Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 21 apr 2008 - Anul XIII, nr. 94 (3775)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

CAS

Măsuri împotriva datornicilor la Sănătate

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Mii de suceveni figurează în evidenţele Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) Suceava ca rău-platnici. Potrivit purtătorului de cuvânt al instituţiei, Anda Sălăgean, la finele lunii martie, erau înregistraţi 2.583 de debitori la fondul de Sănătate. Tot atunci, valoarea contribuţiilor datorate de persoanele asigurate era de 1.167.155 lei.

„Pentru recuperarea acestor debite, în primul trimestru al anului, au fost trimise 414 înştiinţări de plată, urmate de somaţii şi titluri executorii”, a punctat Anda Sălăgean.

Responsabilul de relaţii cu presa al CAS Suceava a precizat că, în primul trimestru al anului, încasările la fondul de sănătate au fost de 2.014.727,21 lei.

Amintim că, în conformitate cu Legea nr.95/2006, colectarea contribuţiilor persoanelor juridice şi fizice care au calitatea de angajator se face de către Ministerul Finanţelor Publice, prin ANAF, iar colectarea contribuţiilor persoanelor fizice, altele decât cele pentru care colectarea veniturilor se face de către ANAF, se efectuează de către CAS.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Măsuri împotriva datornicilor la Sănătate.
 Vizualizări articol: 812 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.3 din 3 voturi
Măsuri împotriva datornicilor la Sănătate2.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Mai bine nu s-r mai da defel asigurarile de sanate trimis de
(21 apr 2008, 11:24:55
daca si asa in spital nu se uita la tine nimeni pana nu sari cu malaiul...mai bine nu mai dam deloc si cand ne imbolnavim dam la fiecare cat ne cere....nu e asa d-na dr. MONTEA????????????????/la mata daca nu-ti dam ne lasi sa murim.iti promit ca o data tot o sa incurci borcanele.suntem cam muti care na-am ars cu mata.cand erai la humor umblai cu cizme pana in mai.acum te-ai ajuns iti curg banii din buzunare,nu mai stii cati ai la fiecare vizita in salon astepti sa ti se puna in buzunar.

e f. rusinos ce faci.faci de ras toata tagma nedicilor si poate mai sunt si cinstiti.

disi ma mir dar poate nu se coboara in halul asta..

1.1  RE: Mai bine nu s-r mai da defel asigurarile de sanate trimis de
(21 apr 2008, 12:06:47
Mai sunt si cinstiti. Mai raruti ce-i drept dar mai sunt. Sau cel putin nu-ti cer bani ! Una sa-i dai tu la sfarsit o atentie si alta sa-i ceri!
2.   Da da trimis de
(21 apr 2008, 11:36:05
Sigur ca da...pe cand masuri drastice impotriva celor care gestioneaza atat de prost fondurile colectate de la salariati ca mine, incat la Spitalul Judetean (de fapt Morga Judeteana la cati oameni mor pe acolo) nu au nici un amarat de polidin sa-mi faca??

V-am mai zis, luna trecuta am cotizat cu aproximativ 9 milioane la CAS, iar in fiecare luna cu 2-3 milioane. UNDE SUNT BANII SI DE CE A TREBUIT SA-MI CUMPAR SINGUR SERINGA SI AC SI POLIDIN SI TOT ???????????????????????????
3.   Hotie trimis de
(21 apr 2008, 11:53:52
la noi la dolhasca hotii astia de primari au desfiintat spitalul si au facut pompe funebre, in dispensar au facut televiziune prin cablu si au cazat politisti, betivanul ala de agache s-a dat cu vicele si cu bagaboanta aia de franciuc si au desfiintat centrul de permanenta, asa ca nici garzi nu se mai fac pe-aici, este una macrina care habar n-are meserie si am ramas cu o singura doctorita care face naveta de la suceava sau de la iasi, ca e din iasi, si aia singura ce mai are grija de noi si se mai imparte si la probota in jumate de zi, noi pentru cine dam banii astia, pentru toti banditii si pentru toti betivanii?
4.   Banii din sanatate trimis de
(21 apr 2008, 12:13:14
Aici e hotie din partea guvernului!

Pe fluturas scrie - virati spre CAS - dar in realitate ei se duc la Bugetul de stat. De acolo o parte din ei (un procent foarte mic) merge ce-i drept spre sanatate si restul acopera alte gauri. Gauri de prin asflat si gauri de prin buzunarele ministrilor si ale altora!

In acest an bineinteles ca toti banii de la CAS vor merge spre campania electorala.

Asa ca nu mai traiti cu impresia ca acesti bani merg spre sanatate!
5.   Medicii=?????? trimis de
(21 apr 2008, 12:56:18
Bani se dau da la comisiele de la medicina muncii,la doctori in spitale, etc.Doctori de la medicina muncii daca nu le dai spaga grasa risti sa fi scos sanatos si cu trept de munca cu toate ca esti bolnav fara un picior sau fara o mana cine totusi se afla in spatele lor,de se lucreaza pe fata fara frica.
6.   Sigur trimis de
(21 apr 2008, 13:06:06
SUNT niste hoti imputiti fara stima fata de oameni. La ei daca mergi , angajatii sunt fff ocupati mereu. Programul nu este conf legii si in ajutorul oamenilor de rind, vinerea nu se lucreaza deloc cu publicul, te mai si trateaza cu indiferenta si se mai si mira ca unii dintrea noi le vb urit sau etc. FFF BINE ASTA MERITATI. In spitale nu sunt medicamente etc, doctorii vor dreptul si ca sa se uite la tine. Maicamea a fost internata la spital saptamina trecut si ma trimis sa ii iau medicamente ca astia nu aveau din alea si na daca vrei sa faci tratament... iti iei medicamente. Prima data i sa zis ca trebuie operata si sa pregatit si apoi nu ca nu mai trebuie, incompetenti.Dreptul de spaga a ajuns la 200 RON (nu exagerat intradevar dar nici nu avea ceva complicat). La Tg mures am dat 1000 E pentru o operatie la inima anul trecut (nu imi pare rau dar e incorect) si dumnezeu sa o ierte pe socramea a murit. Deci pentru ce sa fim corecti? sa ne fure statul asta de ....?
7.   Tot sigur trimis de
(21 apr 2008, 13:14:42
Toata reclama antispaga e degeaba pentru ca daca nu dai mori oricum asa macar ai sanse 1 %. Ti se cere pe fata daca ii dai in git o sa aiba ei grija de tine. Deci pentru ce sa platim? Mai nou orice venit de orice forma ti se pune TAXA pentru sanatate si pensie si impozite si etc, pentru ce? Prefer sa platesc o asigurare particulara si asta e. SUNT niste ipocriti. Cheltuie lunat bugete de peste 10.000 RON pe scaune, hirtie, etc (consumabile) - bani pentru buzunarele lor. Deci pentru ce sa se plateasca, contestati cu avocati in instanta toate demersurile lor mai mult faceti tot posibilul sa nu platiti. Daca sunteti angajati si ati platit prin SC la care sunteti angajat in rest nu platiti nimic. Daca sunteti PF platiti o asigurare particulare si datii draqului.
8.   Intai sa ne dea chitanta pe spagi si apoi cereti trimis de
(21 apr 2008, 13:30:06
la pod sa cereti,ca asa sunteti dupa ce daca nu dai spagi te lasa sa mori,nu fiti fraieri sa le platiti ca serviciile medicale private sunt mai ieftine si de calitate,,,,si asa lucreaza si la stat si au si cabinete medicale particulare,la Iasi unde sunt medici cu adevarat competenti sunt o gramada de clinici private cu asigurari private de sanatate ieftine ,la munca cu voi nu la cersit ,faceti va afaceri nu cersiti ca nu va mai dau fraierii s au desteptat si nu mai dau
9.   VRAJEALA ASTA SA I O SPUNETI LUI MUTU trimis de
(21 apr 2008, 13:36:33
FRAIERII PLATESC CAS LA STAT SI IN LOC SA BENEFICIEZI GRATUIT DE SERVICII ACELASI DOCTOR TE PUNE SA MERGI LA CABINETUL SAU PARTICULAR SA TE JECMANEASCA SI ACOLO,ALTA DATA, NU MAI PUNEM BOTU
10.   Om trimis de
(21 apr 2008, 15:26:09
sa nu scrieti cretinatati de genul ca cei care dau spaga is vinovati, pt ca sunteti prosti sau nu ati fost intr-o cauza in care nu aveai de ales decit intre a fi tratat si cu o sansa sa traiasca sau sa moara fara ca macar sa i se ofere sansa de a incerca sa traiasca.
11.   Sictir trimis de
(21 apr 2008, 18:25:16
Domnilor micimani! Dqti un nume de medic cqre v-a cerut spaga. Nu pe vorbe sau ca asa ai auzit de lq vecina. Cei mai corupti sunt cei din justitie, urmeaza policemani, apoi politicienii. Aveti voi un fix cu cei care au studiat cu simt de raspundere si care nu se compara cu voi, care aveti atata scoala cata vacanta a avut un medic.
11.1  RE: Sictir trimis de
(21 apr 2008, 18:33:31
Esti cumva medic?

Daca da,nu ma obosesc sa-ti raspund...
12.   Tot sigur trimis de
(21 apr 2008, 19:32:50
wa sictir, daca dau nume ce rezolv? il da pe unu afara? sau zice ca vb aiurea ca nu sunt dovezi, deci asta e nu are rost. Cita scoala am io tu nu ai nici la 40 de ani wa fr.ai.er.e. Ca sa il prinzi pe unu din asta trebuie sa faci un flagrant si asta atunci cind te doare in fund pentru ca in rest cind te gindesti la sanatate nu te mai intereseaza de bani. Si daca il dau apoi la politie ca iam dat spaga ce rezolv? Nu am dovezi deci? asa ca hai sictir fr.aie.re. Si 2 nu de spaga vb noi, astea sunt argumente, noi vb de CAS si am argumentat de ce nu merita atentia noastra financiara. Sa faca ca in strainatate , nu esti angajat dar ai bani si nu vrei sa platesti sanatatea atunci nu esti obligat, cind mergi la spital platesti totul, sau iti da posibilitatea sa alegi, privat sau de stat.Nu ai bani esti boschetar atunci se plateste din fonduri care oricum exista, pentru ca cei care sunt angajati platesc si cel putin 30% poate ajung la spital,medic, de 2 ori sau deloc pina la virsta de 50 ani
13.   Tot sigur trimis de
(21 apr 2008, 19:40:44
DECI GINDITIVA BINE - citi din noi am beneficiat de medicamente compensate sau gratuite? citi din noi am mers la medic si de cite ori, citi din noi am fost la spital internati si de cite ori, deci de cite ori am beneficiat de asigurarea medicala obligatorie? de cei minim peste 200 ron pe luna platiti la CAS de catre angajatori si noi? Ok sunt de acord ca e necesar dar nu puneti pumnul in gura ca este forba de sanatate dar banii nostri nu ajung acolo toti si daca ajung se cheltuie cum vor ei si pe ce vor nu pe ce trebuie.Citi din voi stiti real cit din ce se plateste de noi pentru sanatate lunar ajunge de fapt la ministerul sanatatii apoi la spitale etc? NIMENI in afara de cei de sus. EU unul nu sunt de acord cu obligativitatea platii decit in anumite conditii alese de noi si cu multa transparenta, pentru ca traim in ROMANIA si stim bine situatia de aici cind vine vb de bani.Daca cind am ajunge in spital am fi tratati cum trebuie at as fi de acord cu ei , in situatia de acum NU
13.1  RE: Tot sigur trimis de
(21 apr 2008, 20:53:47
Corect...cu draga inima as da banii astia (angajatorul de fapt) dar cu conditia ca ei sa se regaseasca de exemplu in bugetul spitalului judetean Suceava, nu in factura de curent electric pt Palatul Parlamentului...da' de unde...se varsa tot intr-o galeata si de acolo, Dumnezeu cu mila...
13.2  RE: Tot sigur trimis de
(22 apr 2008, 09:04:51
Bine punctat DANDAN !

Eu sunt sigur ca cea mai parte din acesti bani s-a dus de exemplu pe Summit, pe campaniile electorale din acest an si pe limuzinele, jeepurile, soferii, secretarele, laptopurile etc. etc. ale celor ce ne conduc.

Nu exista sa platim asa de multi bani si sa nu avem macar un tifon la internare in spital!

Am vorbit cu cineva din spital si mi-a spus ca stocurile ce se fac la inceput de trimestru sunt insuficiente si nu ajung decat pentru cateva zile. Mi-a spus ca efectiv este saracie lucie. De exemplu daca iti rupi un picior spitalul iti gipsul dar tu trebuie sa-ti cumperi tifonul! Sunt putine rezerve si alea sunt pastrate pt urgente maxime, accidente si alte asemenea!
14.   RASPUNS PT. RASPOPITUL trimis de
(22 apr 2008, 10:08:17
ESTE VORBA DE MADAM DR. MONTEA TATIANA,DACA AI AUZIT DE EA.I-AM DAT UN MILION CA SA-SI BATA JOC.CAND I-AM SPUS SA MA EXTERNEZE SA PLEC LA BETEZSA PT/ CA IMI DADUSE IN SALON NUMAI TIGANI A VINIT LA MINE SI MI-A ARATAT CA-I CURG BANII DIN BUZUNARE.ATUNCI AM INTELES CA DE FAPT EA VREA SA-I PUI IN BUZUNAR DE FIECARE DATA CAND VINE LA VIZITA.EU II PROPUN SA-SI PUNA AFIS PE USA CAT TREBUIE SA0I DAM CA SA NU MAI PUNA SI PE ASISTENTE SDA-SI BATA JOC MA REFER LA ASISTENTA SEFA_MADAM LENUTA.SA VAD DACA AI CURAJ SA TE IEI DE ELE?
15.   Pt raspopitul trimis de
(22 apr 2008, 12:14:04
chiar asa , sa vedem daca apare vre un articol despre ele in urmatoarele editii si ce masuri se iau? a? credeti?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei