Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 17 apr 2008 - Anul XIII, nr. 91 (3772)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Strânşi cu uşa

MES, datorii uriaşe către parteneri din Italia şi România

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Colapsul în care a intrat SC MES SA Suceava este rezultatul unor ani întregi de management defectuos, pe care Dumitru Duduman, directorul societăţii, a încercat să-l cosmetizeze şi să-l ascundă.

Cu cea mai mare parte a bunurilor ipotecate şi cu datorii de aproximativ 17 milioane de lei (170 de miliarde de lei vechi), firma este pe punctul de a sucomba.

Cei care vor avea de suferit cel mai mult sunt puţinii salariaţi care au mai rămas în unitate. Cu restanţe salariale importante, oamenii se confruntă şi cu o altă dilemă. Păcăliţi de directorul Duduman să împrumute bani în nume propriu pentru a credita societatea care urma să achite ulterior aceste credite, salariaţii se tem că vor rămâne pe drumuri şi banca le va scoate la vânzare locuinţele.

O situaţie ingrată de care Dumitru Duduman nu pare prea interesat, mai ales că SC Machines Wood&Metal SRL Suceava, firmă la care este asociat împreună cu fiul său, Andrei Duduman, şi cu încă o persoană, Gelu Gafenco, a pus deja mâna pe o parte a fostului MES.

 

Popriri pe conturile SC MES SA Suceava

Cu datorii neachitate de mai bine de un an, cel puţin în cazul unor parteneri de afaceri, SC MES SA Suceava are şanse tot mai mici de a rămâne pe linia se supravieţuire. De altfel, executorii judecătoreşti au instituit deja măsuri asiguratorii premergătoare pentru recuperarea sumelor restante.

Unul dintre aceşti paşi a fost poprirea conturilor societăţii, dar şi aşa recuperarea sumelor datorate de SC MES SA Suceava către partenerii de afaceri s-a derulat cu mare greutate pentru simplul fapt că prioritate în încasarea banilor au avut băncile care au creditat firma condusă de Dumitru Duduman.

În prezent, executorii judecătoreşti din Suceava au în lucru peste zece dosare de executare privind SC MES SA Suceava, iar sumele sunt de ordinul zecilor de miliarde de lei vechi.

Dacă unele firme, cum este şi cazul SC M-System SRL Rădăuţi, au de încasat sume modice, de câteva zeci de milioane de lei vechi, în cazul altora este vorba de miliarde de lei vechi.

Printre firmele care au apelat la ajutorul executorilor judecătoreşti se numără şi unele din străinătate. În baza unor relaţii de afaceri, câteva firme italiene au încheiat contracte cu SC MES SA Suceava şi acum aşteaptă să-şi primească banii.

 

Băncile şi Fiscul au prioritate la încasarea creanţelor

Rămâne de văzut dacă vreunul dintre partenerii de afaceri ai SC MES SA Suceava îşi va mai recupera vreo leţcaie, mai ales după ce Fiscul a scos la vânzare averea societăţii condusă de Dumitru Duduman. Şi aceasta pentru că, potrivit legii, prioritate la încasarea datoriilor au, în ordine, băncile, Finanţele şi abia apoi celelalte firme sau persoane particulare.

Şi cum datoriile SC MES SA Suceava numai faţă de bănci şi la bugetul asigurărilor de stat sunt de aproximativ 13 milioane de lei (130 de miliarde de lei vechi), este greu de crezut că la licitaţia programată pe 5 mai 2008 se vor încasa sume mai mari. La licitaţia organizată în această zi urmează să fie scoase la vânzare clădiri care ocupă 17.591 mp, preţul de pornire fiind de 8,37 milioane de lei (83,7 miliarde de lei vechi), precum şi o suprafaţă de 21.690 mp de teren, evaluată la 9,88 milioane de lei (98,8 miliarde de lei vechi).

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului MES, datorii uriaşe către parteneri din Italia şi România.
 Vizualizări articol: 2200 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.13/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.1 din 8 voturi
MES, datorii uriaşe către parteneri din Italia şi România3.158

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Prost trimis de
(17 apr 2008, 11:32:57
penibili... daca la inceput ma gandeam ca scrii din instict jurnalistic... acum e clar pentru toata lumea cam ce campanie e aceasta ! eu unul ca si cititor independent ma consider intoxicat
1.1  RE: Prost trimis de
(17 apr 2008, 15:07:34
Trebuia sa invesezi titlul cu numele ti se potriveste se vede ca esti un DUDU

poate vrei sa stii ce insemneaza DUDU MAN in engleza KAKAT de OM eu cred ca asta explica totul. Stramosi nostri au fost foarte inteligenti cind sa nascut DUDU sa facut o greseala sa aruncat copilul si au tinut placenta si ca sa-i avertizeze pe cei din jur de gresela facuta pentruca nu aveau mijloace de comunicare ca acum l-au numit ca atare DUDU MAN = KAKAT de OM
1.2  RE: Prost trimis de
(17 apr 2008, 15:24:43
bravo MONITORUL!!TOTI ZIARISTII AR TREBUI SA FIE PERSEVERENTI CA DANA .IAR PT."CITITORUL INDEPENDENT"CARE SIGUR NU-I INDEPENDENT AS VREA SA-L INTREB : CE AI VREA SA CITESTI IN MONITORUL CA ALA SI-A "PIERDUT" DACIA DE 2 BANI SAU DESPRE HOTII CARE AU FURAT SI DISTRUS TOATA ZONA INDUSTRIALA DE MILIARDE GRELE,FACANDU-NE PE TOTI VANZATORI IN HIPERMARKETURI PT. 350 LEI PE LUNA
1.3  RE: Prost trimis de
(17 apr 2008, 22:31:06
sa-mi bag mielu in gura voastra
2.   Obiectiv trimis de
(17 apr 2008, 11:45:47
s-a mutat obiectivul la monitorul ? sau a fost cumparat ?????
3.   Pt.Rusine trimis de
(17 apr 2008, 11:49:41
Toti cei ce debiteaza tampenii (in cazul tau in scris) sunt intoxicati ........ si inca rau de tot .

In alta ordine de idei : SC Machines Wood&Metal SRL Suceava are datorii sau nu are ?
4.   Nu ai altceva de scris trimis de
(17 apr 2008, 12:10:50
dana ,vezi-ti de treaba ta ,si mai cauta si alte subiecte ca mai cam plictisit cu mesu.ma intocsici in fiecare zi.de unde ai tu toate datele despre mes ,vezi ca esti informata gresit .nu tot ce scri e si adevarat. o si care e problema ta te doare capul tare pentru mes, ......?sa vedem ce o sa se intample pana la urma si cu mesu ....daca sucomba ...ramane mmwul...
5.   Bravos monitorule ! ti-ai intrecut conditia ! trimis de
(17 apr 2008, 13:00:10
marlanul de marza vrea sa puna mana pe "halca " aceasta de pamant si il plateste pe rahatul ala de patron la monitorul si humoreanca cum stie sa suga p-u-l-a la tot ce e sef tace si mai scrie un articol anost si penibil din lipsa de orice altceva
6.   CORUPTIE trimis de
(17 apr 2008, 15:20:32
Dana Humoeranu sa nu te apleci tine fruntea sus trebuie eliminati acesti paraziti limbrici se vede cum se zvicrolesc cind au fost descoperiti
7.   Tepuiala euro. trimis de
(17 apr 2008, 21:22:22
Trebuie sa stie toata Suceava ca dudu man este un excroc amestecat cu multa, multa prostie ,doar provine dintr-o fam. de Tigani -ceangai !!!! si fiti atenti cum reactioneaza,cit de josnic,crezind ca ceea ce a facut si face, este bine!!!!Trateaza cu multa indiferenta suferinta angajatilor care l-au inprumutat, si nu restite aceste inprumuturi!!!Probabil ca in capul lui sec....se naste ideea ca va scapa cu bine,se inseala amarnic!!!!!pericolul i-l pindeste la fiecare pas....!!!!,dar acoperit de lacomia banilor ,nu realizeaza!!!!
7.1  RE: Tepuiala euro. trimis de
(18 apr 2008, 09:50:09
In toata lumea cei care sunt actionari ( fie si cu actiuni mai putine ) la o firma au si obligatii nu numai drepturi. In situatii de criza ei pot credita aceasta firma, asa incat cei care au creditat MES-UL, nu pe Duduman, sunt actionarii din firma. Unii dintre ei au crezut ca vor avea numai de profitat la nesfarsit, prin cocoloaseala in posturi bine platite si fara nici o resposabilitate, pentru ca in paralel sa desfasoarea tot felul de activitati in nume privat.Creditele oamenilor s-au rambursat in cea mai mare parte, eu de exemplu mi-am primit creditul si inca multi alti pe care ii cunosc din fabrica.
8.   . trimis de
(17 apr 2008, 23:16:50
Ce elemente umane mai pot exista in Suceava aia !!!!! .......tzarani orasenizatzi (da burdujeni) infecti , coclitzi si jepatzi!...f.u.c.k. o.f.f. !!
8.1  RE: . trimis de
(18 apr 2008, 01:04:21
Bine ca s-au invatat cuvinte in engleza pacat insa ca la limba romana stam cam prost ...spor la aprofundat si apropo de elementele umane tu esti cu siguranta unul dintre ele!( no offense)
9.   De ce numai italienii trimis de
(19 apr 2008, 20:47:21
Duduman a tepuit si furnizori din Marginea. Humoreanco, ia intereseaza/te ce furnozori a avut MESU` in Marginea si cum au fost tepuiti.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei