Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 19 apr 2008 - Anul XIII, nr. 93 (3774)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Diaconu: A fost cel mai greu meci din cariera mea, cred că experienţa m-a ajutat să câştig

Duminică, 20 Aprilie 2008 (13:49:03)

Pugilistul Adrian Diaconu, câştigătorul centurii de campion mondial interimar la box profesionist, categoria semigrea, versiunea WBC, a declarat că meciul cu americanul Chris Henry, disputat sâmbătă seară, la Bucureşti, a fost cel mai greu din cariera sa, dar experienţa l-a ajutat să învingă.
  "A fost cel mai greu meci din cariera mea, dar important este că am trecut cu bine şi mă uit mai departe, privesc în sus. Dacă îmi era frică, eram popicar, mergeam la popice, eu am făcut box toată viaţa. Cred că experienţa a fost atuul meu. Spre final nu cred că au fost cele mai bune reprize din viaţa mea, dar am fost deştept, mai isteţ decât el şi am reuşit să menţin scorul pe care l-am avut în primele şapte, opt reprize, am reuşit să mi-l păstrez", a declarat Diaconu, la conferinţa de presă de după meci.

Diaconu a explicat starea de oboseală de pe finalul meciului prin faptul că a fost deshidratat.

Pugilistul român a adăugat că au fost momente în care l-a avut în mână pe Chris Henry, dar nu a profitat de ele. "L-am avut în mână de două ori pe american, dar trebuie să recunosc că a fost cel mai puternic adversar pe care l-am întâlnit în carieră. Important e că am trecut cu brio. Adversarul era foarte rezistent, l-am simţit de două ori în dificultate, dar a reuşit să îmi scape. L-am prins de două ori în plin, l-am avut în mâinile astea, dar poate că nu am profitat atât de mult. Nu îmi mai aduc aminte ce mi-a spus Bute în ultima repriză, cred că să mă mişc şi să menţin scorul, ceva de genul acesta, să fiu foarte atent, să ţin braţele sus", a menţionat sportivul.

Adrian Diaconu a precizat că cel mai mult în timpul meciului a auzit încurajările şi sfaturile lui Lucian Bute, campionul mondial IBF la supermijlocie. "Şi pe Rudel Obreja (n.r. preşedintele Federaţiei Române de Box) l-am auzit puţin, dar mai mult l-am văzut sărind", a completat Diaconu.

Obreja, care a asistat la confruntarea dintre Diaconu şi Henry din primul rând de lângă ring, alături de preşedintele Traian Băsescu, a confirmat că a trăit intens meciul. "O dată am sărit şi eu cu preşedintele Băsescu atunci când l-a avut Adrian în mână pe Henry", a spus Rudel Obreja.

Diaconu a afirmat că cei peste 4.000 de spectatori au avut o contribuţie foarte mare la obţinerea centurii. "Publicul a fost incendiar, a fost extraordinar, fenomenal şi fiecare spectator are o bucăţică din această centură, toţi au contribuit la câştigarea ei. Am trăit momente unice până acum. Trebuie să faceţi box să simţiţi ce am simţit eu în această seară, dar nu vă recomand", a subliniat pugilistul.

Vizibil tumefiat în urma confruntării cu Henry, Diaconu a afirmat că a fost lovit şi cu capul, dar a adăugat că loviturile sunt un lucru normal în box, pentru că "nu poţi să stai în ploaie fără să te uzi".

Pugilistul român a evitat să comenteze afirmaţiile lui Henry şi ale antrenorului său potrivit cărora arbitrii i-ar fi acordat victoria lui Diaconu pentru că meciul s-a disputat la Bucureşti. "Ce mai contează ce zice Henry, centura este aici", s-a mulţumit să spună Diaconu.

Românul a încheiat spunând că îşi doreşte să boxeze cu americanul Chad Dawson, pentru titlul mondial, după ce acesta l-a evitat de mai multe ori. "Eu vreau meciul cu Dawson. Nu ştiu dacă va fi mai dificil, eu vreau să se ţină. Un milion de dolari?! El mi-a oferit 50.000 de dolari, aşa că nu cred că mi-ar da un milion ca să accept să nu boxez cu el. Eu vreau să se ţină acest meci", a concluzionat Diaconu, făcând referire la faptul că singura şansă a americanului Dawson de a evita o confruntare directă, ar fi ca românul să accepte să nu boxeze cu el.

Adrian Diaconu a câştigat titlul mondial interimar la categoria semigrea, versiunea WBC, după ce l-a învins, sâmbătă, la puncte, pe americanul Chris Henry, într-un meci disputat la Sala Ioan Kunst Ghermănescu din Bucureşti, în cadrul galei Invincibilii. Diaconu a fost indicat câştigător de toţi cei trei arbitri judecători: 116-114, 115-114, 115-114.

În urma acestei victorii, Diaconu, neînvins la profesionişti (25-0-0, 15 KO), ar trebui să lupte cu americanul Chad Dawson, în vârstă de 25 de ani, campionul mondial la semigrea. Dawson este obligat să îşi pună în joc centura în faţa lui Diaconu, în caz contrar titlul mondial urmând să-i fie retras şi pugilistul român să fie declarat campion.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Diaconu: A fost cel mai greu meci din cariera mea, cred că experienţa m-a ajutat să câştig.
 Vizualizări articol: 443 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Diaconu: A fost cel mai greu meci din cariera mea, cred că experienţa m-a ajutat să câştig0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei