Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 14 apr 2008 - Anul XIII, nr. 88 (3769)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Premierul vrea nominalizare rapidă la MAE, numele din presă, fără legătură cu realitatea

Luni, 14 Aprilie 2008 (15:15:04)

Vicepreşedintele PNL Teodor Meleşcanu a declarat, luni, că premierul Călin Popescu Tăriceanu intenţionează să facă rapid propuneri pentru conducerea MAE, astfel încât să nu fie necesar interimatul şi a susţinut că numele vehiculate până în prezent în presă nu au legătură cu realitatea.

"Nu s-a discutat situaţia de la MAE. Premierul a spus că intenţionează să facă foarte rapid propuneri şi că nu doreşte să existe o perioadă de interimat", a spus Meleşcanu, referindu-se la conducerea MAE.

El a adăugat că numele apărute în presă ca posibili succesori ai lui Adrian Cioroianu la conducerea ministerului nu au nicio legătură cu realitatea.

Meleşcanu a susţinut că liberalii au în vedere atât nume de diplomaţi, cât şi de oameni politici pentru preluarea şefiei MAE.

El a menţionat că, până la numirea unui nou ministru, conducerea MAE este asigurată de Adrian Cioroianu timp de 45 de zile de la publicarea în Monitorul Oficial a decretului de acceptare a demisiei sale.

Întrebat dacă Tăriceanu ar putea prelua interimatul la Ministerul de Externe, Meleşcanu a răspuns: "Da, în cazul în care se va prelungi această situaţie, sigur că o să trebuiască cineva să-şi asume interimatul. A fost părerea mea. Nu am detectat la primul-ministru niciun fel de entuziasm pentru această idee".

Teodor Meleşcanu a mai spus că liderii PNL speră ca săptămâna aceasta sau săptămâna viitoare PNL să aibă câteva candidaturi, menţionând că la această oră liberalii au nume şi de diplomaţi şi de oameni politici, care urmează să fie analizate de primul-ministru. Liderul PNL a susţinut că el nu a făcut niciun fel de propunere pentru şefia MAE, menţionând că nici colegii săi nu au venit cu astfel de propuneri.

Întrebat dacă Cioroianu a mai adus precizări cu privire la demisia sa de la MAE, Meleşcanu a răspuns negativ.

Numele vehiculate, până acum, ca posibile nominalizări pentru protofoliul MAE vizează trei secretari de stat din acest minister - Dana Răduţa Matache, Victor Micula şi Iulian Buga -, şeful de cabinet al premierului, Mihnea Constantinescu, ambasadorul României la UE, Lazăr Comănescu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Premierul vrea nominalizare rapidă la MAE, numele din presă, fără legătură cu realitatea.
 Vizualizări articol: 411 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Premierul vrea nominalizare rapidă la MAE, numele din presă, fără legătură cu realitatea0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei