Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 13 mai 2008 - Anul XIII, nr. 110 (3791)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Sulfina Barbu: Tăriceanu minte grosolan când spune că vor fi returnate sumele din taxa auto

Marţi, 13 Mai 2008 (17:46:35)

Fostul ministru al Mediului Sulfina Barbu (PDL) a declarat, marţi, că premierul Călin Popescu Tăriceanu "minte grosolan când spune că vor fi returnate sumele din taxa auto" şi a avertizat că adoptarea legii PDL privind taxa auto în Camera Deputaţilor "ar putea fi amânată".
  Preşedintele Organizaţiei de Femei a PDL, Sulfina Barbu, şi-a declarat "satisfacţia", marţi, într-o conferinţă de presă, pentru votul dat în Senat asupra proiectului de lege iniţiat de PDL privind anularea taxei auto şi restituirea sumelor plătite de persoanele fizice şi juridice.

"Votul Senatului este un pas în acest proces, dar forul decizional este Camera Deputaţilor, condusă de liberalul Bogdan Olteanu. Conform experienţei pe care o avem, acesta va face tot posibilul pentru amânarea acestui proiect, pentru ca Guvernul să păstreze taxa până la finalul mandatului său", a declarat Sulfina Barbu.

Ea a adăugat că, "ţinând cont de comportamentul actualului Guvern, chiar şi după adoptarea legii PDL în Camera Deputaţilor, prin voinţa lui Bogdan Olteanu şi a lui Viorel Hrebenciuc se vor găsi alte metode pentru amânarea acestei legi", deşi propunerea legislativă prevede că Executivul este obligat în 30 de zile să dea normele metodologice de aplicare a legii, iar returnarea banilor să se facă în 90 de zile de la solicitarea păgubiţilor.

"Avertizăm Guvernul României şi parlamentarii PNL să nu împiedice prin diferite tertipuri returnarea banilor către persoanele fizice şi juridice. Declaraţia premierului Călin PopescuTăriceanu că Guvernul a făcut deja pasul pentru a returna banii confirmă presupunerile noastre. Afirm cu tărie că Tăriceanu minte grosolan când spune că vor fi returnate sumele din taxa auto", a afirmat Barbu.

Ea a explicat că, prin Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului din luna aprilie, prin care taxa auto a fost transformată în taxă de mediu, "se prevede returnarea doar a diferenţei dintre cuantumul taxei încasate deja de stat şi cuantumul noii taxe instituire prin actul normativ".

"Având în vedere că, pentru maşinile noi, noua taxă auto este mai mare decât prima, este clar că persoanele fizice şi juridice care au achiziţionat maşini în ultimul an şi jumătate nu vor primi niciun ban de la Guvern", a mai spus Sulfina Barbu, menţionând că în noua formulă normativă s-a mai introdus o taxă, pentru Registrul Auto Român, pentru expertiză, care se poate ridica la 500-600 de euro.

"Despre ce sume vorbeşte primul-ministru că vor fi returnate?", s-a întrebat ea, acuzându-l pe premierul Tăriceanu că nu face "decât să mintă".

Întrebată dacă PDL a negociat în Senat suspinerea acestui proiect de lege cu celelalte formaţiuni politice, Sulfina Barbu a precizat că pentru acest act normativ a fost un vot în funcţie de decizia fiecărui parlamentar.

"Nu s-a negociat în Senat susţinerea proiectului", a spus reprezentanta PDL.

Guvernul a reglementat deja problema returnării taxei auto, prin ordonanţa de urgenţă care introduce taxa de poluare auto, a declarat, marţi, premierul Călin Popescu Tăriceanu, ca reacţie la decizia Senatului de a adopta un proiect de lege privind anularea taxei speciale pentru autoturisme.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sulfina Barbu: Tăriceanu minte grosolan când spune că vor fi returnate sumele din taxa auto.
 Vizualizări articol: 485 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sulfina Barbu: Tăriceanu minte grosolan când spune că vor fi returnate sumele din taxa auto0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Uite taxa nu e taxa! trimis de
(13 mai 2008, 19:15:15
daca am ajuns si la acest capitol, hai sa discutam. fratilor, unde se duce aceasta taxa? de ce este atat de mare? de ce daca cumperi un Logan nou, la inmatriculare platesti taxa? de ce nu se scoate? cine este capul mafiei aici? cat o sa mai tina prosteala asta?

de ce cei de sus in loc sa faca ce este bine pentru noi, romanii, ei fac tot ce pot numai sa fie in gratiile UE? dar noi nu avem nimic de spus? de ce iau altii hotarari in locul nostru? pana si la un animal -te folosesti de el- dar ii dai si lui sa manance... nu este corect? va rog daca este cineva in putere sa imi raspunda.... va rog foarte frumos. Va multumesc!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei