Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 15 feb 2008 - Anul XIII, nr. 38 (3719)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Iliescu: Întâlnirea Geoană-Tăriceanu e firească, dar asocierile politice se pot negocia după alegeri

Vineri, 15 Februarie 2008 (13:41:38)

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat, vineri, că întâlnirea de marţi seară dintre Mircea Geoană şi Călin Popescu Tăriceanu este "firească", el apreciind însă că doar după alegeri se pot negocia asocieri politice, înaintea scrutinului fiind inutil un astfel de demers.
  Iliescu a precizat că, în opinia sa, întâlnirea de marţi seară dintre preşedintele PSD, Mircea Geoană, şi preşedintele PNL, Călin Popescu Tăriceanu, este o "chestie firească, normală", el apreciind că "este nefiresc că nu au loc asemenea întâlniri".

Fostul şef de stat a arătat, totodată, că, în acest moment, PSD nu îşi poate pune problema unei înţelegeri pre-electorale cu nimeni, nici cu PNL, nici cu PDL.

"Ce va fi după alegeri este influenţat şi de rezultatul alegerilor. Abia după alegeri se pot negocia posibile asocieri post-electorale, înainte este inutil", a opinat Iliescu.

"PSD este principalul partid de opoziţie. Încearcă PDL să preia această ştafetă, să-şi aroge rolul de partid de opoziţie, dar e falsă această treabă, pentru că puterea este reprezentată de cei doi factori ai Executivului: preşedintele ţării şi Guvernul. PDL este partidul prezidenţial, este la putere, deci opoziţia lor este o opoziţie împotriva aliatului care a venit la putere, ceea ce o chestie stranie", a comentat Iliescu actuala situaţie politică.

El a subliniat că "adevăratul partid al opoziţiei" este PSD şi a arătat că PSD trebuie să joace acest rol de partid de opoziţie.

"E dificil, pentru că ai în faţă doi adversari: pe de o parte preşedintele şi partidul său prezidenţial, care face figuraţie acum de opoziţie, şi pe de altă parte partidul premierului, care are răspunderea guvernării", a explicat Iliescu.

El a arătat că PSD trebuie să discearnă cum anume îşi desfăşoară activitatea de opozant faţă de cei doi factori de putere amintiţi.

"Atunci, pentru un partid în opoziţie este foarte delicată misiunea. Dar trebuie să discearnă care este pericolul cel mai mare pentru democraţie în această ţară şi să ştie cum anume să abordeze lucrurile în faţa celor doi adversari", a spus Iliescu.

Preşedintele de onoare al PSD a adăugat că nu cunoaşte şi nu comentează întâlnirea dintre Geoană şi Tăriceanu, de marţiseară, unde, potrivit ziarului "Cotidianul", liderul PSD i-a propus premierului încheierea unui protocol politic pentru formarea unui guvern PSD-PNL după alegeri.

"Nu cunosc. Nu vreau să interpretez. Am auzit de aşa ceva. Nu am discutat pe această temă niciodată, nici nu ştiu dacă există aşa o idee măcar. Nu comentez ceva ce nu cunosc", a spus Iliescu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Iliescu: Întâlnirea Geoană-Tăriceanu e firească, dar asocierile politice se pot negocia după alegeri.
 Vizualizări articol: 460 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Iliescu: Întâlnirea Geoană-Tăriceanu e firească, dar asocierile politice se pot negocia după alegeri0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Castroane verzi 4 porţii - 65 minute 4 dovlecei50g paste scurte 1 lingură ulei de măsline1 ceapă2 căţei de usturoi2 linguri boabe de porumb fiert2 linguri mazăre verde fiartă100g spanac4 linguri caşcaval ras1 ou200g roşii 1 leg. mărarsare, piper ... Citeşte