Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 5 apr 2008 - Anul XIII, nr. 81 (3762)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Vasile Tofan:

„Fălticenenii să voteze în 2008, simplu, pentru Fălticeni”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Primarul municipiului Fălticeni, Vasile Tofan, candidatul PD-L pentru un nou mandat, dezvăluie greutăţile cu care s-a confruntat în cei aproape patru ani în care s-a aflat în fruntea administraţiei fălticenene, dar şi despre proiectele şi programele de dezvoltare pe care le-a început şi pe care doreşte să le continue în anii următori.

 

Domnule primar Vasile Tofan, se apropie sfârşitul mandatului dumneavoastră. Aţi condus primăria aproape patru ani deşi, chiar la început, în 2004, aţi fost pe cale de a vă depune demisia. Se poate spune totuşi că aţi răzbit deoarece din discuţiile pe care le-am mai avut reiese că aveţi câteva realizări mari pentru municipiul Fălticeni. În aceste condiţii, cum priviţi acum acea decizie pe care era să o luaţi la început de mandat?

În 2004 am candidat cu gândul de a schimba ceva atât în activitatea de administraţie publică locală, cât şi în dezvoltarea generală a Fălticeniului.

Trecuseră aproape 15 ani de la schimbarea din 1989 şi am considerat că trebuie să-mi pese că primăria nu era deschisă la nou, că se lucra de azi pe mâine şi că noi pur şi simplu nu existam nici măcar în evidenţele instituţiilor care gestionau banii europeni pentru proiecte de dezvoltare locală.

Vedeam aceste lucruri ca întreprinzător privat, faţă de primarii sau candidaţii de primar proveniţi din sistemul bugetar, fie că erau profesori sau nomenclaturişti. Şi le mai vedeam şi ca fălticenean, ca om născut aici şi crescut odată cu oraşul, deoarece eu sunt convins că doar un primar al acestor locuri pune şi suflet pentru aceste locuri.

Cât priveşte gândul de a renunţa la mandat chiar în 2004, a fost vorba de fapt de şocul pe care l-am resimţit la scurtă vreme de la instalarea în funcţie. Cum să te gândeşti la dezvoltare când afli că primăria datorează sume imense, peste 70 de miliarde de lei vechi la acea dată?

 

Fără datorii

Daţi vina pe „greaua moştenire”? Ce a însemnat datoria?

Niciodată nu m-am referit la datorii ca la „greaua moştenire”, însă mărturisesc că am greşit că nu am făcut-o. Ştiţi vorba aceea, poate că sună dur, „pe cine nu laşi să moară, nu te lasă să trăieşti”. Am preferat să rezolv problemele, deşi ar fi trebuit să arăt de la bun început şi cine poartă vina acestor datorii.

A trebuit să plătim, ca să spun aşa, oalele sparte pentru contractele pe apă cu Comerţul Românesc şi Constar şi pentru achiziţionarea de către primărie a centralei termice de la întreprinderea chimică, deşi centrala nu mai funcţiona din 2001. Acestea sunt exemplele celor mai mari datorii ca valoare, fălticenenii le cunosc.

Am depăşit aceste necazuri, mai mult chiar, în 2005 am ajuns pentru prima dată după 1989 să nu mai datorăm nici un leu nimănui, deşi e păcat că nu am putut folosi banii datoraţi pentru programe reale de dezvoltare.

Şi mai era ceva, anume că am mai avut un şoc când am văzut că toate raportările din contabilitatea primăriei nu se lucrau pe computer. Cum să nu te gândeşti dacă poţi continua aşa?

În fine, nu mi-am dat demisia deşi puteam să o fac pentru că nu eram dator nimănui, nu aveam, cum aveau şi cum au alţii, obligaţii din campania electorală, nu trebuia să întorc nimănui, ca primar, vreun serviciu.

 

Echipă performantă

Cu ce realizări vă lăudaţi? Deputatul Ioan Stan, de exemplu, a afirmat recent că nu aţi făcut nimic în ultimii patru ani. Numai minciuni, răspândite prin fluturaşi de poliţiştii comunitari din Fălticeni.

Să vă răspund pe rând. Nu m-am lăudat şi nu mă laud cu realizările pe care o să vi le prezint, cele mai importante de fapt.

În primul rând, nu m-am lăudat pentru că nu-mi stă în caracter să o fac. Poate că am greşit că nu am popularizat la timp fiecare acţiune sau program de succes. Eu prefer să nu anunţ o intenţie, un proiect, chiar dacă nimic nu împiedică împlinirea lor. Inginer fiind, m-am obişnuit să lucrez la concret, să produc ceva, cum s-ar spune, şi apoi să anunţ că am produs.

În al doilea rând, nu aş putea să mă laud cu realizări care au însemnat munca în comun a celei mai mari părţi a colegilor din primărie, o echipă regândită în 2004 şi înnoită în anii care au urmat. Şi aş face aici o paranteză.

În primărie nimic nu va mai fi ca înainte de 2004. Am format o echipă care nu mai stă smirnă în faţa primarului şi nu mai spune „da” la orice i se pune în faţă.

Acum, în 2008, cine vrea să fie primar la Fălticeni trebuie să se gândească de două ori înainte de a-şi depune candidatura.

Dacă am compara funcţionarii primăriei cu o echipă de fotbal, iar antrenorul, primarul, le-ar cere să joace la blat, declar deschis că nu va mai fi posibil să se facă blaturi.

Încheind paranteza, domnul deputat Ioan Stan este liber să spună ce vrea, mai ales că, la funcţia dumnealui, este acoperit de o oarecare imunitate atunci când face declaraţii politice. Se pare că-şi foloseşte imunitatea şi când e să ne povestească ce-a făcut el pentru Fălticeni în cei opt ani ca parlamentar.

Cât priveşte modul în care am distribuit informarea publică cu raportul meu de activitate, am mai spus, o repet, este un instrument de informare publică prevăzut de Legea privind transparenţa decizională în administraţia publică.

Am prezentat aceste rapoarte în fiecare an, în şedinţele de consiliu local, păcat că la acestea, deşi sunt publice, nu prea participă cetăţenii.

Multă informaţie publică poate fi accesată pe pagina de internet a primăriei. Ca dovadă privind transparenţa noastră, în raportul pe 2007, APADOR-CH ne-a poziţionat pe locul al doilea, după municipiul Arad.

 

Programe de dezvoltare

Şi, totuşi, cine minte, dumneavoastră sau deputatul Ioan Stan şi cei care ar putea să-i împărtăşească poziţia?

Paradoxal, domnul viceprimar Sabin Ghilea poate să spună cine minte şi nu poate să spună decât că în scrisoarea transmisă cetăţenilor totul este adevărat.

Spun “paradoxal” deoarece domnul Ghilea este coleg de partid cu domnul deputat Stan şi, mai mult, se pare că va candida la postul de primar. Chiar aş dori ca ei să participe la o dezbatere publică unde să bifeze împreună punctele prezentate în raportul meu din scrisoare. Domnul Ghilea ar fi pus însă într-o situaţie delicată pentru că ar trebui să-l contrazică pe domnul Stan.

Referitor strict la realizări, acestea sunt multe, le voi enumera pe cele mai importante şi în special programele de dezvoltare pe care le-am început şi pe care doresc să le continui în anii următori. Am deschis finanţarea continuării construirii noului spital. În bugetul de stat pe 2008 este prevăzută suma de 50 de miliarde de lei vechi pentru acest an şi sunt eşalonate sumele pentru următorii doi ani. Suntem prima localitate din judeţul Suceava care a obţinut fonduri structurale de aproape 6 milioane de euro pentru modernizarea şi asfaltarea cu covor complet a 17 kilometri de străzi.

Am mai obţinut o finanţare din fonduri PHARE pentru întocmirea documentaţiei de modernizare şi extindere a canalizării pentru aproape 50 de kilometri.

Vom începe anul acesta construirea a 150 de locuinţe ANL, a unei grădiniţe, a unei săli de sport polivalente la “Nada Florilor”, toate documentaţiile fiind aprobate şi finanţarea asigurată.

Am obţinut în instanţă proprietatea asupra Casei Tineretului, în dauna Fundaţiei pentru Tineret Suceava. De altele, multe, nu vreau să mai amintesc, numai cine nu vrea să le ştie şi să le recunoască nu le ştie şi nu le recunoaşte.

 

„Fălticeni a fost 'oaia neagră' a judeţului”

Am înţeles, candidaţi la un nou mandat de primar pentru a continua ce aveţi astăzi în derulare. Dar de ce candidaţi din partea PD-L? De ce aţi trădat, aşa cum aţi fost acuzat, cauza PNL, partidul cu care aţi câştigat în 2004?

În aceeaşi logică, aş putea fi acuzat de traseism politic. Nu e vorba de aşa ceva, nici de trădare. Pe traseiştii locali de la Fălticeni îi cunoaşte toată lumea. Au încercat tot, de la stânga la dreapta şi de la dreapta la stânga, de te miri cum, ameţiţi de aceste căutări, ar putea să mai găsească drumul spre primărie.

Eu am fost membru PNL din 1990 şi valorile liberale tradiţionale le găsesc şi în PD-L, aşa că eu, politic, nu am făcut o rotire de 180 de grade.

Pentru mine, însă, mai presus de partidul în sine este echipa. În 2004 am câştigat cu domnul Gheorghe Flutur, merg mai departe cu dumnealui şi cu echipa dumnealui.

Eu nu am făcut această alegere, de a candida din partea PD-L, din interese personale. Am gândit-o pentru viitorul apropiat al comunităţii fălticenene deoarece calculele politice indică faptul că următorul guvern va fi al PD-L sau majoritar PD-L. Ca primar nu poţi să nu ţii seama de faptul că de la bugetul de stat vine şi un avans de plată pentru investiţiile realizate cu fonduri comunitare. Mai mult, sunt convins că municipiul Fălticeni va avea numai de câştigat când domnul Gheorghe Flutur va fi preşedintele Consiliului Judeţean Suceava.

Fălticeni a fost „oaia neagră” a judeţului Suceava şi înainte de 1989, şi după 1989. Am fost şi suntem o pată albă pe harta Consiliului Judeţean, aşa cum a fost desenată de preşedintele în funcţie. Este suficient să-i solicitaţi calendarul cultural judeţean pe 2008 şi veţi vedea că acolo nu apare nimic despre Fălticeni, nici măcar Sărbătoarea de Sfântul Ilie, ca să nu mai vorbim de „Utilităţi şi mediu la standarde europene”, program de pe urma căruia Fălticeniul nu beneficiază de absolut nimic.

Nu vreau să intru acum în probleme de istorie regională, anume că, spre deosebire de bucovineni, noi „păcătuim” că suntem regăţeni. Cert este că Revoluţia din 1989 nu a atins şi Consiliul Judeţean şi că ar cam fi timpul să se simtă şi acolo un aer nou.

 

Se poate spune că vreţi totul sau nimic. Credeţi că veţi avea sprijinul fălticenenilor pentru această miză?

Campania electorală nu a început, iar unui primar în funcţie îi este foarte greu să-şi continue munca de administraţie publică fără a fi acuzat că îşi face campanie electorală. Pentru moment, transmit fălticenenilor să voteze în 2008, simplu, pentru Fălticeni.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Fălticenenii să voteze în 2008, simplu, pentru Fălticeni”.
 Vizualizări articol: 3339 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 2 voturi
„Fălticenenii să voteze în 2008, simplu, pentru Fălticeni”1.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Fata in fata trimis de
( 5 apr 2008, 11:49:47
E foarte interesanta propunerea domnului primar Tofan de a fi comentata scrisoarea (la care se face vorbire) de catre domnul Stan si domnul Ghilea.....

Candidatul la functia de primar al PSD ar fi pus fie sa minta, fie sa faca campanie pro domnului primar.

Daca domnul Stan crede ceea ce spune, sa organizeze aceasta discutie si sa ne anunte si pe noi.
1.1  RE: Fata in fata trimis de
( 5 apr 2008, 14:55:59
cel mai slab primar din istoria orasului ! tot ce s-a mai facut a fost realizat de Dl. Ghilea! tofan nu a facut nimic,in nici un domeniu ! a fost la putere,l-a avut coleg de partid pe primul ministru,a avut bani multi la dispozitie,dar nu a stiut sa ii foloseasca !si el e convins ca nu e facut pt. acesta functie. dar.... dulce mai e ciolanul
2.   Dute mai trimis de
( 5 apr 2008, 13:00:17
mai domnule primar Tofan....spune si noua de cate ori te-am vazut la fata in acesti 4 ani de mandat? NU AI FACUT NIMIC!!! nu sunt un simpatizant al niciunui partid. ca toti sunteti la fel....mai mult sau mai putin capabili. prea stralucit nu e niciunul. si chiar daca e ....cand ajunge acolo se da dupa "turma" ca singur nu poate face nimik....si prost sa fie sa incerce sa faca ceva cand toti ceilalti trag la oala lor.

INSA DUMNEATA NU AI FACUT NIMIK IN ORASUL ASTA PENTRU POPULATIE!! AI FACUT PENTRU TINE!!! ( DA MERITI SA MI TE ADRESEZ ASA).

CE AI FACUT PENTRU CETATENI? AI SCUMPIT APA DE A AJUNS FALTICENIUL SA AIBA PRINTRE CELE MAI MARI PRETURI DIN TARA PE METRU CUB DE APA, ASTA DESI E UN ORAS MORT LA TOATE CAPITOLELE.

AI FOST UN ANONIM PANA SA IESI PRIMAR ....SI CULMEA...DUPA ACEST MANDAT VEI RAMANE LA FEL DE ANONIM PENTRU CA NIMIK NU A RAMAS PE URMA TA!!!

SA FII SANATOS!!! ITI AJUNGE UN MANDAT! IN LOCUL DUMITALE M-AS RETRAGE LINISTIT SI CU BUN SIMT!
2.1  RE: Dute mai trimis de
( 6 apr 2008, 11:06:08
bai papagalule nu te-a dus mintea sa compui ceva original.a trebuit sa modifici ceea ce am scris eu. cretinule!!!
3.   Am gresit, imi pare ra trimis de
( 5 apr 2008, 14:50:55
domnule primar Tofan....te-am vazut la fata de multe ori in acesti 4 ani de mandat. AI FACUT MULTE LUCRURI BUNE! nu sunt un simpatizant al niciunui partid.

INSA DUMNEATA AI FACUT MULTE IN ORASUL ASTA PENTRU POPULATIE!! NU AI FACUT NIMIC PENTRU TINE!!! ( DE ASTA MERITI SA MI TE ADRESEZ ASA).

AI FOST UN ANONIM PANA SA IESI PRIMAR, DAR ACUM, DUPA ACEST MANDAT, VEI RAMANE CUNOSCUT PENTRU CE A RAMAS PE URMA TA!!!

SA FII SANATOS SI SA MAI IEI UN MANDAT! IN LOCUL DUMITALE AS CANDIDA DIN NOU!
3.1  RE: Am gresit, imi pare ra trimis de
( 5 apr 2008, 14:59:27
m-am descurcat bine pt. banii care i-am primit ca sa te laud ?poate mai face nenea flutur o aviara,si mai ciupim si noi lingaii ceva ! urmatoarea data vreau mai multi bani ca e cam greu de gasit ceva ca sa te laud! suna-ma tov. fost primar tofan
4.   Rusine trimis de
( 5 apr 2008, 15:11:28
Inainte sa fie primar,Vasile Tofan era un om de onoare! Functia asta insa l-a facut sa isi piarda onoarea,rusinea si cinstea,iar caracterul sau a devenit mizerabil.nu are calitatile necesare pentru a fi un bun primar: este moale,nehotarat,slab organizator,se inconjoara de oameni lingusitori si nepriceputi,iar mai nou a devenit mincinos si nesimtit!nimeni nu i-a simtit prezenta cu nimic aproape 4 ani,iar acum brusc a devenit interesat de Falticeni.nu va lasati pacaliti falticineni de acest individ ca vedeti si voi cum ajuns urbea noastra.poate o mai putem salva sa devenim ce am fost odata si mai mult decat atat.
4.1  RE: Rusine trimis de
( 5 apr 2008, 16:07:56
Ai mai zis asta acum cateva zile. Incearca ceva nou daca nu e prea greu pentru capacitatile tale intelectuale!
4.2  RE: Rusine trimis de
( 5 apr 2008, 17:05:17
deci esti de acord cu cele spuse de mine ! nu trebuie nimic nou,e suficient atat ! nu crezi ?
5.   Banii lui flutur trimis de
( 5 apr 2008, 15:13:26
sa vedeti ce campanie o sa isi faca tov. tofan! ce-o sa mai curga banii! n-a facut nimic in oras,a furat,a pus banii la ciorap si impreuna cu banii lui flutur de la hotia cu gripa aviara vrea sa ne mai prosteasca odata! NU AVETI VOI ATATIA BANI CAT PUTEM NOI VOTA!!! RUSINE SA VA FIE !!!!
5.1  RE: Banii lui flutur trimis de
( 5 apr 2008, 16:12:10
A facut citeva case pt. rudele lui, tiganii.Mai bine sa-si vada de afacerile lui si sa ne lase in pace. Asta o sa scrie si PUIU mai jos, o sa vedeti!
6.   Onestitate trimis de
( 5 apr 2008, 15:26:07
Este usor sa lovesti in cineva, cand in spatele tau sunt oameni cu interese care te "roaga " s-o faci. Sa recunoastem, domnul inginer Vasile Tofan este cel mai performant primar de Falticeni dupa 1989. Trebuie sa fii rau intentionat ca sa nu observi aceasta. Sanatate falticeneni si sa dam sansa domnului Tofan sa continue.
6.1  RE: Onestitate trimis de
( 5 apr 2008, 15:39:39
ori esti chiar tofan,ori esti orb ori esti din alta tara ! in Falticeni nu s-a facut nimic in ultimii 4 ani ! pana acu vreo 2 luni nici nu am stiut ca avem primar.dar acum cu banii negrii ai mafiotului flutur,a prins curaj si neica nimeni primaru'.oricum s-a pacalit fluturas cu tine,dar e tarziu sa o mai dreaga.
7.   Rusine trimis de
( 5 apr 2008, 15:34:38
A facut citeva case pt. rudele lui, tiganii.Mai bine sa-si vada de afacerile lui si sa ne lase in pace.
7.1  RE: Rusine trimis de
( 5 apr 2008, 16:13:39
PS Asta a scris si BEBE mai sus, ati vazut?
7.2  RE: Rusine trimis de
( 5 apr 2008, 17:03:46
nu incercati sa pacaliti lumea gasca de mafioti si scursuri ordinare.cititi orele la care au fost trimise comentariile si o sa vedeti ca oamenii platiti de tofan si flutur cu bani negrii incearca sa prosteasca din nou lumea cu manipulari ieftine.asa ati facut toata viata,asa veti face si in campanie.sa va fie rusine,arogantilor din pld !
7.3  RE: Rusine trimis de
( 5 apr 2008, 17:43:02
Imi cer scuze, eu aveam ceasul pe ora veche, eu m-am prostit!
8.   Mi-e lehamite trimis de
( 5 apr 2008, 15:44:22
mi-e lehamite de interviurile tale aranjate, te grabesti in campania asta ptr. ca ai fugit de greu cand ai vazut ca nu mai apuci ciolanul.Ar fi bine sa ne fi spus in tot anul ce-ai facut nu numai acum cand iar vrei sa papi tot dar cu alta gasca.Du-te la meseria ta si la afacerile tale.
9.   Greutati trimis de
( 5 apr 2008, 16:12:19
ce greutati oi fi avut de nu ne-ai lasat de tot si te-ai dus la alt partid ca sa ne tratezi iarasi cu araganta , nu stiu.
9.1  RE: Greutati trimis de
( 5 apr 2008, 16:15:22
Asa de greu mi-e capu' ca numai greutati vad in fata ochilor!
10.   APA trimis de
( 5 apr 2008, 17:04:27
de de am platit NOI, POPULATIA, datoriile la apa ale lui cornea si nu l-a dat in judecata candidatul tofan. O MANA SPALA PE ALTA . vASILICA SI NU MAI UMBLA CU INTERVIURI SI CU SCRISORI ELECTORALE.
10.1  RE: APA trimis de
( 5 apr 2008, 17:14:20
de ce cornea nu a fost dat in judecata de tofan ? pentru ca s-au inteles,au impartit spaga,iar balacareala dintre ei este de decor,de ochii lumii ! adica,tofan sesizeaza nereguli in activitatea lui cornea,dar nu il da in judecta cum era firesc ci se plange cetatenilor ! se vede cu ochiul liber vrajeala ! RUSINE TOFAN-CORNEA--INFRATITI PENTRU A FURA SI INSELA !
11.   Infratiti pentru a fura trimis de
( 5 apr 2008, 17:41:02
D-le ZORO, daca ar citi toti oamenii din orasul nostru ce dreptate ai , lumea s-ar dezmetici din vraja celor ce se capatuiesc din banii nostri.A uitat tofan sa aminteasca de chioscul din fata Policlinicii care este o minune de arhitectura si de aprobare de constructie in Falticeni
12.   PESEDISTI si OPORTUNISTI trimis de
( 5 apr 2008, 18:10:46
Ma numesc BRAN si �l cunosc pe STAN (Ion) doar din aberatiile pe care le face prin ziare. �n 8 ani de c�nd este parlamentar a realizat foarte multe pentru el si nimic pentru orasul Falticeni. Rusine lui si acolitilor sai. Ar fi bine ca �mpreuna cu tov. Cornea da depuna la bugetul local cele 70 miliarde lei - date pe degeaba la Comertul Rom�nesc si la Constar.
12.1  RE: PESEDISTI si OPORTUNISTI trimis de
( 5 apr 2008, 19:49:07
inca o data : DE CE TOFAN NU L-A DAT IN JUDECATA PE CORNEA IN MOMENTUL CAND A AJUNS PRIMAR SI A DEPISTAT O ILEGALITATE ? ERA PRIMAR, AVEA PUTEREA ETC. RASPUNSUL : S-AU INTELES LA " CASCAVAL ",IAR BANII I-AU IMPARTIT. SAU VRETI SA CREDEM CA TOFAN,INTR-UN ACCES DE MILA L-A IERTAT PE CORNEA ?
13.   Ignoranta trimis de
( 5 apr 2008, 20:08:27
Daca tot stiti "ilegalitatile " lui Tofan de ce nu le scoateti la iveala? Hai sa fim oameni seriosi si sa vedem lucrurile cum sunt: din lista de consilieri a P.S.D. tot respectul pentru profesorul si omul Mihai Vitcu, care in calitate de deputat a mai facut cunoscute problemele falticenene la Parlament, ca inspector general a ajutat zona Falticeni. Domnul Tofan a realizat mai multe lucruri in oras decat toti ceilalti candidati de primar; probabil ca are si el greselile lui, dar din oferta actuala este solutia cea mai buna pentru oras, pentru rezolvarea problemelor cetatenilor. Doamne ajuta!
14.   CIOLANUL trimis de
( 5 apr 2008, 20:20:50
VITCU A AJUTAT ZONA FALTICENI DIN DRAGOSTE PENTRU CE? DE DRAGUL DE A FA CE BINE? HAI SA FIM SERIOSI. CA PARLAMENTAR NU L-AM VAZUT VORBIND IN PARLAMENT NICIODATA.CA INSPECTOR SI-A PUS BINE CUNOSCUTII SI PE CEI CE COTIZAU.
15.   Miopie trimis de
( 5 apr 2008, 20:35:04
Nici n-aveai cum sa-l vezi vorbind; eventual, puteai sa auzi daca-ti functioneaza aparatul auditiv.
16.   La fel trimis de
( 5 apr 2008, 20:56:09
mai, contribuabile, esti in aceeasi barca cu Vitcu. E clar.
17.   Neghiobie trimis de
( 5 apr 2008, 21:14:34
Daca ai avea putina minte domnule "TICU" sau TUCI sau nu stiu cum te cheama ai gandi inainte de a folosi tastele; eram intr-o discutie in care in mod obiectiv, consemnam ceea ce orice om de bun simt vede cu usurinta. Nu asa vom progresa cu acuze gratuite, cu rea vointa, cu ganduri necurate; este nevoie de sinceritate, de caracter, de a fi om. Domnul Tofan a dovedit ca este un om pentru oameni, pentru comunitate, cu disponibilitate la efort in slujba cetateanului. Hai sa-l lasam sa-si faca treaba si peste patru ani sa vedem daca am avut dreptate, iar cei care injura acum sa vina sa-si ceara scuze daca au gresit. S-auzim de bine!
17.1  RE: Neghiobie trimis de
( 5 apr 2008, 22:10:45
l-am lasat 4 ani si nu a facut nimic ! nu mai vreau sa pierd alti 4 ani !
18.   POLITICA trimis de
( 5 apr 2008, 21:24:16
Lasati alegatorii sa decida . Ei platesc impozite, ei suporta minciunule din campania electorala .
19.   TOFAN VASILE trimis de
( 5 apr 2008, 21:32:49
Stimati falticeneni in mandatul urmator vor fi bani numai pentru cei care stiu sa intocmeasca proiecte.TOFAN V a anticipat foarte bine acest lucru, in acest sens si-a format echipa cu care a si obtinut mari realizari ca:peste 400 miliarde pentru spital,6 milioane euro pentru sosele ,bani pentu locuinte,bani pentru extinderea si modernizarea retelei de apa,de canalizare,de gaze, etc. Falticeneni, va propun sa analizam fiecare candidat in sensul aratat mai sus fara cuvinte jignitoare .
19.1  RE: TOFAN VASILE trimis de
( 5 apr 2008, 22:16:43
sunt doar vorbe goale,doar promisiuni fara acoperire,acum in prag de campanie electorala ! la spital nu s-a pus o caramida,ba dimpotriva-unde sunt miliardele ?avem cele mai proaste drumuri din judet-unde sunt miliardele? care locuinte ? care extindere la reteaua de gaz ? acum inainte de alegeri se fac toate ? de ce nu le-a facut pana acum ? in prag de alegeri nu il doare gura sa promita,nu? nu va mai lasati pacaliti inca 4 ani,falticineni ! nu e omul potrivit ! asta e !
20.   MINCIUNI trimis de
( 5 apr 2008, 23:00:50
SPITALUL SE FACE DE PE VREMEA CAND ERA PARLAMENTAR ALECU, APOI FONDURIAU ADUS VITCU , STAN , ANDREICA, IAR ACUM TOFAN. NE-AM CAM SATURAT DE BALIVERNE, GOGOSI ,PROMISIUNI. NU ARE NICIUN FOND EUROPEAN ATRAS PRIMARIA IN 2008. POATE CINEVA SA SPUNA DA?
20.1  RE: MINCIUNI trimis de
( 6 apr 2008, 00:22:08
Eu pot sa spun DA. Si nu atat eu cat documentele oficiale. Vedeti in Legea bugetului de stat 2008, la sectiunea Ministerul Sanatatii, ca pentru Spitalul Falticeni este alocata suma de 50 miliarde lei vechi. Mai vedeti la Agentia de Dezvoltare Nord-Est, sectiunea Inforegio, Noutati, Stiri, Sedinta CRESC, ca Falticeni are aprobata finantarea de 6 milioane euro pentru modernizare strazi. Dar daca dvs. nu vreti, nu vreti! Intrebati consilierii locali, indiferent de culoarea politica, daca acestea sunt baliverne si gogosi! Aveti tot dreptul sa va exprimati opinia, dar fiti sincer cu dvs., informati-va si uitati-va in oglinda inainte de a bagateliza niste realizari care sunt in beneficiul tuturor falticenenilor.
20.2  RE: MINCIUNI trimis de
( 6 apr 2008, 09:46:33
din nou numai minciuni.interviul este aranjat,este un nou mod de a face campanie electorala.din pacate,bazata pe incercari de manipulare si minciuni. acesti tovarasi din pld,cu aroganta si infumurarea caracteristica ne cred pe toti prosti ! renuntati la fatada si spuneti sincer ca nu ati facut nimic,desi ati avut toate posibilitatile ! dar sinceritatea si grija fata de oameni nu va caracterizeaza ! va caracterizeaza dorinta de imbogatire,prin orice mijloace,calcand peste oameni si principii de onestitate,la fel ca pe acest mafiot modern care va e sef, flutur !
21.   Orasul cu caini maidanezi trimis de
( 5 apr 2008, 23:06:39
gropi in asfalt, gauti prin cartiere, chioscuri, si multi, multi caini maidanezi. Un falticeni fara investitii,sarac, cu un pret mare al apei si foarte multi angajati in Primarie. Asta e bilantul.
22.   Tofan?? trimis de
( 6 apr 2008, 12:05:32
domnul tofan ar trebui sa ia model de la primarii din suceava si piatra neamt,unde vara este o placere sa mergi prin oras.Peste tot curatenie ,flori,parcuri bine intretinute

.la noi sint gropi,mizerie si jaea ce se citeste pe fata locuitorului cind merge la cumparaturi si vede ca de ieri pretul a mai sarit iar. Sa spuna dl tofan cit de tare la durut sufletul cind s-a inchius fabrica de sticla in 2006 si aproape 200 de salariati au ramas pe drumuri. NICI MACAR NU S-A DERANJAT SA COBOARE PINA JOS SA VADA CE SE INTIMPLA. si acum subit il doare sufletul de falticeneni.VRAJA ELECTORALA .oricum din fam mea are 5 voturi in minus

22.1  RE: Tofan?? trimis de
( 6 apr 2008, 14:11:15
Dana sau Danule, tare ti-ar mai placea sa fie traiul de pana in 1989, cand te faceai ca muncesti, la Sticla sau in alta parte, statul se facea ca te plateste, mancai conserve de peste si fasole cu ciolan la borcan din hyperalimentarile de atunci etc Comari mere cu pere... Suceava, Piatra Neamt... Gropi sunt, dar sunt pentru ca se lucreaza la sistemul de alimentare cu apa potabila Tu poti sa faci omleta fara sa spargi ouale? Cu preturile, aici chiar ca ti-ai dat masura din putul gandirii tale. Ce poate sa faca primarul, oricare ar fi el, in privinta preturilor. Mama lor de capitalisti! Bine le-ar mai prinde un mercurial tuturor sau mai bine sa dea cu reducere pentru somerii de la Sticla! Din nou, poate un primar sa spuna unui investitor privat cum sa-si conduca firma? Ar putea, vorba ta, daca ar fi ca pe vremea primarului din anii '80. Pumnul in masa, nimeni nu inchide nimic, dati de munca la tot cartierul! La felul in care gandesti, mai bine nu ai vota deloc!
23.   NOI TIGANII trimis de
( 6 apr 2008, 13:55:14
Eu, �mpreuna cu ceilalti tigani din acest oras �l vom vota pe domnul Cornea pentru ca numai el �mpreuna cu PSD - ul ne-au dat ajutoare sociale grase din impozitele si taxele �ncasate de la voi, rom�nii. Noua nu ne place deloc sa muncim si de aceea orice pomana electorala este binevenita.
23.1  RE: NOI TIGANII trimis de
( 6 apr 2008, 14:08:46
noi votam cu Tofan ca e de al nostru.si ne-a mai zis dl. Cornea ca ei 2 sunt asociati buni.iar banii care o sa ni dea vin din datoria aia de multe miliarde pe care au impartit-o tofan si cornea.
24.   Adunatura de mafioti ! trimis de
( 6 apr 2008, 14:01:20
am fost la lansarea candidatilor pdl si am constat ca asa zisa echipa este constituita aproape numai din oameni care isi urmaresc propriul inters si nicidecum al orasului. nici o noutate : aceleasi fete,aceleasi apucaturi,aceleasi naravuri ! sper din tot sufletul sa nu incapem pe mana lor !

24.1  RE: Adunatura de mafioti ! trimis de
( 6 apr 2008, 14:44:58
Tu erai acolo, in stanga scenei, cu geaca si drapelul PDL?
24.2  RE: Adunatura de mafioti ! trimis de
( 6 apr 2008, 15:10:22
da,eu eram ! speram mult mai mult ! asta e ! oricum tofan va pierde detasat ! asa ca ,ce mai conteaza ! punem si noi la consilieri niste trompete ca si asa nu ies !
24.3  RE: Adunatura de mafioti ! trimis de
( 6 apr 2008, 21:49:00
Daca Tofan nu pierde, si nu o sa piarda, mergi in Spania la cules de capsune?
24.4  RE: Adunatura de mafioti ! trimis de
( 6 apr 2008, 22:59:24
daca pierde te duci tu ? poti sa pleci deja ! ADIO TOFAN !
25.   NOI HOTII trimis de
( 6 apr 2008, 14:28:53
Tofan nu stie sa fure, sa-si faca vila si sa-si depuna bani �n conturi. �l sfatuim sa vina �n partidul nostru pentru ca va avea multe de �nvatat de la noi.
26.   Plictiseala mare, mes cheres trimis de
( 6 apr 2008, 15:09:59
Bine v-am regasit, imi cer scuze, am lipsit vreo doua zile.. Se pare insa ca nu am pierdut nimic... Aceleasi stereotipuri verbale, acelasi stil 'ba pe-a ma...', acuze fara acoperire... plicitseala mare, ce mai! Mai ca ma gandesc sa intru in silenzio stampa.

27.   Succes!!! trimis de
( 7 apr 2008, 01:02:27
intr-adevar dl primar greseste ca nu face publicitate mai mare proiectelor realizate; a gresit , asa cum aspus-o deja, pt ca nu a prezentat punctual situatia falticeniului cand a preluat cinducerea primariei.

EU il vad ca pe un primar muncitor, care stie ce vrea, munceste in echpa, nu face mare valva ,dar a facut treburi bune ptr Falticeni!

SUCCES!!! va doresc inca un mandat!

Meritul d-lui Ghilea este acela de a lucra la primaria noastra ani in sir......ii apreciez munca dar.....multa sanatate falticenenilor 1 SA VOTATI INTR-ADEVAR PENTRU FALTICENI!

VOTATI: TOFAN
28.   ACELEASI VORBE trimis de
( 7 apr 2008, 01:50:37
gasesc in comentarii stereotipii ale ultimilor ani petrecuti in democratie; haideti sa fim seriuosi si sa votam cum stim mai bine!

succes d-le primar! succes ca meriti!

ii deranjeaza ca n-ai vila!

ii deranjeaza ca nu faci chiolhanuri!!

bafta! sper sa castigi!
29.   Moartea culturi trimis de
( 7 apr 2008, 10:42:24
domnule primar dupa cum se vede dumneata esti cioban pentru cultura acestui oras ati facut ceva ati angazat la casa de cultura un tigan si doi betivi felicitari si sanatate doar atat

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei