Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 5 apr 2008 - Anul XIII, nr. 81 (3762)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

FMI: Riscurile la adresa economiei mondiale, previzionate în urmă cu şase luni, se adeveresc

Duminică, 6 Aprilie 2008 (14:44:56)

Majoritatea riscurilor care ameninţă creşterea economiei mondiale şi care au fost previzonate în urmă cu şase luni se adeveresc în acest moment, a declarat preşedintele Fondului Monetar Internaţional (FMI), Dominique Strauss-Kahn, citat de Reuters.
 
  "Estimările pe care le vom publica în câteva zile nu arată îmbunătăţiri", a spus Strauss-Kahn, cu ocazia unui forum găzduit sâmbătă de premierul britanic Gordon Brown, la care au participat mai mulţi lideri de centru stânga din întreaga lume.

Fondul va publica, săptămâna viitoare, raportul bianual privind perspectivele economiei globale.

În urmă cu câteva zile, FMI a revizuit în scădere, pentru a doua oară în acest an, previziunea privind creşterea economiei mondiale în 2008, la 3,7% de la 4,1% estimat în luna ianuarie şi 4,8% în octombrie 2007. Revizuirile Fondului subliniază impactul problemelor de creditare din Statele Unite asupra economiei globale.

Cea mai recentă estimare a Fondului plasează creşterea economică mondială de anul acesta la cel mai scăzut nivel din 2002, când avansul a fost de 3,1%, potrivit datelor FMI.

Printre participanţii la forumul condus de premierul Brown s-au aflat preşedintele Africii de Sud, Thabo Mbeki, prim-ministrul australian Kevin Rudd, cancelarul austriac Alfred Gusenbauer şi şeful de stat din Ghana, John Kufuor, care au discutat despre globalizare, schimbările climatice şi reformele din cadrul instituţiilor globale.

La forum au mai fost prezenţi directori ai FMI, ai Organizaţiei Mondiale a Comerţului, Băncii de Dezvoltare din Africa şi ai unor agenţii ale Organizaţiei Naţiunilor Unite.

Brown susţine idea unei supravegheri mai degrabă globale decât naţionale a pieţelor financiare, şi a solicitat băncilor să dezvăluie pierderile suferite în urma crizei creditelor ipotecare riscante.

Totodată, premierul britanic a subliniat că a existat o susţinere generală din partea liderilor prezenţi la forum în ceea ce priveşte nevoia de transparenţă pe pieţele financiare şi a unui nou sistem de avertizare asupra evoluţiei economiei mondiale.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului FMI: Riscurile la adresa economiei mondiale, previzionate în urmă cu şase luni, se adeveresc.
 Vizualizări articol: 466 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
FMI: Riscurile la adresa economiei mondiale, previzionate în urmă cu şase luni, se adeveresc0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei