Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 21 apr 2008 - Anul XIII, nr. 94 (3775)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Sindicate din educaţie: Ministrul Adomniţei nu ar trebui să-şi asume creşterile salariale din 2004

Luni, 21 Aprilie 2008 (20:19:36)

Sindicaliştii din învăţământ sunt de acord cu procentele privind creşterile salariale ale cadrelor didactice din 2004 până în 2008 prezentate, luni, de ministrul Educaţiei Cristian Adomniţei, însă consideră că acesta nu-şi poate asuma majorările din 2004, pentru că este ministru de un an.
 
  "Ministrul ar face bine să dea dovadă de un elementar bun-simţ şi să scoată din cei 93 la sută - creşteri salariale ale cadrelor didactice din învăţământul preuniversitar - 27 de procente, care reprezintă majorarea din 2004, pe vremea altei guvernări. Nu este normal ca ministrul Adomniţei să-şi asume rezultatul negocierii nostre cu cealaltă guvernare", a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, preşedintele executiv al Federaţiei Spiru Haret, Marius Nistor.

Preşedintele Federaţiei Alma Mater, Răzvan Bobulescu, a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, că cei din învăţământul universitar au beneficiat, în ultimii patru ani, de creşteri aproape de sută la sută.

"Au crescut cu mai mult de 79 la sută salariile cadrelor didactice din învăţământul universitar. Dacă un asistent avea în 2004 un salariu de patru milioane de lei vechi salariu, acum are 12 milioane. Dar, în această treabă, ministrul Adomniţei nu are niciun merit, fiind în funcţie de aproximativ un an", a spus Bobulescu.

Acesta a adăugat că sintagma "profesor universitar" este folosită abuziv, aceştia, în număr de 5.000, fiind minoritari. "Corect este să se vorbească de toate cadrele didactice universitare, respectiv conferenţiari, lectori, asistenţi, profesori", a precizat Bobulescu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sindicate din educaţie: Ministrul Adomniţei nu ar trebui să-şi asume creşterile salariale din 2004.
 Vizualizări articol: 743 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sindicate din educaţie: Ministrul Adomniţei nu ar trebui să-şi asume creşterile salariale din 20040.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Fraieriti-l pe... trimis de
(22 apr 2008, 10:18:55
"mari cresteri" de salariu �n invatamant ! Hai, lasa-ne ! Salariile abia, abia au ajuns, la 20 ani vechime, la 1000 lei. Cu cat au crescut salariile MAGISTRATILOR din 2004 pana azi ? Dar ale politistilor ? Dar ale administratiei ? Va spun eu: de la 600 la 2400 lei ! Un DEBUTANT in magistratura are 2000 lei. Un DEBUTANT in politie are 1700 lei. Unui medic, pe langa sursele suplimentare de la cabinetele particulare, i-au dat si cate un lap-top (sa-si poata numara veniturile). Unui profesor, ii dau 600 lei, din carte sa-si plateasca naveta, carti, cursuri peste cursuri de perfectionare, etc. Nici macar hartiile nenumarate cerute nu sunt platite. Si mai au tupeul sa spuna de maririle salariale"fantastice" din invatamant ! RUSINE !
2.   Nedumerire trimis de
(22 apr 2008, 10:41:52
Da preturile cu cat au crescut??? Nu in numarul leilor primiti la salariu se masoara bunastarea ci in puterea de cumparare. Acum e mai scazuta oricum decat in 2004

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei