Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 14 apr 2008 - Anul XIII, nr. 88 (3769)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Orban despre protestul transportatorilor: O furtună iscată din senin

Luni, 14 Aprilie 2008 (15:16:25)

Ministrul Transporturilor Ludovic Orban a declarat, luni, că protestul transportatorilor este "o furtună care s-a iscat din senin", întrucât Ministerul Transporturilor nu a luat nicio măsură care să le afecteze acestora activitatea.
  "Acţiunea transportatorilor este o furtună care s-a iscat din senin. Ministerul Transporturilor nu a luat nicio măsură care să afecteze în vreun fel activitatea transportatorilor. Este vorba de un protest făcut de nişte firme. Acolo nu este vorba despre sindicalişti, ci nişte firme care au venit cu o listă de 23 de revendicări, care reprezentau aproape un program de guvernare", a susţinut Ludovic Orban.

Liberalul a menţionat că transportatorii vor ca el să semneze un protocol transmis pe fax şi a menţionat că acţiunile lor de blocare a şoselelor de centură sunt ilegale.

"Ei mi-au transmis prin fax un protocol şi mi-au spus: «Semnează!». Păi aşa ceva nu pot să semnez. Voi continua discuţiile, dar îi mai las un pic să-şi pună cenuşă în cap pentru faptul că au tratat Ministerul Transporturilor şi pe mine personal extrem de lipsit de fair-play, iar acţiunile lor de blocare a centurilor sunt ilegale. Ei vor să le accept toate punctele de vedere, ceea ce nu se poate într-o societate democratică", a declarat ministrul.

Întrebat dacă va da în judecată acele firme care au protestat, ministrul liberal a subliniat că va face acest lucru, în mod evident, "în măsura în care se va constata că s-au comis ilegalităţi".

El a spus că unele dintre revendicările protestatarilor sunt contradictorii, în timp ce altele nu au legătură cu Ministerul Transporturilor.

Ludovic Orban a anunţat, pe de altă parte, că a fost de acord cu revendicările privind sistemul unic de control, urmărirea egalităţii în tratament aplicată transportatorilor, cu autorizaţiile de transport, cu problemele legate de participarea lor în CA-urile Companiei Naţionale de Autostrăzi, Autorităţii Rutiere Române şi cel al Registrului Auto Român, unde le-a propus transportatorilor să-şi desemneze delegaţi care să participe, fără drept de vot, la toate şedinţele Consiliilor de Administraţie şi la Adunările Generale ale companiilor respective.

El a adăugat că o parte din revendicările transportatorilor sunt contradictorii, menţionând că aceştia solicită defiinţarea rovignetei, dar cer o infrastructură de transport mai bună, având în vedere că principala sursă certă de venturi a Companiei Naţionale de Autostrăzi, folosite exclusiv pentru modernizarea şi modernizarea drumurilor naţionale este rovigneta.

"Nu pot fi de acord cu multe dintre solicitările lor, iar reacţia lor de a nu mai sta la masa negocierilor şi de a începe acţiuni de protest, multe aproape la limita legii, reprezintă o atitudine neconstructivă, care nu va da roade în niciun caz", a spus Orban.

Câteva sute de transportatori continuă, luni dimineaţă, în Bucureşti şi alte 18 oraşe, marşul de protest, aceştia plecând cu maşinile din mai multe puncte spre şoselele de centură, unde merg în coloană, cerând taxe mai mici, carburanţi mai ieftini şi drumuri mai bune.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Orban despre protestul transportatorilor: O furtună iscată din senin.
 Vizualizări articol: 420 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Orban despre protestul transportatorilor: O furtună iscată din senin0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei