Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 21 apr 2008 - Anul XIII, nr. 94 (3775)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Tăriceanu cere Ministerului Mediului rapoarte periodice privind utilizarea banilor din taxa auto

Luni, 21 Aprilie 2008 (14:39:22)

Premierul Călin Popescu Tăriceanu a cerut Ministerului Mediului şi Administraţiei Fondului de Mediu să prezinte rapoarte periodice în care să se detalieze modul de utilizare a sumelor care vor fi obţinute din taxa de poluare auto.
  El a apreciat, la începutul şedinţei de luni a Guvernului, că audierea publică privind taxa pe poluarea pentru autovehicule a fost "un exemplu fericit" de dezbatere civilizată şi transparentă, fiind exprimate 101 de puncte de vedere pro şi contra, incluse în raportul comisiei de experţi.

Propunerile au fost analizate de specialişti ai Ministerul Mediului şi ai Ministerul Economiei şi Finanţelor, urmând să fie analizate şi de Guvern în şedinţa de luni.

Tăriceanu a amintit că fondurile colectate din taxa pe poluarea pentru autovehicule vor fi utilizate pentru finanţarea proiectelor şi programelor pentru şapte domenii de protecţie a mediului, printre care înnoirea parcului auto, având în vedere că 54% din maşinile din România au un grad rdicat de poluare.

Guvernul a discutat, la sfârşitul lunii martie, proiectul ordonanţei de urgenţă prin care este propusă introducerea taxei de poluare auto, care să înlocuiască taxa de primă înmatriculare aflată în vigoare. Taxa de poluare auto este calculată în funcţie de datele tehnice ale fiecărei maşini în parte, pe baza emisiilor de dioxid de carbon şi de noxe.

După noua grilă, taxa creşte pentru maşinile noi vândute în România, în timp ce valorile scad la jumătate pentru autovehiculele Euro 1 şi Euro 2 cu motoare de până în 2.000 de centimentri cubi, taxa rămânând totuşi mai mare pentru automobilele vechi de import.

Statul va restitui diferenţa de taxă auto rezultată din suma plătită potrivit reglementărilor din Codul Fiscal şi noua taxă de poluare auto.

Proiectul ordonanţei de urgenţă a fost supus unei audieri publice în care fiecare cetăţean interesat a avut posibilitatea să îşi exprime punctul de vedere.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tăriceanu cere Ministerului Mediului rapoarte periodice privind utilizarea banilor din taxa auto .
 Vizualizări articol: 396 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tăriceanu cere Ministerului Mediului rapoarte periodice privind utilizarea banilor din taxa auto0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei