Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 19 apr 2008 - Anul XIII, nr. 93 (3774)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

ANSVSA vrea să promoveze normele de bunăstare a animalelor prin biserici şi şcoli

Duminică, 20 Aprilie 2008 (14:04:44)

Autoritatea Naţională Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) intenţionează să promoveze normele europene privind bunăstarea, sacrificarea sau supravegherea animalelor, prin intermediul bisericilor şi al şcolilor, transmite corespondentul MEDIAFAX.
  Preşedintele Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, Radu Roaţiş-Cheţan, a declarat, sâmbătă, la Alba Iulia, într-o conferinţă de presă, că autorităţile române au depus un plan pentru următorii trei ani, la Comisia Europeană, proiectul vizând măsurile sanitar-veterinare privind bunăstarea şi sacrificarea animalelor.

Roatiş a spus că acest plan are componente informaţionale şi de comunicare, iar scopul final este analizarea efectelor implementării legislaţiei europene.

Potrivit preşedintelui ANSVSA, planul presupune o componentă educaţională, în care se va explica populaţiei de ce trebuie folosită o anumită metodă, ce risc implică ea pentru om şi ce efecte pentru animale, componentă care va fi urmată de una de informaţie.

Preşedintele ANVSA a explicat că Autoritatea va implica în promovarea acestor norme europene privind bunăstarea, sacrificarea sau supravegherea animalelor şi Biserica, dar şi şcolile.

"După cei trei ani, vom vedea efectele. Planul face referire nu numai la partea de sacrificare, ci şi la partea de bunăstare a animalelor, la partea de supraveghere a lor.Vom demara un proiect de aducere la cunoştinţă la nivelul şcolilor. M-am gândit şi în sens religios, ştiu că la orele de religie se predau anumite aspecte care vizează comportamente ale copiilor cu animalele, cred că vom demara şi pe această idee, să se adreseze această componentă informaţională tuturor nivelurilor sociale", a spus Roatiş.

Radu Roatiş-Cheţan a afirmat că anumite acte emise la nivelul CE au fost implementate şi în statele vechi membre ale UE, timp de mai mulţi ani, tocmai de aceea Autoritatea va încerca, în următorii trei ani, să promoveze şi să explice normele europene, exact cum au procedat şi alte state.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului ANSVSA vrea să promoveze normele de bunăstare a animalelor prin biserici şi şcoli.
 Vizualizări articol: 443 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
ANSVSA vrea să promoveze normele de bunăstare a animalelor prin biserici şi şcoli0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei