca sa nu mai adaug revolutia care adus o dezordine destul de mare in sistemul scolar ceea ce-a ajutat multi sa termine o scoala superioara , isi dau cu parerea ca daca comentariul nu-i scris corect , NU-I VALABIL !

acum vedeti ca constiinta , caracterul , bunul simt, mila , intelepciune , dreptatea si tot ceea ce caracterizeaza un om drep ,nu are nimic comun cu scoala.

ce are gramatica cu adevarul , ce are nivelul de scoala cu dreptatea , ce are constiinta cu inteligenta ?

VA SPUN EU !

NU ARE NIMIC COMUN !

asta e doar un efect al...NESIMTIRII !
48.   Uitati-va la fotografia lui cosmin trimis de
( 6 iun 2008, 20:56:39
si spuneti si voi daca asa arata un derbedeu , un golan , ca doar asa vor cei inteligenti sa ne fac sa credem !!

nu dragii mei , nu arata asa cum vor unele cadre didactice sa ni-l prezinte , ba din contra , se vede ca-i o fire slaba , delicata , palida , mai degraba arata a baietel de departe , trimis sa-si faca un rost printre hiene ! dar HIENA cand a vazut ca un baiat slab si pirpiriu de la tara este sub conducerea lui , a inceput sa-si cladeasca imaginea de "vigilent , perseverent ,sever" pe seama acestui baiat , pur si simplu dorind sa demostreze clasei ca el e SEF , a inceput actele de "terorism emotional " .

dar ca sa ajunga la un succes cat mai convingator , aceste acte de terorism emotional , psihic si fizic le facea in fata clasei , prezentandule ca un film de comedie !

incercati sa simtiti ceea ce-a simtit cosmin si intrebati-va cum ati putea supravetui , find firav ca el .
48.1  RE: Uitati-va la fotografia lui cosmin trimis de
( 6 iun 2008, 21:05:13
cosmin a cerut ajutor , fratelui sau , familiei sale , unor prieteni si poate chiar si prietenei , dar nu l-a apucat sa-l mai primeasca !!

sigur au si ei o vina ca n-au reactionat mai repede , dar sa nu uitam ca au mai fost trimise sesizari despre dezvoltarea invatamantului din colegiu in stil de teroare si nimeni n-a auzit de strigatul unor persoane terorizate !!

deci vina lor nu este asa de mare , sau poate ca parintii lui cosmin sunt de vina ca n-au luat furca si n-au venit sa-si faca singuri dreptate !!

da , de asta puteti sa-i acuzati , ca n-au aplicat legea padurii ca doar cu animalele care nu inteleg trebuiesc tratate cu parul !!

dargi inteligenti , sigur o sa spuneti ca textele sunt agramate si fara sens , dar dreptatea n-o puteti fura , asa cum a furat hiena onoarea lui cosmin .puteti striga ca aveti o caruta de scoala , dar adevarul nu-l puteti tine ascuns !
48.2  RE: Uitati-va la fotografia lui cosmin trimis de
( 6 iun 2008, 23:21:09
Mai TEMIDA....hai sa-ti dau si eu un sfat... ca si tu vad ca te inghesui sa dai sfaturi cu nemiluita :mataluta suferi de schizofrenie , du-te de te cauta. Cand te pornesti nu te mai opreste nimeni. Fa un serviciu celor care si-ar dori sa gaseasca pe forum un loc unde se poarta discutii inteligente si mergi de stai de vorba cu un medic.

PS. Daca nu ai bani de "spaga" facem cheta toti cei care "te iubim" aici pe net si se rezolva.
49.   Amintiri trimis de
( 6 iun 2008, 21:54:02
Si eu am fost eleva la acel liceu acu 20 de ani.Si atunci era Braicu profesor, avea poate acelasi vocabular, dar din acest motiv nu s-a sinucis nimeni.Poate cine l-a inteles, a avut si de invatat lucruri care au prins bine peste ani.Daca ne gandim mai bine problema poate fi in alta parte,copilul asta poate avea si alte probleme in sufletul sau,nu Braicu trebuia sa le puna capat.
49.1  RE: Amintiri trimis de
( 6 iun 2008, 22:36:56
mai femeio de 40 de...ani , tu vorbesti de ceea ce era acum....20 de ani !!

uita-te in...oglinda , sa recunoaste ca nu mai arati ca acum....20 de ani !!!

daca am....dreptate , atunci rasunde la urmatoarea intrebare ; CINE TE FACE SA CREZI CA...TERORISMUL PSIHIC , EMOTIONAL SI FIZIC , A RAMAS LA NIVELUL DE ACUM....20 ANI ???

A....EVOLUAT SI EL , CUM A EVOLUAT SI.....FARMECUL TAU IN COMPARATIE CU 20 DE ANI IN URMA !!!

pacat ca...intelepciunea n-a vrut sa ...evolueze proportional cu ...anii , ca n-ai fi scris asa....tampenii !!

scuze .....dar asta-i adevarul !
50.   NU SE VEDE ADEVARUL ? trimis de
( 6 iun 2008, 22:01:35
Dupa parerea mea, toate comentariile de pana acum au avut un sambure de adevar, cu unii care au participat direct sau indirect la astfel de practici ale senilatatii umane.

Dar adevarul gol, golut este acela k jmecherii stau la masa imbelshugata si fraierii se manank intre ei.

Cine sunt ei?

Jmecherii sunt cei care ne conduc si care "NE OBLIGA" sa suportam acest SISTEM AL MINCIUNILOR SI HOTIEI. Toti fura si ne lasa pe noi, fraierii sa ne injuram, furam si injosim pentru k legile sunt DE CACAO si ei au timp sa-si fak de cap.

Asa cum spunea si Aristotel mai sus, de ce suportam tot ce ni se impune, sa fim chinuiti si fara "o combinatie" in orice domeniu ne facem griji de ziua de maine.

Se da spaga peste tot. DACA E ATAT HARABABURA IN TARA ASTA, CUM SA MAI FACI SI ALTCEVA?

Adevarul k exista in prezent o generatie de ratati care se trage de la revolutie knd parintilor, prin SISTEMUL HOTIEI IMPUS au uitat cum sa isi creask odraslele.

(continuar
51.   Nu se vede adevarul? 2 trimis de
( 6 iun 2008, 22:16:21
Pe de o parte ii condamn pe acesti "ratati" dar pe de alta parte ii admir pe unii care stiu sa se si comporte si sa ofere bun simt doar atunci cand cand li se ofera acelasi lucru.

Sunt de principiul > ma injuri, te injur - ma respecti te respect. Si bine fac ! K nu ii obliga nimeni sa fak ceva c nu vor de genul, dak vrei sa fii prost - amin, dak nu vrei sa stii de bun simt - amin, dak nu vrea sa stii de cultura - amin.

Ink sunt animale, gen braicu, care le-a intrat comunismul in sange si le pare rau de vremurile demult apuse... Dar dak nu pot tine pasul, sa se pensioneze si gata k uite unde se ajunge... Si sigur in fiecare scoala exista un animal cu spume scapat din jungla lu impushktu...

Condoleante nu merita familia indurerata, pentru ce?

Ca asa se spune? HA HA HA

Dumnezeu sa te aiba in paza, Cozmine!

Intr-un fel il condamn, k trebuia sa ia viata in piept asa cum era ea, dar eu il vad k UN MARE SEMNAL DE ALARMA LA CEEA CE SE INTAMPLA IN ROM
52.   SA FIE AUDIATI SI PROFESORII ARE L-AULASAT CORIGEN trimis de
( 6 iun 2008, 23:47:28
siuatia scolara profesorii care rvro
53.   Fosta eleva trimis de
( 7 iun 2008, 00:55:47
Acu 26 de ani am fost si eu eleva la liceul 3,iar domnul prof Braicu mi-a fost nu profesr de sport ci antrenor,pe atunci jucam handbal in echipa scolii.Imi aduc aminte cu drag de orele de antrenament si de domnul profesor.Nu as putea spune ca am fost injurata sau lovita de domnul profesor,pot spune cu sinceritate ca am invatat multe de la domnia sa si sincer imi pare rau pt toate ce i se intampla acuma.Imi pare rau si pt acest baiat si pt fam lui,am si eu copii,am un baiat de 18 ani si inteleg prin ce trec parintii acestui copil.In vara anului trecut mi-am luat fetita de mana si am mers la liceu sa-l revad pe domnul profesor si pe doamna pedagoga,iar in discutia mea cu doamna mi-am cerut scuze pt comprtamentul meu de acu 26 ani(pot spune ca am o fire tafnoasa ,de fapt am avut acuma am imbatranit ),iar d-na mi-a zis ca generatiile de acum 20 si ceva de ani erau painea lui D-zeu pe langa generatiile din ziua de astazi.
54.   Fosta eleva trimis de
( 7 iun 2008, 01:07:31
Domnul profesor era fire mai apriga ,tin minte ca se lua doar de elevii care intrau incaltati cu pantofii de afara in sala de sport si cel mai tare se lua de elevii care traversau spatiul verde dintre sala de sport si terenul de sport.E greu de spus ce a fost in mintea acestui baiat si din ce cauza a ajuns sa faca acest gest necugetat.Dumnezeu sa-l ierte!
55.   Un profesor tare trimis de
( 7 iun 2008, 02:26:02
am terminat liceul in 1999,d-ul BRAICU mi-a fost profesor de sport 4 ani.Era cam sever dar foarte corect.Nu cred ca l-a certat degeaba,ptr ca el nu se lega de oameni degeaba,si daca ne gandim bine,majoritatea elevilor din ziua de astazi nu sunt cum ar tre sa fie,si poate mai merita o corectie.Daca profesorul este sever,nu este bun.Daca profesorul este dragastos,sau iese cu elevii lui prin oras la sucuri,se spune ca are ceva cu anumiti elevi,ca ar avea scopuri ascunse,daca sunt putin mai severi,gata sunt comunisti.Pai ar trebui sa se hotarasaca lumea.CE FEL DE PROFESORI VRETI?BRAICU era corect,cam sever,este drept,dar sa stiti ca majoritatea elevilor lui i-si aduc aminte de el cu drag.Te facea sa ai simtul raspunderii.Nu-l criticati toti,fiti corecti.Daca un profesor primeste 2 pumni de la un elev,este super ok,ala e smecher,si ca profesorii sunt prosti,dar daca elevul este urecheat de un profesor ,gata hai sa il omoram fratilor.Nu s-a sinucis din cauza profului.nu cred
55.1  RE: Un profesor tare trimis de
( 7 iun 2008, 07:26:42
Bai amice, de acord partial cu ce zici.

Ideea insa e alta: nu umilesti si badjocoresti zilnic un elev doar fiindca e de la tara. Ca a contribuit sau nu Braicu la sinuciderea acelui elev nu stiu. Dar comportamentul lui ciudat si modul cum au reactionat o parte din profesorii liceului, NU POATE FI TRECUT CU VEDEREA! Denota comportament mafiot si lipsa unui minim simt de raspundere. Cum sa sustii astfel de atitudini a unui profesor fata de elevi? Injuraturile sunt normale la acel liceu? Poate doar in mintea bolnava a unora.
56.   Diriginte? trimis de
( 7 iun 2008, 08:13:43
Ala nu e diriginte e un animal. Asa te comporti cu un copil? Daca saracul baiat ar fi fost fiul meu .... nu stiu ce as fi facut.
57.   E jigodie, nu om, acest Braicu!!! trimis de
( 7 iun 2008, 09:16:30
Eu, daca as fi in locul parintilor lui Cosmin(Doamne pazeste!), l-as purta prin tribunale ana la adanci batraneti, ca sa nu-l mai tihneasca viata nici ca pensionar. Condoleante familiei!
58.   Anii democratiei trimis de
( 7 iun 2008, 10:00:19
in zilele noastre nu se mai poate lucra in invatamant.este un dezastru.mai bine orientativa catre alt domeniu.cei de sus ar trebui sa si puna un semn de intrebare.profesorii sunt vinovati indiferent de situatie?
59.   .. trimis de
( 7 iun 2008, 10:27:51
la ora de sport , eu jucam baschet cu fetele si el urla din celalalt capat al salii " Vaculin-o , stai cu spatele drept " .raised eyebrows . e problema lui daca stau eu sau nu cu spatele drept . putea sa zica civilizat . nu cred ca am facut nimic rauhappy
60.   1. trimis de
( 7 iun 2008, 17:31:46
Aspectele despre care se vorbeste in toate articolele publicate de Monitorul de Suceaava nu au cu siguranta ce cauta intr-o institutie de invatamant dintr-un stat civilizat. Relatia dintre profesori si elevi nu trebuie sa sufere asemenea derapaje. De o parte se gasesc dascalii care nu se pot obisnui cu ideea de a nu reusi intotdeauna sa obtina ceea ce isi doresc de la cei pe care ii educa. De cealalta parte insa, va aflati dumneavoastra, cei care ati scris aceste articole pe banda rulanta, asemanatoare cu cele dintr-un tabloid falimentar care nu stie cu ce sa isi mai hraneasca publicul, lovind in orice ar starni repulsia societatii pentru un sistem care nu merge bine si in multe tari chiar si mai dezvoltate. I-ati luat in acest demers alaturi de dumneavoastra pe toti cei care au avut ceva de spus, orice, cu greseli de gramatica, cu injurii mai grave decat ale profesorului, cu amenintari cu fapte penale, nu a contat deloc, toti militand pentru un statut diferit, necunoscut, al elevului.
61.   2. trimis de
( 7 iun 2008, 17:32:47
Se observa cu usurinta o tendinta de crestere a agresivitatii Monitorului de Suceava in trata acest subiect si pe acest om. Mi-a fost profesor in perioada cand ma aflam in scoala generala, luand parte la antrenamentele dumnealui de baseball. Nu l-am auzit adresand colegilor mei de echipa injurii mai grave decat cele pe care "colegii de ocazie ai domnilor jurnalisti" le-au postat sub protectia anonimatului pe forum. Pot sa va spun totodata ca daca vreun coleg de echipa era admonestat, asta nu se intampla in mod arbitrar. Erau tratati astfel cei care nu respectau disciplina la nivelul echipei, cei care se lua la bataie intre ei pe teren, cei care se injurau etc. Era poate singurul mod de a tine in frau un numar mare de indivizi care nu intelegeau sportul ca o activitate in care disciplina este o conditio sine qua non pentru succes. Ma intreb cati dintre cei care si-au exprimat nemultumirea fata de acest om, au avut si statutul unui elev care sa isi permita sa judece un profesor...
62.   3. trimis de
( 7 iun 2008, 17:33:56
Poate ca prin acest sir de articole sperati sa schimbati ceva in invatamant, in societate. Domnul profesor Braicu poate sa demisioneze si maine, situatia se va repeta cu siguranta, insa nu neaparat din cauza ca va mai fi un profesor care sa intre sub "lupa presei", ci fiindca numarul cazurilor de indisciplina in scoli va depasi si cotele alarmante pe care le inregistreaza azi, labilitatea multor dintre elevi spusi efectelor tranzitiei va face mereu prima pagina, cum se petrece si prin capitala cu elevii EMO, drogurile si violenta intre elevi, toate vor ramane aici mereu. Nu cititorii dumneavoastra trebuie sa fie obiectivi, ci dumneavoastra, cei ce alcatuiti redactia Monitorului de Suceava. Raportati-va la elemente obiective ale unei societati civilizate, pe care cred ca vreti sa o promovati: organe de ancheta, procurori etc. Colaborati cu ei daca doriti sa ajutati, aratati-le si acestor oameni ca se misca ceva, nu luati anchete pe cont propriu, fiindca nu stiti sa le faceti obiectiv.
63.   4. trimis de
( 7 iun 2008, 17:35:10
Nu patati pagina ziarului in care toti ar trebui sa aiba incredere ca intr-un reper obiectiv pentru a arunca oprobriului un profesor impotriva caruia nu exista decat o plangere in curs de solutionare la minister. Il judecati pe acest om ca si cum ar fi savarsit o fapta penala, insa nu dumneavoastra aveti dreptul sa faceti ancheta. Daca va asumati acest rol, indreptati-va atentia catre toate aspectele societatii, nu cautati doar subiecte locale comerciale. Nu cred ca procurorul care a anchetat moartea baiatului nu stie codul penal, lasati timp pentru a verifica el eventualele incadrari cu privire la fapte ce au legatura cu moartea tanarului. Prin atitudinea dumneavoastra transformati presa intr-un instrument infricosator pentru oricine nu cade de acord cu parerile celor mai putin obiectivi,ce scriu la Monitorul de Suceava. Nu faceti un serviciu societatii, chiar va reuseste contrariul. Incurajati discutii fara probe, speculatii, amintiri, barfe, injurii si degradare prin presa.
64.   5. trimis de
( 7 iun 2008, 17:36:03
Nu orice elevi sunt in masura sa se pronunte asupra calitatii unui om. Cum poti evalua ceva cand nu ai sablonul pentru a compara? Nu avem peste tot elevii echilibrati, educati si cu buna crestere pe care si-i doreste societatea, cum nici nu avem la catedra toti profesorii de un anumit calibru. La confruntarea dintre aceste doua aspecte nu are ce cauta presa, ci un set de reguli si de oameni abilitati care sa impuna ordine in ambele tabere.Gasiti solutia, aceea de a da profesorului instrumentele de a respinge atitudinile nepotrivite calitatii de elev, iar apoi puneti in mana elevului posibilitatea de a-si exprima nemultumirile la un anumit interval de timp.Readuceti in mod echidistant respectul intre cele doua tabere, insa nu prin asemenea articole cu antepronuntari.Asumati-va acest rol pe deplin si nu atat de neprofesionist cum s-a intamplat pana acum.Undeva intre noi zace adevarul, cum invins zace si respectul pentru profesori, pentru elevi, toate acestea datorita dvs, Monitorul de Sv
65.   .. trimis de
( 7 iun 2008, 22:36:48
nu cred ca cei care au postat comentarii sunt cei mai cuminti elevi! ce il enerveaza pe domnul bricu ?! va spun eu.... absentele, intarzierea la ore, nerespectarea unor reguli...etc.....dak se respecta macar un lucru din toate acestea atunci nu se lua nimeni de tine!!!! chestia e ca acesti copii necopti la minte care considera ca au dreptul sa judece se inseala amarnic! se poate obsera hiar din comentariile lor ca au gresit si ei mult.....pt ei e ceva normal sa nu se poarte uniforma in scoala, sa lipseasca de la ore, sa se faca cat mai putina scoala, sa vina cu echipamentul de sport imbracati de aksa si supa o ora de sport sa stea si la celelalte ore! sut dejamagita profund! si eu l-am judecat a varsta lor pe domnul braicu insa am realizat ca a incercat sa ne invete ceva si sa ne dea o adevarata lectie de viata!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei