Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 17 apr 2008 - Anul XIII, nr. 91 (3772)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6438 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Geoană: Alianţa cu PC include prim-ministru de la PSD şi susţinerea candidatului PSD la Preşedinţie

Joi, 17 Aprilie 2008 (13:27:03)

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat, joi, că scopul alianţei politice care va fi realizată de PSD şi PC îl reprezintă câştigarea alegerilor şi impunerea premierului de la PSD, precum şi sprijinul pentru candidatul social-democrat la Preşedinţie.
  Întrebat dacă alianţa PSD-PC va include acordarea unui anumit număr de poziţii ministeriale pentru reprezentanţii PC, în cazul câştigării alegerilor de către cele două partide, Mircea Geoană a declarat că "nu este vorba despre o cotă rezervată".

"Este pur şi simplu scopul comun de a câştiga alegerile şi de a da viitorul prim-ministru de la PSD, de sprijin pentru candidatul la prezidenţiale de la PSD", a arătat liderul PSD.

Referitor la raportul de forţe între cele două formaţiuni în noua alianţă, Geoană a precizat că acesta se va stabili în funcţie de rezultatul la alegerile locale.

"În funcţie de rezultatul de la alegeri, să vedem care este raportul corect de forţe în PSD şi PC. Până la urmă, fiecare va trebui să aibă ambiţia şi pretenţia la ceea ce reprezintă din punct de vedere electoral", a spus Geoană.

Preşedintele PSD a mai spus că documentul ce urmează să fie semnat joi de PSD şi PC "este o alianţă politică, un alt animal din punct de vedere politic şi legal", faţă de fostul acord dintre social-dmeocraţi şi conservatori.

"O alianţă electorală este ceva, o alianţă politică reprezintă un alt nivel de colaborare", a adăugat Geoană, precizând că alianţa va fi înregistrată din punct de vedere juridic în câteva săptămâni.

Consiliul Naţional (CN) al PSD a aprobat, miercuri seară, protocolul de colaborare politică cu PC.

Liderii celor două formaţiuni politice urmează să se întâlnească joi, la ora 13.30, la Palatul Parlamentului, sala grupului PSD, pentru a parafa această înţelegere.

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat, miercuri, că protocolul de colaborare politică negociat cu liderii PC prevede, după alegerile parlamentare, formarea unui grup parlamentar comun, ca măsură de protecţie, având în vedere "evadarea" PC (PUR) din 2004.

Întrebat dacă PSD va oferi şi locuri în Parlament celor de la PC, Geoană a răspuns că numărul colegiilor uninominale în care vor candida conservatorii va fi decis în funcţie de rezultatele PC la alegerile locale.

PC îşi va asigura intrarea în Parlament la alegerile legislative, odată cu semnarea protocolului cu PSD, care prevede că PC va avea minimum 5% din candidaţii eligibili ai noii alianţe, la scrutinul din toamnă, au declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, surse parlamentare.

De asemenea, potrivit unor surse, protocolul va putea fi denunţat de oricare dintre părţi cu argumentul că au fost atacaţi în campania electorală candidaţii unei formaţiuni de către candidaţii celeilalte formaţiuni.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Geoană: Alianţa cu PC include prim-ministru de la PSD şi susţinerea candidatului PSD la Preşedinţie .
 Vizualizări articol: 488 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Geoană: Alianţa cu PC include prim-ministru de la PSD şi susţinerea candidatului PSD la Preşedinţie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei