Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 13 mai 2008 - Anul XIII, nr. 110 (3791)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Tăriceanu pledează din nou pentru trecerea Registrului Comerţului la Camera de Comerţ şi Industrie

Marţi, 13 Mai 2008 (16:53:17)

Premierul Călin Popescu Tăriceanu a pledat din nou, marţi, pentru trecerea Oficiului Naţional al Registrului Comerţului de la Ministerul Justiţiei la Camera de Comerţ şi Industrie, arătând că operaţiunea va permite instituţiei să sprijine mai eficient firmele, prin veniturile Registrului Comerţului.
  "Pentru dumneavoastră, este vital ca această Cameră de Comerţ să vă poată susţine pentru identificarea de noi pieţe şi clienţi. Este nevoie de bani, iar veniturile Registrului Comerţului pot reprezenta un suport pentru a ajuta mediul de afaceri", a spus Tăriceanu, într-o întâlnire cu întreprinzătorii din zona Câmpulung.

Premierul Tăriceanu se află, marţi, în vizită în judeţul Argeş.

Şeful Guvernului a susţinut şi săptămâna trecută trecerea Oficiului Naţional al Registrului Comerţului de la Ministerul Justiţiei la Camera de Comerţ şi Industrie, arătând că acest lucru va permite instituţiei, prin veniturile realizate de Registrul Comerţului, să sprijine operaţiunile de export ale companiilor româneşti.

Ministerul pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, Comerţ, Turism şi Profesii Liberale a întocmit un proiect de ordonanţă de urgenţă privind trecerea Oficiului Naţional al Registrului Comerţului (ONRC) din subordinea Ministerului Justiţiei în cea a Camerei de Comerţ şi Industrie, variantă în care a funcţionat până în 2002.

Transferul ONRC de la Ministerul Justiţiei la Camera de Comerţ a fost prevăzută într-o lege adoptată de Parlament în primăvara anului 2006 şi declarată neconstituţională, ulterior, de Curtea Constituţională din cauza modului în care a fost adoptată.

"Este normal ca Registrul Comerţului să se întoarcă la Camerele de Comerţ, pentru că a fost creat de ele. Cât a funcţionat în subordinea Ministerului Justiţiei, s-a îndepărtat de comerciant şi de sensul pentru care a fost creat", a declarat agenţiei MEDIAFAX, în luna martie, ministrul pentru IMM, Comerţ, Turism şi Profesiuni Liberale, Ovidiu Silaghi.

Preşedintele Camerei de Comerţ va stabili structura organizatorică şi modul de funcţionare ale ONRC şi ale oficiilor judeţene ale acestuia, precum şi numărul maxim de posturi ale acestora şi îi va numi în funcţie pe directorul general al Oficiului Naţional, pe adjunctul acestuia şi pe directorii oficiilor judeţene, se arată în document.

În cazul adoptării de către Guvern a Ordonanţei, la 30 de zile de la intrarea în vigoare a acesteia, bazele de date ale ONRC din subordinea Ministerului Justiţiei, ale oficiilor de pe lângă tribunale, precum şi documentele care privesc activitatea acestora vor fi preluate de către Registrul Comerţului din subordinea CCIR.

Bunurile cu care au fost dotate ONRC şi oficiile judeţene continuă să fie utilizate de acestea şi trecute în folosinţa gratuită a Camerei de Comerţ şi Industrie a României, pe bază de protocol încheiat între reprezentanţii Ministerului Justiţiei şi cei ai Camerei de Comerţ şi Industrie, se mai spune în proiect.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tăriceanu pledează din nou pentru trecerea Registrului Comerţului la Camera de Comerţ şi Industrie.
 Vizualizări articol: 579 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tăriceanu pledează din nou pentru trecerea Registrului Comerţului la Camera de Comerţ şi Industrie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei