Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 21 apr 2008 - Anul XIII, nr. 94 (3775)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Tăriceanu vrea competiţie pe piaţa energiei, pentru a genera presiune asupra preţurilor

Luni, 21 Aprilie 2008 (18:30:44)

 Guvernul doreşte să asigure o concurenţă pe piaţa energiei, pentru a pune presiune pe preţuri şi pentru a asigura independenţa energetică a ţării, astfel încât România să nu fie dependentă de un singur furnizor, a afirmat premierul Tăriceanu în discuţia cu vicepremierul azer, Yagub Eyyubov.
  Şeful Guvernului a arătat că investitorii azeri au posibilitatea de a investi în România în industria petrolului şi a gazelor naturale.

"Vrem să creăm competiţie pe piaţa energiei, în aşa fel încât să apară o presiune asupra preţurilor. În plus, dorim să ne asigurăm o independenţă energetică, în aşa fel încât să nu fim dependenţi de un singur furnizor", a spus Tăriceanu, citat într-un comunicat al Guvernului.

Vicepremierul azer a afirmat că România este unul dintre partenerii strategici ai ţării sale şi că doreşte ca aceasta să fie "o fereastră pentru Azerbaidjan în relaţia cu Uniunea Europeană".

Obiectivul de bază este acela ca şi relaţiile economice să ajungă la nivelul celor politice şi chiar să le depăşească, a adăugat vicepremierul azer.

Compania petrolieră naţională din Azerbaidjan SOCAR este interesată să cumpere combinatul chimic Oltchim Râmnicu Vâlcea, a declarat, luni, agenţiei MEDIAFAX, ministrul pentru IMM, Comerţ, Turism şi Profesiuni Liberale, Ovidiu Silaghi.

Oficialul a avut, luni, la Bucureşti, o întâlnire cu o delegaţie a SOCAR.

"Compania este interesată de cumpărarea Oltchim. Am avut o întâlnire cu ei, a fost aici şi preşedintele lor. (...) Le-am spus că le vom comunica exact strategia de privatizare", a afirmat Silaghi.

El a spus că premierul Tăriceanu le-a promis celor din delegaţia SOCAR că va efectua o vizită în Azerbaidjan în luna iunie sau iulie pentru a discuta problema privatizării Oltchim.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tăriceanu vrea competiţie pe piaţa energiei, pentru a genera presiune asupra preţurilor.
 Vizualizări articol: 308 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tăriceanu vrea competiţie pe piaţa energiei, pentru a genera presiune asupra preţurilor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei