Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 13 mai 2008 - Anul XIII, nr. 110 (3791)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Funcţionarii din Ministerul Agriculturii ameninţă că intră în grevă dacă nu primesc salarii majorate

Marţi, 13 Mai 2008 (16:51:37)

Funcţionarii din Ministerul Agriculturii au început, marţi, o acţiune de protest faţă de Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului privind anularea creşterii cu 75% a salariilor de bază şi ameninţă că vor intra în grevă, în zilele următoare, dacă Executivul nu va reveni asupra deciziei.
  Guvernul a aprobat, săptămâna trecută, o ordonanţă de urgenţă care abrogă articolul din OU 67/2006 privind gestionarea fondurilor nerambursabile destinate finanţării politicii agricole comune alocate de la Comunitatea Europeană, precum şi a fondurilor de cofinanţare şi prefinanţare alocate de la bugetul de stat, care prevedea creşterea salarială cu 75%.

"Nu suntem de acord cu decizia Guvernului, astfel că angajaţii instituţiei au început formele de protest, prin purtarea unor banderole de culoare albă. În decursul zilei de astăzi (marţi, n.r.) vom decide dacă vom intra în grevă în zilele următoare", au declarat pentru MEDIAFAX reprezentanţi ai ministerului.

Potrivit acestora, angajaţii intenţionează să atace în instanţă decizia Executivului.

De creşterea salariilor urmau să beneficieze şi personalul din Direcţia generală de programare bugetară, Direcţia generală de sinteză a politicilor bugetare, Direcţia generală de metodologie contabilă instituţii publice şi Direcţia generală trezorerie şi contabilitate publică din Ministerul Economiei şi Finanţelor.

Majorarea era aplicată şi personalului de la nivel judeţean şi local cu atribuţii directe sau delegate în gestionarea asistenţei financiare comunitare din Ministerul Agriculturii.

Anularea majorării salariale este argumentată de Guvern, în preambulul actului normativ, prin faptul că în bugetele pe 2008 ale Ministerului Agriculturii şi Ministerului Finanţelor nu sunt prevăzute sume pentru creşterea remuneraţiei. Executivul arată totodată că abrogarea creşterii salariale evită o situaţie de discriminare generată de faptul că angajaţii din alte ministere şi direcţii ale Ministerului Economiei şi Finanţelor care îndeplinesc atribuţii similare nu beneficiază de salarii majorate cu 75%.

Guvernul face referire şi la faptul că în acest an se impune adoptarea unei politici de restrângere a cheltuielilor bugetare şi de abordare mai prudentă a deficitului bugetar, având în vedere atât presiunile şi riscurile asupra bugetului pe anul 2008, cât şi diversitatea acţiunilor cărora trebuie să li se asigure finanţare bugetară.

Ministrul Economiei şi Finanţelor, Varujan Vosganian, a declarat, luni, că ordonanţa privind creşterea salariilor angajaţilor ministerelor Economiei şi Agriculturii care lucrează cu fonduri UE va fi abrogată, întrucât decizia nu ar fi corectă faţă de funcţionarii altor instituţii, cu atribuţii similare.

"Nu este corect ca un minister, indiferent care este acesta, să beneficieze de un spor în condiţiile în care există şi alte ministere puternic implicate în atragerea de fonduri europene, cum ar fi Ministerul Mediului. Ori se ia o astfel de decizie pentru toată administraţia, în toate instituţiile administraţiei implicate în atragerea de fonduri, ori nu se ia deloc. Ordonanţa va fi abrogată şi vom găsi soluţii pentru ca persoanele chiar implicate în fonduri europene să beneficieze de salarii mai mari", a afirmat Vosganian într-o conferinţă de presă.

Preşedintele Traian Băsescu a promulgat, la începutul lunii aprilie, o propunere legislativă de creştere a salariilor angajaţilor din Ministerul Agriculturii şi cel al Economiei şi Finanaţelor care lucrează cu fonduri UE cu 75%, majorare de care ar urma să beneficieze şi personalul de la nivel judeţean şi local cu atribuţii în gestionarea asistenţei financiare comunitare din cadrul Ministerului Agriculturii.

La câteva zile de la publicarea în Monitorul Oficial, Ministerul Economiei şi Finanţelor a elaborat un proiect de ordonanţă de urgenţă prin care solicită Guvernului să abroge majorarea salariilor, creştere care în 2008 ar necesita fonduri bugetare de 11,4 milioane de lei.

Oficialii ministerului arată în nota de fundamentare a actului normativ că majorarea salariilor cu 75% reprezintă cheltuieli suplimentare pe anul 2008 de peste 11,4 milioane de lei, pentru care nu este asigurată sursa de finanţare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Funcţionarii din Ministerul Agriculturii ameninţă că intră în grevă dacă nu primesc salarii majorate .
 Vizualizări articol: 522 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Funcţionarii din Ministerul Agriculturii ameninţă că intră în grevă dacă nu primesc salarii majorate0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei