Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 15 feb 2008 - Anul XIII, nr. 38 (3719)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Cu mâinile curate

Protecţia Copilului ia distanţă de sinuciderea Ioanei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Direcţia pentru Protecţia Copilului Suceava nu-şi găseşte nici o vină pentru că nu a intervenit mai ferm când a fost sesizată de Ioana C., (eleva de la Colegiul Economic care s-a sinucis), despre problemele pe care le are în familie.

Directorul Direcţiei Sociale a judeţului Suceava, Gheorghe Straton, a declarat, ieri, în conferinţă de presă, că după ce Ioana C. a contactat specialiştii de la Protecţia Copilului, aceştia i-au explicat modalităţile prin care poate fi ajutată şi consecinţele abuzului pentru tatăl ei.

„Nu a fost decât o sesizare verbală, nimic scris, ca să putem interveni. Din câte ne-am dat seama, era o fetiţă rebelă, care nu suporta un tip de educaţie milităroasă”, a afirmat Straton.

Mai mult, el spune că atunci când s-a sinucis Ioana împlinise 18 ani, deci din punct de vedere legal cazul ei nu mai cade în responsabilitatea Protecţiei Copilului.

Ioana C., din localitatea Sfântul Ilie, s-a sinucis la sfârşitul săptămânii trecute, înghiţind o substanţă toxică, deocamdată neidentificată. Colegii şi prietenii fetei invocă drept motivaţie pentru gestul ei relaţiile tensionate cu familia, îndeosebi cu tatăl. În urmă cu 3 ani, adolescenta a reclamat acest lucru şi la Direcţia pentru Protecţia Copilului Suceava. Atunci toată familia a fost convocată la discuţii şi tatălui i s-a pus în vedere să înceteze să-şi mai bată fiica. „Nu pot să mă bag în familia nimănui, legea spune că un copil trebuie reintegrat în familie, nu să vină în instituţiile de ocrotire. Când au fost la noi le-am spus că abuzurile asupra fetei trebuie să înceteze şi ei au spus că nu vor mai fi asemenea probleme. Pentru că ulterior nu a mai fost nici o reclamaţie, am considerat că situaţia s-a rezolvat”, a precizat şeful Direcţiei Sociale.

 

Despre 25 de copii suceveni Protecţia Copilului ştie cu certitudine că sunt abuzaţi de părinţi

Directorul Gheorghe Straton a mai spus că instituţia pe care o conduce monitorizează copiii care ar putea ajunge într-o situaţie de risc din comunităţi, la această oră fiind în supraveghere 375 de copii.

Situaţie de risc înseamnă copii neglijaţi, copii ai căror părinţi nu le oferă condiţii pentru o dezvoltare normală, copii cu probleme de familie sau copii abuzaţi fizic de părinţi, cum se pare că a fost şi cazul Ioanei C. În evidenţele Direcţiei pentru Protecţia Copilului sunt 25 de copii bătuţi acasă.

„Pentru copiii care au familie, legea spune că măsurile care se iau trebuie să vizeze reintegrarea lor în familie sau în familia lărgită, nu separarea lor”, a precizat directorul Straton.

La fel se întâmplă şi cu copiii care au părinţii în România şi ei se află în străinătate, de cele mai multe ori trimişi chiar de părinţi la cerşit. Prin centrul de repatriaţi de la Protecţia Copilului au fost aduşi acasă, la familiile lor, 12 copii din Italia şi Spania. Asta, din toamna anului trecut, când a izbucnit în Italia scandalul Romulus Mailat, românul acuzat că a violat, tâlhărit şi ucis o italiancă.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Protecţia Copilului ia distanţă de sinuciderea Ioanei.
 Vizualizări articol: 3300 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Protecţia Copilului ia distanţă de sinuciderea Ioanei3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Dezinteres total trimis de
(15 feb 2008, 11:25:31
am urmarit filmuletul,in care apar marza si straton,doi bunici plictisiti de viata buna pe care o duc,oameni tihniti si fara stres. Afiseaza amandoi o indolenta crasa,o detasare fata de vulgul vietii cotidiene,cu greutatile careia ne luptam ,majoritatea dintre noi.

Cum de nu se gasesc niste tineri capabili,cu pofta de viata si interesati de soarta celor care le fac salariile?Cum de gasim numai fosile comuniste,limitate si blazate,in functiile de conducere a tuturor institutiilor?

Haideti,oameni buni,sa schimbam macar ce ne sta in putinta!Sa plece la pensia bine-meritatat toti acesti plictisiti si obositi tovarasi!
1.1  RE: Dezinteres total trimis de
(15 feb 2008, 11:43:56
f bun comentariul ! felicitari !
1.2  RE: Dezinteres total trimis de
(15 feb 2008, 15:41:29
Stii tu Maximus tineri capabili de asemenea functii ?......... Probabil ca stii, dar cu siguranta tinerii capabili nu sunt interesati de functii publice din simplu motiv ca nu le place curvasaraia.... ei pot castiga bine si altfel decat sa fie persoane publice...... Si chiar daca vrei sa faci treaba.... nu poti pt ca nu te lasa cei din jur...Asa ca nu mai visa
2.   ESTE TIMPUL ... trimis de
(15 feb 2008, 11:35:46
...babalicilor sa iasa la pensie. Este timpul ,,tovarasilor,,...sa ne mai scuteasca cu prezenta lor .Este timpul ,,singe nou si proaspat sa curga in venele tuturor institutiilor romanesti .LA PENSIE BOSOROGILOR !
2.1  RE: ESTE TIMPUL ... trimis de
(15 feb 2008, 14:17:24
aveti dreptate aproape toate posturile de conducere sunt ocupate de burtosi care ar trebui pusi la munca silnica pentru nedreptatile pe care le fac.Ce mai vorbesc astia de la protectie ca-smana in mana cu toti chiar daca faci scris nu te baga in seama.Jos cu ei!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
3.   Rubedenii trimis de
(15 feb 2008, 11:42:12
cine sa fie director la protectia copilului nimeni altul decit nepotul d-nului M�rza
4.   Sobolanii rosii trimis de
(15 feb 2008, 11:42:25
Straton si Marza doi fosti tovarasi actuali domni care au ajuns sa detina functii cheie in judetul Suceava. Culmea e ca nici unul dintre ei nu a dat concurs pentru postul pe care il ocupa. Amandoi au fost numiti in functii si amandoi se sprijina unul pe altul. Chestie Tovaraseasca.
4.1  RE: Sobolanii rosii trimis de
(15 feb 2008, 12:37:11
Nu sufar de simpatie pentru nici unul din domnii sus mentionati, dar doresc sa te corectez intr-o problema. Nu stiu cum a ajuns in aceasta functie dl. Straton, motiv pentru care (spre deosebire de tine) nu o sa comentez.

In schimb, dl Marza, a fost ALES consilier judetean pe listele partidului al carui presedinte este. Asta inseamna ca o parte a locuitorilor judetului Suceava au votat cu PSD pe buletinele pentru alegerea reprezentantilor in Consiliul Judetean.

Dupa alegeri, consilierii judeteni isi ALEG presedintele si vicepresedintii, prin urmare dl. Marza a fost ales in respectiva functie de conducere. Stiu ca la alegerea conducerii CJ sunt posibile anumite jocuri, dar cum am mai spus, nu cunosc, nu comentez.

De ani de zile folosesti sintagmele "sobolanii rosii", "fosti tovarasi actuali domni" dar in gandire si expunere pari cat se poate de "rosu".

Doresc sa reafirm ca nu ii simpatizez pe cei 2 domni si mentionez ca (nici macar) nu simpatiz
4.2  RE: Sobolanii rosii trimis de
(15 feb 2008, 14:49:19
desi nu imi face placere, recunosc ca ai dreptate vasilica!
4.3  RE: Sobolanii rosii trimis de
(15 feb 2008, 16:04:14
Pt. Alin: Referitor la sintagma "sobolanii rosii", asa se numea un film in care era tratata viata inainte si dupa '89. Iar expresia "fost tovaras actual domn", este luata din filmul Miss Litoral (de nu ma insel). Si eu folosesc aceste expresii care se potrivesc de minune actualilor edili.

Referitor la ce responsabilitate are Protectia Copilului in acest caz... se poate discuta mult si bine.

Ceea ce ma deranjeaza este ca se incearca o politizare a unui eveniment neplacut. Ca nu iti place de Marza sau Straton, te inteleg, nici eu nu ii sufar, dar spre deosebire de tine, eu imi permit sa ma folosesc de moartea cuiva ca sa atac niste persoane care nu-mi plac. Rog putina decenta in fata **** unei adolescente.
4.4  RE: Sobolanii rosii trimis de
(15 feb 2008, 16:09:20
Vroiam sa spun: ...eu nu imi permit sa ma folosesc... Imi cer scuze pentru greseala.
5.   Promaximus trimis de
(15 feb 2008, 11:48:02
Nici nu realizezi ce afirmatii adevarate faci,miserupismul, comunist tinde sa copleseasca si categoriile mai" verva" ale noilor politicieni,care incet dar sigur asimileaza aceleasi metode,bineverificate de altfel ,ale predecesorilor.La cine mai putea biata Ioana sa se planga,MILITIA e tatasu ,PROTECTIA,se spala pe maini ,cu perseverenta de tot ce poate fi" obiect al muncii"care include un oarecare tovaras imputit si libidinos ca "tatal".Asadar copiilor cu probleme (problema fiind parintii handicapati si impotenti,incapabili sa inteleaga necesitatile si modul de abordare al tinerilor)nu le-a ramas decat HAIDUCIA este tot tot ce ofera acest sistem putregaios superdotat si dezvoltat de "eductia militaroasa"a activistilor bolshevici.

Dhaji tovarasi si phetini ,cand mergeti la dansul ca va asteapta sa rentregi-ti PCR-ul in iad.
6.   JOS VAMPIRII trimis de
(15 feb 2008, 11:56:28
Cum sa aiba loc altii cinstiti? Aceste doua hidre pe care le vedeti in poza(Marza si Straton) sunt rude.Straton, cel mai pervers individ care exista, si-a burdusit buzunarele peste tot pe unde a fost, prin cele mai josnice metode.Un avar si un plescar la extrem. Despre Marza ce sa mai vorbim? Groparul banilor judetului. Feresca sfantul sa ajunga din nou la putere.
7.   Pentru cititori. trimis de
(15 feb 2008, 12:04:39
problema grava cu care se confrunta toti parintii este lipsa de comunicare intre ei si copii.Daca aceasta exista nu se ajungea la asemenea tragedie.Si copii au nevoile lor,sa fie in pas cu moda, sa mearga la o discoteca dar asta nu inseamna ca de acum parintii trebuie sa accepte ca acesti copii sa-si inceapa viata sexuala la 14,15 ani, sa te trezesti ca mai e si gravida, sa se duca numai la discoteci sa-ti vina beat acasa, sa neglijeze scoala si sa o apuce pe un drum aiurea legat de anturaj,sa te trezsesti ca e arestat pentru furturi,tilharii sau consum de droguri sau te mai miri pentru ce.

8.   Afara stratoane trimis de
(15 feb 2008, 12:26:19
tu nu esti in stare sa asiguri protectia copiilor aflati in sistem,darmite sa consiliezi pe altii dinafara sistemului.du-te la pensie si ne lasa!!!!!Nu uita sa-l cu tine si pe marza!!!!!!!

9.   Pentru c�rcotasi trimis de
(15 feb 2008, 12:44:34
E foarte usor sa arunci cu noroi,sunt curioasa c�t de bine v-ati descurca voi �n locul lor. Fiti realisti "Domnilor".
10.   Tata era cadrul militar??? trimis de
(15 feb 2008, 13:10:30
Sunt mai multi care fac asa din aceeasi categorie cu copii si sotia.Trebuie consultati psihologic multi,si nu se i-a nicio masura.Nu li se face o consiliere personala fiecarui angajat din acest domeniu????
11.   Ati uitat principalul trimis de
(15 feb 2008, 13:39:47
Nici nu ati observati, furati de impulsul polemic, ca ati transferat problema unei institutii si il iertati fara sa vreti pe principalul vinovat: tatal violent si lipsit de dragoste pentru copilul lui. Institutia, chiar daca era "cu singe proaspat", indiferent de culoarea politica, este un forum care functioneaza rece, legal, eventual corect, dar fara sentimente parintesti.
11.1  RE: Ati uitat principalul trimis de
(15 feb 2008, 22:22:31
Vreau sa te corectez un pic: aceasta instititie "care functioneaza la rece, legal, eventual corect, dar fara sentimente parintesti" ar fi trebuit sa aiba un serviciu specializat pentru consilierea si terapia copiilor si familiilor care se afla in astfel de situatii. Ori, atunci cand a apelat Ioana la ei avea mai putin de 18 ani si era obligativitatea lor sa intervina (nu acum cand nu mai este, sa gaseasca scuza ca nu intra in atributiile lor). A interveni nu inseamna sa chemi parintii si sa le atragi atentia sa inceteze cu bataia si dupa asta sa nu te mai intereseze. Si comentarii de genul "Nu a fost dec�t o sesizare verbala, nimic scris, ca sa putem interveni. Din c�te ne-am dat seama, era o fetita rebela, care nu suporta un tip de educatie militaroasa", demonstreaza o lipsa crasa de profesionalism si de cele mai elementare cunostinte despre serviciile care sunt necesare intr-o astfel de institutie pentru PROTECTIA COPILULUI. In alta tara tatal era inchis si directorul demis.
12.   Legislatie trimis de
(15 feb 2008, 16:24:21
In romania trebuie schimbata legislatia in primul rand,apoi mentalitatea oamenilor.Il intreb pe tatal Ioanei prin acest forum de comentarii(ca in fata lui nu as avea curaj sa stau):acum este fericit,este mandru de educatia care crede el ca e corecta, care a aplicat-o copilului lui?Eu as fi preferat sa mi-o barfeasca vecinii,sa aiba note mai mici,dar sa fie sanatoasa si fericita!!!!!!!!!!
13.   OPRESTE-TE TATAIE!!!!!!!!!!! trimis de
(15 feb 2008, 19:11:39
Nu ca as vrea sa-i iau apararea, dar sunt convins ca Mirza habar nu are ce face Straton.Avandu-l in spate ,cand spui Straton spui spaga pentru angajare, spaga pentru avansare, multa spaga pentru licitatii, ceea ce se spune ca s-ar face la Bursa de Marfuri de fapt se fac in biroul d-nului Straton, procent de la furnizori pentru a accepta plata facturilor. Nimic nu se misca pana nu se cotizeaza la director. Pacat ca toata rusinea pica pe capul lui Mirza. Este adevarat ca fiul lui Straton este preot? Doamne ajuta!
14.   Tare trimis de
(15 feb 2008, 20:46:02
FOARTE BUN PRIMUL COMENTARIU MAXIMUS,NICI IO NU PUTEAM SA ZIC MAI BINE!
15.   Speranta ar trebui sa moara ultima. trimis de
(15 feb 2008, 21:27:46
Tineri cu visele spulberate de nedreptatea lupilor imbracati in pei de oaie nu recurgeti la solutia aleasa de Ioana.Luptati cu inertia din societatea romaneasca , impuneti prin conduita voastra o noua ordine morala si atunci veti da sens vietii voastre.Nu va asteptati de la un parinte ,,cu ochelari de cal'' sau de la un favorizat al sortii care a huzurit inainte si dupa ''89 sa doreasca sa-si recunoasca greselile.Poti sa ai toata bogatia de pe pamint daca nu lasi in urma un nume bun esti ,,un nimic'' si la urma urmei toti se intorc in pamint fara sa ia nimic cu ei. Erata:piei.
16.   PROTECTIA COPILULUI UN SIFON DE BANI PT PSD trimis de
(15 feb 2008, 21:28:44
ACOLO TOTI IAU BANI DEGEABA ,FACETI O ANCHETA SA VEDETI CE NEPOTISM EXISTA SI CATA INCOMPETENTA ,SAU NU AVETI CURAJ CA SI VOI FACETI PARTE DIN JOC!
17.   Nu acuza pe nedrept trimis de
(16 feb 2008, 20:31:03
nu maqi judecati daca nu stiti exact cum a fost cazul...de ce atata judecata..IOANA nu mai traieste..intelegeti ca nu se mai poate face mare lucru..mai bine ati spune D-zeu sa o ierte si atat...fara sa judecati atata protectia copilului...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Castroane verzi 4 porţii - 65 minute 4 dovlecei50g paste scurte 1 lingură ulei de măsline1 ceapă2 căţei de usturoi2 linguri boabe de porumb fiert2 linguri mazăre verde fiartă100g spanac4 linguri caşcaval ras1 ou200g roşii 1 leg. mărarsare, piper ... Citeşte