Google
 
luni, 14 apr 2008 - Anul XIII, nr. 88 (3769)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,7199 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,1541 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe Google+ Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Shopping City Suceava
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |  Trimite pe Yahoo MessengerMessenger |   1 imagine |   ø fişiere video

Reţete de post

Legume umplute de post

Ingrediente: Cartofi mari, gulii, dovlecei, orez, ciuperci, 1 morcov, pătrunjel, mărar, ceapă verde, piper, boia, vegeta, sare

Mod de preparare: Cartofi, guliile sau dovleceii se scobesc şi se păstrează miezul mărunţit pentru sos. Se pregăteşte o compoziţie din 4 linguri de orez, 4 ciuperci champignon sau 1 borcan de ciuperci tăiate, piper pisat, pătrunjel verde şi mărar tăiat mărunt, 1 linguriţă de vegeta. Se umplu legumele mari (pot fi şi ardei sau gogosari de umplut, nu numai gulii, cartofi sau dovlecei). Legumele umplute împreună cu miezul mărunţit se pun la fiert într-un sos obţinut din 2 linguri de ulei, puţină boia, vegeta, sare, piper, făină - 1 lingură şi 1 lingură bulion, 1/2 linguriţă zahăr. Se fierbe până cand sosul scade de două degete şi până a fiert orezul din compoziţie.

 

Ciorbe verzi

Ingrediente: 1/2kg urzici, 6 legături stevie, 3 legături lobodă, 1 morcov mare, 3 legături ceapă verde, piper, borş sau zeamă de varză acră

Mod de preparare: Verdeţurile se pot prepara împreună, sau simple sau combinate câte două. Important este ca ele să fie spălate foarte bine, apoi tăiate. Ceapa verde se taie în bucăţi mai mari şi se căleşte într-o lingură de ulei. Se căleşte cu verdeţurile. Se fierbe cu piper boabe, puţină sare, eventual orez, morcov, călit şi el cu verdeţurile, 4 litri apă şi vegeta. Se adaugă apoi borşul sau zeama de varză acră, eventual un pic de pătrunjel sau mărar verde sau amândouă. Ciorbele sunt revitalizante.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Reţete de post.
 Vizualizări articol: 3517 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Reţete de post0.05

Iulius Mall Suceava
Denis
Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Optik Tataru - Servicii Optica Medicala Suceava
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Religie

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Elia Studio - Salon de infrumusetare
Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei