Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 13 mai 2008 - Anul XIII, nr. 110 (3791)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Păcuraru: Este nefiresc ca ANOFM să aibă atribuţii de export a forţei de muncă

Marţi, 13 Mai 2008 (16:57:12)

Legislaţia privind organizarea Agenţiei Naţionale de Ocuparea ar putea fi revizuită, pentru ca aceasta să nu mai aibă atribuţii de export a forţei de muncă, dar să preia de la Oficiul Român pentru Imigrări atribuţiile ce ţin de raporturile de muncă, a declarat, marţi, ministrul Muncii Paul Păcuraru.
  Ministrul Muncii, Familiei şi Egalităţii de Şanse, Paul Păcuraru, a declarat, marţi, la finalul dezbaterii naţionale privind migraţia forţei de muncă, că a primit propuneri privind modificarea unor atribuţii ale Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM).

O primă modificare se referă la eliminarea atribuţiilor privind selecţia lucrătorilor români pentru angajatori din străinătate.

"În condiţiile deficitului de muncă, pe care îl înregistrăm în foarte multe sectoare - construcţii, industrie, minerit, siderurgie, hotelier, turism - s-a pus problema că este nefiresc ca ANOFM să aibă atribuţii de export a forţei de muncă. Dacă în perioada 2001-2004 acest lucru era şi în interesul României, în mod evident că acum, când se prefigurează un deficit, nu mai este firesc să cheltuim banii publici ca să facem selecţii şi să trimitem forţă de muncă în străinătate, şi atunci probabil că va trebui să regândim puţin şi activitatea agenţiei", a spus ministrul Muncii.

O altă propunere care s-a făcut în cadrul dezbaterii naţionale privind migraţia se referă la preluarea de către ANOFM a atribuţiilor care ţin de raporturile de muncă ale imigranţilor de la Oficiului Român pentru Imigrări, instituţie aflată în subordonarea Ministerului Internelor şi Reformei Administrative (MIRA).

"O altă propunere pe care o găsesc interesantă şi o voi prelua spre analiză este ca Oficiul Român pentru Imigrare, care la ora actuală îşi are coordonarea administrativă în Ministerul Internelor şi Reformei Administrative, să vină ca atribuţii care ţin de muncă, de raportui de muncă la Agenţia Naţională de Ocupare, pentru că acestea sunt mai puţin probleme ale Internelor. Cred că ataşarea sa la Interne ţine de o viziune mai veche a rolului autorităţilor" a mai spus ministrul Păcuraru.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Păcuraru: Este nefiresc ca ANOFM să aibă atribuţii de export a forţei de muncă.
 Vizualizări articol: 515 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Păcuraru: Este nefiresc ca ANOFM să aibă atribuţii de export a forţei de muncă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei