Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 22 apr 2008 - Anul XIII, nr. 95 (3776)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Fericirea vine din lucruri mărunte

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Se spune că fericirea ne-o facem singuri... Este cât se poate de adevărat, mai ales dacă ţinem seama de lucrurile mărunte care ne pot ajuta să zâmbim în orice situaţie.

Fericirea adevărată nu cuprinde doar experienţe trecătoare, precum momentul în care ne îndrăgostim până peste cap sau obţinem slujba la care visam de atâta timp.

 

Optimismul face minuni.

Fericirea poate veni şi odată cu micile bucurii ale vieţii. „Oricine îşi poate face singur fericirea, concentrându-se pe aspectele pozitive de zi cu zi şi minimalizând importanţa lucrurilor negative”, a spus John Reich, profesor de psihologie în cadrul Universităţii din Arizona.

Puterea optimismului poate face minuni şi nici nu ştiţi cât de uşor este să fiţi mereu în al nouălea cer. Primul lucru pe care îl puteţi face pentru a fi mulţumită şi fericită este să nu credeţi tot timpul ceea ce gândiţi.

 

Ignoraţi vocea interioară.

Când vocea interioară vă ceartă că v-aţi neglijat şi că aţi început să faceţi burtică sau când drăcuşorul de pe umăr vă face să fiţi deprimată, gândindu-vă că partenerul nu mai este la fel de interesat de dumneavoastră ca la început, cel mai bine este să vă convingeţi că acest lucru nu este adevărat.

După ce aţi „convins” vocea critică să tacă, ieşiţi la plimbare şi încercaţi să copiaţi mersul manechinelor care defilează pe podiumurile de prezentare.

Potrivit psihologilor, persoanele care fac paşi mari, îşi mişcă braţele şi ţin capul sus atunci când merg sunt mai fericite decât cele care fac paşi mărunţi şi rapizi. Explicaţia ar fi că postura dreaptă şi mişcarea mai energică îmbunătăţesc circulaţia sângelui, ceea ce creşte ritmul cardiac şi face minuni pentru starea de spirit.



Distraţi-vă mai mult.

Foarte important pentru menţinerea unei atitudini pozitive este să zâmbiţi. Chiar dacă nu sunteţi în cea mai bună dispoziţie, forţaţi-vă să zâmbiţi. Studii recente au demonstrat că persoanele care au fost făcute să zâmbească s-au simţit mai bine, mai fericite. Uitaţi de programul încărcat de la serviciu şi ieşiţi în oraş chiar şi în timpul săptămânii, pentru că de multe ori problemele par mai grave dacă vă interiorizaţi. Câteva ore de distracţie cu prietenii vă vor induce o stare de bine şi nu vă veţi mai face griji în privinţa şedinţei de a doua zi.

 

Renunţaţi la regrete.

Nu vă mai gândiţi la ce aţi fi vrut să faceţi, într-o anumită situaţie. Oricum faptul este consumat, timpul nu mai poate fi dat înapoi, iar gândul la trecut poate face prezentul să pară sumbru.

Prin urmare, nu rememoraţi ceva ce aţi fi putut face altfel sau ce ar fi trebuit să faceţi altfel.

Alt sfat pe care vi-l putem da este să ascultaţi muzică „de atmosferă”. Potrivit unui specialist american în anestezie, acest gen de muzică, botezat „muzak”, poate avea acelaşi efect calmant precum cinci miligrame de Valium.

 

Asumaţi-vă greşelile.

Primul lucru pe care trebuie să-l faceţi pentru a fi împăcat cu dumneavoastră însevă este să vă asumaţi greşelile.

Evident, când se întâmplă câte un lucru rău daţi vina pe forţele malefice care conspiră să vă strice ziua. În loc să vă bateţi cu morile de vânt, mai bine asumaţi-vă responsabilitatea pentru ceea ce vi se întâmplă.

Dacă poliţiştii de la circulaţie v-au blocat maşina pentru parcare neregulamentară, nu daţi vina pe ei, ci gândiţi-vă că dumneavoastră sunteţi responsabilă. Pare ciudat, dar psihologii au o explicaţie şi pentru acest sfat. „Sentimentul că nu vă puteţi controla viaţa este stresant şi este prima piedică în calea fericirii. Vă gândiţi că universul conspiră împotriva dumneavoastră. Recunoaşterea rolului pe care îl jucaţi în propria viaţă vă va ajuta să vă simţiţi mai bine, pentru că aceasta este cea mai sănătoasă metodă de a face faţă neplăcerilor vieţii”, a explicat John Reich.

 

Ritual benefic.

Ce mai puteţi face pentru propria fericire? Renunţaţi la diete şi la cure de slăbire, pentru că nimeni nu se poate simţi bine cu stomacul gol.

Nu în ultimul rând, creaţi-vă un ritual: începeţi dimineaţa cu o cafea pe gustul dumneavoastră sau planificaţi în fiecare săptămână o repriză de răsfăţ la cosmetică. Gândiţi-vă că în viaţă lucrurile pot fi anapoda, dar existenţa unui punct constant vă va ţine cu picioarele pe pământ şi vă va crea o stare de bine.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fericirea vine din lucruri mărunte.
 Vizualizări articol: 946 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Fericirea vine din lucruri mărunte0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei