Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 14 apr 2008 - Anul XIII, nr. 88 (3769)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Bani aruncaţi

Şcoală nouă, demolată la Dolhasca pentru că s-a construit cu încălcarea legii

Luni, 14 Aprilie 2008 (17:30:04)
Primul nivel dintr-o şcoală nouă finanţată printr-un program al Băncii Mondiale trebuie demolat acum pentru că Primăria Dolhasca a ignorat prevederile legale vizavi de construcţii în zona de protecţie a monumentelor istorice. Astfel, Primăria Dolhasca a eliberat autorizaţie pentru ca noua şcoală să fie construită pe amplasamentul unei alte şcoli, foarte vechi, în zona de protecţie a Mănăstirii Probota, monument aflat în patrimoniul UNESCO. Încălcarea legislaţiei referitoare la protecţia monumentelor istorice a făcut ca Ministerul Culturii şi Cultelor să someze primăria, la sfârşitul săptămânii trecute, să ia măsuri de sistare a lucrărilor şi să demoleze ceea ce s-a construit până acum. Deputatul PD-L de Suceava, Romică Andreica, s-a sesizat în legătură cu cele întâmplate şi a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că vinovat de această situaţie este numai primarul oraşului Dolhasca, Maria Cojocaru, care, deşi se află la al doilea mandat, a semnat autorizaţia de construcţie fără să fie respectate prevederile legale.„La emiterea autorizaţiei de construcţii primarul a omis să solicite avizul Ministerului Culturii şi Cultelor. Cei de la minister au fost vineri la Probota şi nu numai că au sistat lucrările, dar au solicitat şi demolarea a ceea ce s-a construit până acum, respectiv parterul. Este păcat că o greşeală a unui primar la al doilea mandat împiedică dezvoltarea unei comunităţi şi vor suferi mulţi copii”, a arătat deputatul.Primarul Maria Cojocaru a afirmat iniţial că administraţia locală nu are nici o legătură cu această eroare deoarece este vorba despre o finanţare integral externă, că licitaţia s-a derulat la Ministerul Educaţiei şi singurul vinovat ar fi proiectantul. Ulterior, ea a recunoscut că tehnicianul de urbanism angajat în primărie nu a solicitat, la eliberarea autorizaţiei, avizul Ministerului Culturii.  
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şcoală nouă, demolată la Dolhasca pentru că s-a construit cu încălcarea legii.
 Vizualizări articol: 2664 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Şcoală nouă, demolată la Dolhasca pentru că s-a construit cu încălcarea legii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Ptr.primar trimis de
(14 apr 2008, 20:13:47
Toata vina o are betivanca de primarita cojocaru m. de unde sa stie ea de autorizatie..cind toata ziua umbla beata si numai dupa interese personale...iar vicele savin ,un alt lingau..si-a rezolvat problemele personale si de familie,a batut un rom si acum tre.sa dea 17000 euro despagubiri,plus ca are si dosar penal.Ce se intimpla la dolhasca este de ne descris...cred ca de data asta ,oamenii se vor trezi si la noile alegeri vor scapa de acesti trintori...In primarie si-a angajat numai rude ,este un adevarat clan -..pina in prezent in afara de chiolhanuri si deferite spectacole de unde isi tragea partea leului..nu a facut nimic..Spuneti de cazul probota.?,este o practica si dovada ca nu o intereseaza nimic..a inceput caminul c. la silistea si sala de sport la dolhasca pe teren al unor cetateni..acestia au optinut in instanta sistarea lucrarilor si demolarea celor efectuate.Veti afla in curind cite potlogarii au facut cei doi ;parchetul este pe urmele lor,se va face dreptate...sictir...
1.1  RE: Ptr.primar trimis de
(14 apr 2008, 21:41:45
TOATE MESAJELE DE PE FORUM SUNT SCRISE DE INDIVIZI PLATITI DE MAFIOTUL DE DAICU CA SA DENIGREZE PRIMARITA DIN DOLHASCA UNDE DORESTE BANDITUL SA SE INSTALEZE ! ACEST BANDIT,CARE A CANDIDAT SI LA PRIMARIA FALTICENI SI A OBTINUT 20 DE VOTURI VREA SA NENOROCEASCA VIATA OAMENILOR DIN DOLHASCA CU PREZENTA SA OTRAVITA ! SUNT BINECUNOSCUTE COTCARIILE SI SMENURILE ACESTUI PERSONAJ MALEFIC SI NEOBRAZAT ! ASTIA SUNT OAMENII PDL ! RUSINE PORTOCALE EXPIRATE !
1.2  RE: Ptr.primar trimis de
(15 apr 2008, 09:18:19
Ma **** tu stii ce e la Dolhasca..??? Cum poti sa spui ca sunt oameni platiti de Daicu.?? Tu habar nu ai ce se intampla acolo....locul unde nu se va intampla nimic pana la alegerile din iunie cand sleaca primaritei va pleca! la dolhasca santajul politic e imens si tu ai nerusinarea sa vii sa spui ca d-na primarita, scuzati cuvantul doamna, e sfanta! Poate e sfanta dracilor! Esti un cretin sluga a lui marza si a celor care au distrus coltul asta frumos de tara! Sa iti fie rusine neobrazatule! HAi sictir in ********!
2.   Anti psd trimis de
(14 apr 2008, 20:14:05
cum dracu ca daca primarita de la dolhasca i se scalda creierul in alcool si gandul i se duce la p ula! Huuuuuooooo! afara cu mafia psd-ista!
3.   Re;nelu trimis de
(14 apr 2008, 20:27:51
AI PERFECTA DREPTATE...CLANUL DOLHASCA ...IN FRUNTE CU PRIMARITA SI VICELE,TREBUIE SA DEA SOCOTEALA IN FATA LEGII DE TOATE POTLOGARIILE CARE LE-AU FACUT....MAI AU TUPEUL SA CANDIDEZE LA AL TREILEA MANDAT..????!!!!!.oamenii legii trebuie sa-si faca datoria ,se vor cruci ce vor afla ....au foarte multe afaceri murdare,deturnari de fonduri..etc......cred ca numai un nebun sau cei din clanul lor ii vor vota..OAMENI BUNI DIN DOLHASCA TREZITI-VA ,ESTE MOMENTUL SA SCAPAM DE ACESTI EXCROCI SI CLICA LOR,,,
4.   DOLHASCANUL trimis de
(14 apr 2008, 20:43:50
Sa plece mafia de la Dolhasca! Sa se duca unde le e locul adica la PUSCARIE! Oameni din Dolhasca treziti-va si mergeti la vot si scoate-ti-i afara!

AFARA AFARA CU JEGOSII DIN PRIMARIE!
5.   URA trimis de
(15 apr 2008, 10:37:51
URA URA URA! MARETILI REALIZARI ALI PESEDEULUI...

ASTEA SUNT, CU ASTEA SA SE LAUDE DONTU SI MARZA.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei