Google
 
vineri, 15 feb 2008 - Anul XIII, nr. 38 (3719)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,55 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,187 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe Google+ Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |  Trimite pe Yahoo MessengerMessenger |   1 imagine |   ø fişiere video

Castroane verzi

4 porţii - 65 minute

  • 4 dovlecei
  • 50g paste scurte
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 1 ceapă
  • 2 căţei de usturoi
  • 2 linguri boabe de porumb fiert
  • 2 linguri mazăre verde fiartă
  • 100g spanac
  • 4 linguri caşcaval ras
  • 1 ou
  • 200g roşii
  • 1 leg. mărar
  • sare, piper

 

Sosul

  • 4 linguri ulei de măsline
  • 2 linguri oţet din vin alb
  • 2 căţei de usturoi
  • 3 linguri mărar verde tăiat mărunt
  • 1 lingură zahăr tos

Tăiaţi dovleceii în felii de 3 - 4mm, pe lungime. Puneţi feliile într-un vas şi turnaţi deasupra lor apă sărată clocotită. Lăsaţi-le în apă 4 - 5 minute, apoi puneţi-le într-o strecurătoare, ca să se scurgă bine. Ungeţi cu ulei 4 castroane. Tapetaţi pereţii şi fundul castroanelor cu felii de dovlecel petrecute una peste alta, astfel încât  să ajungă şi pentru a acoperi umplutura.

Fierbeţi pastele 10 minute, în apă sărată, apoi scurgeţi-le de apă. Încălziţi uleiul într-o tigaie şi căliţi usturoiul pisat şi ceapa tăiată mărunt. Adăugaţi boabele de porumb şi mazărea. Lăsaţi-le pe foc potrivit 5 minute, amestecând mereu. Luaţi vasul de pe foc şi adăugaţi pastele, oul bătut, caşcavalul, roşiile tăiate în cubuleţe şi mărarul tăiat mărunt. Condimentaţi şi amestecaţi pentru omogenizare. Cu această compoziţie umpleţi pe jumătate castroanele tapetate cu  felii de dovlecei.

Opăriţi spanacul,  scurgeţi-l de apă şi tăiaţi-l cât mai mărunt. Puneţi deasupra umpluturii câte un strat de spanac şi apoi restul de compoziţie rămasă. Acoperiţi umplutura cu feliile de dovlecel.

Puneţi castroanele într-o tavă cu apă. Puneţi tava în cuptorul încălzit dinainte, pentru cel puţin 25 de minute, până când dovleceii se rumenesc uniform.

În acest timp, preparaţi sosul, fierbând ingredientele 5 minute. Amestecaţi pentru dizolvarea zahărului.

Când dovleceii s-au rumenit, scoateţi castroanele din cuptor, lăsaţi-le 5 minute să se răcească şi apoi răsturnaţi-le pe farfurii, pe care aţi aşezat un  strat de spanac tăiat mărunt. Turnaţi deasupra sos  înainte de servire.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Castroane verzi.
 Vizualizări articol: 1428 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Castroane verzi0.05

Iulius Mall Suceava
AnnaCori
ROMFOUR - Transport de persoane si colete
Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Elia Studio - Salon de infrumusetare
Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Castroane verzi 4 porţii - 65 minute 4 dovlecei50g paste scurte 1 lingură ulei de măsline1 ceapă2 căţei de usturoi2 linguri boabe de porumb fiert2 linguri mazăre verde fiartă100g spanac4 linguri caşcaval ras1 ou200g roşii 1 leg. mărarsare, piper ... Citeşte