Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 14 apr 2008 - Anul XIII, nr. 88 (3769)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Fabrica de cherestea a lui Omar Hayssam, mistuită de un incendiu

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Fabrica de cherestea din comuna Moldoviţa a afaceristului sirian Omar Hayssam a ars din temelii în urma unui incendiu devastator, izbucnit în noaptea de sâmbătă spre duminică. Cum activitatea fabricii Best Wood este sistată de mai multă vreme, muncitorii unei firme de dezmembrări demontau utilajele fabricii, pentru a le exploata ca fier vechi.

Din primele cercetări ale pompierilor, totul a plecat de la neglijenţa acestor muncitori.

O scânteie sărită de la un aparat folosit la tăiatul fierului a provocat un foc care a ars mocnit câteva ore, izbucnind apoi într-un incendiu devastator la miezul nopţii, când muncitorii nu se mai aflau în incintă. Incendiul s-a propagat cu mare uşurinţă, după ce a cuprins lemnul şi rumeguşul aflat în fabrică, astfel că intervenţia pompierilor a fost deosebit de dificilă şi riscantă.

 

Opt ore de luptă şi 11 maşini de intervenţie

Imediat ce s-a dat alarma, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Suceava a intrat în alertă. Pompieri de la detaşamentele de intervenţie din Suceava, Câmpulung Moldovenesc, Rădăuţi şi Gura Humorului au ajuns rând pe rând la faţa locului, la operaţiuni participând şi oamenii comitetelor locale pentru situaţii de urgenţă şi serviciilor voluntare din Moldoviţa şi Vatra Moldoviţei. În total, nu mai puţin de 11 maşini de intervenţie au ajuns la locul incendiului. Focul s-a extins la aproape toată fabrica, întinzându-se pe o suprafaţă de 10.000 de metri pătraţi. La un moment dat, flăcările ameninţau o benzinărie şi mai multe gospodării din apropiere.

Intervenţia pompierilor s-a finalizat abia duminică dimineaţă, la ora 9.00, după opt ore de luptă cu flăcările. Focul a mistuit trei corpuri de clădire ale fabricii (două hale de producţie şi clădirea centralei termice), 110 metri cubi de cherestea şi 150 metri cubi semifabricate din lemn.

Din fabrica Best Wood au mai rămas neafectate de incendiu un atelier mecanic şi sediul administrativ. Valoarea pagubelor se ridică la nu mai puţin de 15.000.000 de lei (150 de miliarde de lei vechi), în timp ce bunurile salvate au fost evaluate la 10.000.000 de lei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fabrica de cherestea a lui Omar Hayssam, mistuită de un incendiu.
 Vizualizări articol: 1480 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Fabrica de cherestea a lui Omar Hayssam, mistuită de un incendiu0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Cusuta cu...atza alba trimis de
(14 apr 2008, 11:45:03
as crede in...cauza incendiului , numa ca....am prea ...PUTINA NAIVITATE !!

n-am ...nimic comun cu ...patriotismul ( provoaca razboaie si mult rau ) , dar nici ...spionajul si terorismul ...NU-L SUSTIN !!

a patit ceea ce ...trebuia sa pateasca.

INDIFERENT DE CAUZA......FOARTE BINE !!
1.1  RE: Cusuta cu...atza alba trimis de
(14 apr 2008, 14:09:43
Oare la cat se ridica asigurarea aceastei fabrici de cherestea? Eu nu cred ca nemernicul asta a platit ceva. Nici macar nu a pierdut nimic. Lui ii convine mult mai mult sa incaseze asigurarea de acolo de unde sta cu burta la soare.

E o mare dilema pentru mine (si nu numai) cum au reusit atat el cat si prim-bautorul de urina al Romaniei (gregorian bivolaru) sa o taie peste granita.
2.   Doi trimis de
(14 apr 2008, 11:51:12
sustin ideea ta TEMIDA pacat ca nu a patit acelasi lucru si cei din putere care il sustin si lau sustinut. Sa fim seriosi ca si plecarea sa a fost un scenariu bine pus la punct. Doar prostii mai cred ca a fost o pacaleala si ca a iesit singur din tara neajutat de nimeni din conducere. Parerea mea ca omu a scos suficient si acu sta cu burta la soare undeva bine pazit
3.   Pt.temida trimis de
(14 apr 2008, 11:54:00
temida,te crezi mai desteapta daca folosesti asa de des puncte de suspensie?? sau poate ti se pare ca au mai multa greutate argumentele tale?
3.1  RE: Pt.temida trimis de
(14 apr 2008, 13:11:36
si una.....si alta.....
3.2  RE: Pt.temida trimis de
(14 apr 2008, 17:19:47
Ce aveti cu surioara mea? o vedeti mai mica si mai proasta si va tot legati de ea.... nesimtitilor! uite ca si eu stiu sa pun puncte de suspensie..... am invatat de la surioara mea
4.   CUM NAIBA trimis de
(14 apr 2008, 11:58:52
ADICA OMAR HAYSSAM ASTA, CONDAMNAT IN LIPSA PENTRU TERORISM, INCA MAI AVEA PROPRIETATI IN ROMANIA ? ADICA SE RESPECTA DREPTURILE UNUI TERORIST ? SA SE CONFISTE TOTUL, PANA NU AJUNGE SA DEA FOC SI LA FABRICA DE APA MINERALA BUCOVINA, SI LA ALTE FIRME DE-ALE LUI ( BEST WOOD NEHOIU SI ALTELE ).
5.   Oamenii din Moldovita spun ca Ilici fost in zona trimis de
(14 apr 2008, 14:57:48
oamenii zic ca a fost noaptea cu gorile dupa el,dar l au vazut paznicii fabricii ce au rasuflat si au zis in tot satul

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei