Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 15 feb 2008 - Anul XIII, nr. 38 (3719)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Profesorii titluari, indiferent de vârstă, pot concura pentru posturile de conducere din şcoli

Vineri, 15 Februarie 2008 (18:14:13)

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI) a obţinut în instanţă dreptul ca profesorii titulari, indiferent de vârstă, să poată participa la concursurile pentru ocuparea funcţiilor de directori şi directori adjuncţi din unităţile de învăţământ. 
  "În nenumărate rânduri, în ultimii ani, FSLI a atenţionat conducerea Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Tineretului că toate concursurile pentru ocuparea funcţiilor de directori şi directori adjuncţi se desfăşoară în mod abuziv şi au un pronunţat caracter politic, fiind un bun prilej pentru inspectorii şcolari generali să numească în aceste funcţii clientela politică", se arată într-un comunicat al federaţiei remis, vineri, agenţiei MEDIAFAX.

În opinia sindicaliştilor, actuala conducere a Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Tineretului (MECT) a stopat, "în mod arbitrar şi nelegal", desfăşurarea concursurilor, dar nu a dispus nicio măsură de înlăturare a dispoziţiilor metodologiei care interzic cadrelor didactice titulare cu mai puţin de patru ani până la împlinirea vârstei standard de pensionare să participe la concurs.

FSLI, prin Sindicatul Învăţământului Preuniversitar Mureş, a obţinut la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Secţia de Contencios Administrativ şi Fiscal, constatarea nelegalităţii dispoziţiilor art. 2 alin.(1) lit. f) din Metodologia de organizare şi desfăşurare a concursului pentru ocuparea funcţiilor de director şi director adjunct din unităţile de învăţământ preuniversitar de stat aprobată prin Ordinul MEC nr. 3142/2006 şi modificată prin Ordinul nr. 5617/2006.

Ca urmare a acestei decizii civile a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, pot participa la concursul pentru ocuparea funcţiilor de directori şi directori adjuncţi cadrele didactice titulare, indiferent de vârsta pe care o au la data susţinerii concursului.

FSLI a solicitat MECT modificarea de urgenţă a Metodologiei aprobată prin Ordinul nr. 3142/2006, în sensul eliminării lit. f) a art. 2 alin. (1) din aceasta.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Profesorii titluari, indiferent de vârstă, pot concura pentru posturile de conducere din şcoli.
 Vizualizări articol: 791 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 1 vot
Profesorii titluari, indiferent de vârstă, pot concura pentru posturile de conducere din şcoli3.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Sindicalisti micsorati varta de pensionare ca e pr trimis de
(16 feb 2008, 20:00:25
Sa se i-a in calcul varsta de pensionare pentru profesori,se duce prea mult si nu vom face fata sau nu vom mai manca nicio zi pensie.Mai bine sa iesi la pensie lucid si sa stai linistit dupa o viata de munca,dar dupa cum se vede nu mai apucam si vom fi si caraghiosi in fata elevilor care sunt din ce in ce mai pretentiosi cu fizicul si psihicul profesorilor.
2.   Babalici trimis de
(16 feb 2008, 20:16:22
cei varstnici sa stea sa-si creasca nepotii ca sunt deja sclerozati si nu mai dau randament sa-i lase si pe cei tineri sa castige o paine ca ei nu manaca cu 2 linguri si cei tineri cu una
3.   Asai trimis de
(16 feb 2008, 21:56:09
pensionare la cerere! sa vina la catedra generatia copy-paste sa predea, sa-i faca pe laptari destepti!
4.   LA LIC.IND.1CINE E DIRECTOR?????? trimis de
(16 feb 2008, 22:10:58
CINE MA POATE LAMURI???????

S-A NASCUT CINEVA DIRECTOR SI TREBUIE SA .....TOT DIR.????

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Castroane verzi 4 porţii - 65 minute 4 dovlecei50g paste scurte 1 lingură ulei de măsline1 ceapă2 căţei de usturoi2 linguri boabe de porumb fiert2 linguri mazăre verde fiartă100g spanac4 linguri caşcaval ras1 ou200g roşii 1 leg. mărarsare, piper ... Citeşte