Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 22 apr 2008 - Anul XIII, nr. 95 (3776)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Preşedintele Băsescu i-a conferit Monicăi Lovinescu, post-mortem, Ordinul Naţional "Steaua României"

Marţi, 22 Aprilie 2008 (19:47:33)

Şeful statului i-a conferit scriitoarei Monica Lovinescu, post-mortem, Ordinul Naţional "Steaua României" în grad de Mare Ofiţer, "în semn de înaltă apreciere pentru rolul acesteia în păstrarea şi promovarea valorilor intelectuale şi morale în spaţiul public românesc", informează Preşedinţia.
  "Şeful statului a conferit ordinul în semn de înaltă apreciere pentru rolul Monicăi Lovinescu în păstrarea şi promovarea valorilor intelectuale şi morale în spaţiul public românesc. Pe parcursul întregii sale vieţi, Monica Lovinescu a fost un model de demnitate, de patriotism şi de consecvenţă în lupta împotriva totalitarismului comunist", se arată într-un comunicat al Preşedinţiei remis, marţi, agenţiei MEDIAFAX.

Criticul literar Monica Lovinescu a încetat din viaţă, la Paris, la vârsta de 85 de ani. Jurnalist, critic literar şi cunoscut comentator de radio, Monica Lovinescu, fiica lui Eugen Lovinescu, a decedat duminică noaptea, la ora 00.30, la spitalul Charles Richet din Val d'Oise, la 15 kilometri de Paris. Ea era internată de circa trei luni, fiind grav bolnavă.

Trupul Monicăi Lovinescu va fi depus, joi, la Biserica Română din Paris, după care va fi incinerat. În următoarele săptămâni, rămăşiţele sale şi ale soţului ei, publicistul şi criticul literar Virgil Ierunca, vor fi aduse în România.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Preşedintele Băsescu i-a conferit Monicăi Lovinescu, post-mortem, Ordinul Naţional "Steaua României" .
 Vizualizări articol: 1098 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Preşedintele Băsescu i-a conferit Monicăi Lovinescu, post-mortem, Ordinul Naţional "Steaua României"1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Un nou departament trimis de
(22 apr 2008, 20:36:09
Monica Lovinescu, dupa perioada de exil, a mai trait 18 ani! Nu-i puteau fi apreciate meritele in timpul acestor ani, in special in a ultimilor 4 ani, a ultimilor luni, cand se stia ca-i grav bolnava, sa fie evitata aceasta metoda, a decorarii la cimitir? Oameni a caror munca de-o viata este ignorata, sunt decorati la cimitir si arbitri ce iau iau, o data, o bricheta-n cap, sunt invitati la Cotroceni! CE sa mai inteleaga romanul, ca era valoroasa bricheta aia, sau ca decoratiile date de Presedintia Romaniei nu mai inseamna nimic? Daca tot nu se pot stabili criterii de acordare a titlurilor, ordinelor si medaliilor in numele Presedintiei, atunci sa fie infiintat un departament care sa decoreze ****, sau unul care sa acorde decoratii dupa alfabet!
1.1  RE: Un nou departament trimis de
(23 apr 2008, 09:48:00
Pai Basescu cand s-a trezit luni dimineata si a citit presa a aflat de moartea Monicai Lovinescu.

A chemat pe consilierii sai si i-a intrebat: "Cine-i bruneta asta din poza de trage din tzigara ?"

Si uite asa a aflat ca Monica Lovinescu lua batatie de la securitate in timp ce el, marele capital de vas si-o tregea cu securistii prin Amsterdam !

Si unul dintre consilierii lui i-a zis: "Sefu! Da-i o tinichea si lu' asta ca da bine la imagine matale, pupatia-si sapca de marinel !"

Pai Basescu e primul incult al tarii, nici mcar de Cartarescu nu aflase pana acu 1 an!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei