Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 13 mai 2008 - Anul XIII, nr. 110 (3791)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Senatul a adoptat o lege privind anularea taxei auto şi restituirea banilor în 90 de zile

Marţi, 13 Mai 2008 (16:48:57)

 Plenul Senatului a adoptat, marţi, un proiect de lege iniţiat de PDL care prevede anularea taxei speciale pentru autoturisme şi autovehicule şi restituirea sumelor încasate din această taxă auto, în termen de 90 de zile de la depunerea solicitării.
 
  Propunerea legislativă privind modificarea Legii nr.571/2003, Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare a fost adoptată cu 45 de voturi "pentru", 6 voturi "împotrivă" şi o abţinere, în favoarea acestuia votând senatorii PSD, PC şi PDL.

Legea are ca obiect de reglementare modificarea Codului Fiscal, sens în care iniţiatorii - grupurile parlamentare PDL din Senat şi Camera Deputaţilor - propun abrogarea articolelor din lege referitoare la taxa specială pentru autoturisme şi autovehicule precum şi restituirea sumelor încasate din aceste taxe speciale.

Plenul Senatului a adoptat şi un amendament venit din partea Comisiei economice, potrivit căruia Ministerul Economiei şi Finanţelor este obligat să restituie persoanelor fizice şi juridice îndreptăţite sumele încasate prin taxele speciale pentru autoturisme şi autovehicule, în termen de 90 de zile de la depunerea de către acestea a solicitării.

Astfel, în termen de 30 de zile de la data intrării în vigoare a legii, Ministerul Economiei şi Finanţelor va elabora şi va supune spre adoptare Guvernului normele metodologice de punere în aplicare a prevederilor.

Iniţiatorii proiectului de lege menţionează în expunerea de motive că introducerea acestei taxe speciale contravine Tratatului de aderare a României la Uniunea Europeană, nivelul taxei "este unul foarte ridicat, devenind o povară fiscală exagerată pe care cetăţenii trebuie să o suporte la achiziţionarea autoturismelor", iar introducerea acestei taxe creează un tratament discriminatoriu între competitorii de pe piaţa auto românească.

În plus, iniţiatorii menţionează că renunţarea la această taxă nu atrage dezechilibre majore în bugetul de stat, astfel că impactul financiar este unul redus, conform proiectului de buget pe anul 2008 sumele prevăzute a se încasa fiind de 600.800.000 lei.

Punctul de vedere al Guvernului a fost de respingere a iniţiativei legislative, motivaţia reprezentantului Executivului fiind că "introducerea taxei speciale a fost efectul eliminării sistemului de accizare, la care se adaugă măsurile privind protecţia mediului". În plus, Guvernul a arătat că, potrivit Comisiei Europene, România practică o taxare excesivă a maşinilor vechi din alte state membre, iar CE a solicitat Bucureştiului înlocuirea acestei taxe şi nu eliminarea ei.

Senatul este prima Cameră sesizată, forul decizional în privinţa acestui act normativ fiind Camera Deputaţilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Senatul a adoptat o lege privind anularea taxei auto şi restituirea banilor în 90 de zile.
 Vizualizări articol: 541 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Senatul a adoptat o lege privind anularea taxei auto şi restituirea banilor în 90 de zile0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei