Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 6 iun 2008 - Anul XIII, nr. 131 (3812)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Ploi

Avertizare de cod galben pentru judeţul Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Hidrologii au avertizat Prefectura Suceava cu cod galben de inundaţii, prognozând că până la sfârşitul zilei de astăzi precipitaţiile sub formă de ploaie se vor intensifica pe tot teritoriul judeţului. Prognoza pentru ziua de astăzi vizează ploi în averse, ce pot avea şi caracter torenţial, intensificări ale vântului. Potrivit avertizării transmise de hidrologi, cantităţile de apă vor depăşi 30-35 de litri/mp şi vor fi condiţii de grindină.

Prefectul Alexandru Băişanu a precizat că în întreg judeţul s-a dispus instituirea serviciului de permanenţă la toate primăriile din zonele de risc. „De asemenea, va fi monitorizată asigurarea continuităţii în furnizarea energiei electrice pentru populaţie, urmând ca echipele de intervenţie specializate să acţioneze operativ pentru remedierea eventualelor avarii”, a declarat Băişanu, care a mai adăugat că Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă are obligaţia să urmărească evoluţia fenomenelor meteorologice la nivelul fiecărei localităţi, pentru a interveni în timp util la apariţia unor eventuale situaţii de urgenţă.

 

Pagube în două localităţi sucevene

Pe de altă parte, Alexandru Băişanu a precizat că precipitaţiile abundente înregistrate în după amiaza zilei de miercuri, 5 iunie a.c., au provocat pagube în localităţile Dorna Arini şi Panaci. Astfel, în comuna Dorna Arini a fost afectat un podeţ pe drumul Podirei, 15 kilometri de drum comunal şi 500 de hectare de teren agricol. Băişanu a mai arătat că precipitaţiile abundente au afectat 16,5 kilometri de drum comunal, cinci podeţe de acces în curţile unor case, precum şi şase gospodării. Prefectul a precizat că în cele două comune, Comitetele Locale pentru Situaţii de Urgenţă acţionează pentru diminuarea efectelor fenomenelor meteorologice periculoase. „În acelaşi timp, în zonă s-au deplasat şi reprezentanţi ai Serviciului pentru Gospodărirea Apelor Suceava, pentru a asigura asistenţă tehnică şi a evalua pagubele”, a încheiat Băişanu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Avertizare de cod galben pentru judeţul Suceava.
 Vizualizări articol: 1102 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Avertizare de cod galben pentru judeţul Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei