Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 22 apr 2008 - Anul XIII, nr. 95 (3776)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Tot mai mulţi şoferi conduc sub influenţa alcoolului - raport INML

Marţi, 22 Aprilie 2008 (19:48:59)

Numărul persoanelor care conduc după ce au consumat băuturi alcoolice este tot mai mare, numai în 2007, din cele 3.991 de expertize medico-legale realizate în unităţile de profil, 60 la sută au indicat faptul că şoferii aveau o alcoolemie de peste 0,8 grame la litru, potrivit unui raport al INML.
  Potrivit raportului asupra activităţii reţelei de medicină legală în anul 2007, prezentat, marţi, de directorul general al Institutului Naţional de Medicină Legală (INML) "Mina Minovici", Dan Dermengiu, anul trecut au fost efectuate 3.991 de expertize, adică 66.951 de determinări, pentru calculul şi interpretarea retroactivă a alcoolemiei.

"Din cele 3.991 expertize, în 60 la sută din cazuri s-a demonstrat că alcoolemia în momentul evenimentului rutier a fost mai mare de 0,8 grame la litru. Din totalul celor 66.951 de determinări, 46 la sută indică alcoolemie de zero grame/litru, 11 la sută indică alcoolemie peste 0,8 grame/litru (limita legală), 35 la sută între 0,8 şi 2 grame/litru, şase la sută între două şi trei grame/litru, iar doi la sută peste trei grame/litru (comă profund alcoolică).

Potrivit directorului general, există în continuare un abuz în legătură cu solicitările privind calculul retroactiv al alcoolemiei, fie prin prezentarea unor date incomplete sau neplauzibile.

"Sunt multe situaţii în care organele judiciare revin, chiar de mai multe ori, punându-ne la dipoziţie variante de consum de fiecare dată diferite, privitoare la tipul şi cantitatea de băutură alcoolică consumată, la intervalul în care s-a efectuat consumul şi altele, fără niciun fel de verificare a acestora'', a mai spus directorul general al INML.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tot mai mulţi şoferi conduc sub influenţa alcoolului - raport INML .
 Vizualizări articol: 652 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tot mai mulţi şoferi conduc sub influenţa alcoolului - raport INML0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei