Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 15 feb 2008 - Anul XIII, nr. 38 (3719)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

info economic

Declaraţii fiscale pentru 2007 fără aviz de la consultanţi

Firmele pot să depună situaţiile financiare anuale aferente anului trecut la autorităţile fiscale fără ca acestea să fie avizate de consultanţii fiscali, potrivit preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), Daniel Chiţoiu.

"Obligativitatea avizării declaraţiilor fiscale de către consultanţii fiscali nu a fost modificată de Parlament. Există obligativitatea avizării de către un consultant a acestor declaraţii, potrivit legii. Având în vedere că propunerea de eliminare nu a fost aprobată de Camera Deputaţilor, am transmis în teritoriu o circulară că aceste declaraţii să fie primite fără viza consultantului fiscal", a declarat Chiţoiu într-o conferinţă de presă.

 

Dobânzi mai mari la credite în România, decât în Austria

Dobânzile percepute de băncile din România la creditele în euro, de aproape 8%, sunt mai mari decât cele din Austria, unde ajung la 5%, întrucât instituţiile locale constituie rezerve obligatorii, a declarat ieri Gerarld Schreiner, preşedintele Volksbank România, din grupul austriac cu acelaşi nume.

"În Austria, dobânda, formată din cotaţia EURIBOR+marja băncii, ajunge cam la 5%, în timp ce în România dobânda este formată din EURIBOR+marja şi rezerva minimă, ajungând la circa 8%. Toate băncile din România au însă rate ale dobânzilor sub 8% şi trebuie să găsească soluţii pentru a-şi acoperi costurile", a declarat Schreiner într-o conferinţă de presă.

 

Bază de date cu locurile de muncă vacante

Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă va achiziţiona, printr-un proiect Phare, un soft şi echipamente hard care vor permite crearea unei baze de date cu locurile de muncă vacante în România şi publicarea lor în reţeaua EURES, a declarat, ieri, preşedintele instituţiei, Ionel Muscalu.

Proiectul, în valoare totală de 300.000 de euro, are două componente: achiziţionarea unui produs soft şi a unor echipamente hard pentru conexiunea la portalul european EURES al locurilor de muncă vacante şi instruirea consilierilor români care lucrează în acest domeniu.

Preşedintele ANOFM, Ionel Muscalu, a precizat că în acest moment România este prea puţin vizibilă în reţeaua europeană, întrucât nu are o bază de date cu locurile de muncă vacante.

 

Creditele autorităţilor locale, garantate de Guvern

Autorităţile locale care solicită avizul Guvernului pentru contractarea sau garantarea de împrumuturi vor fi obligate să prezinte şi o estimare a bugetelor locale pe perioada de rambursare, iar comisia care aprobă împrumutul va evalua inclusiv efectul acestor credite asupra deficitului bugetar.

Noile condiţii au fost decise în şedinţa de miercuri a Guvernului, prin hotărâre.

Comisia de Autorizare a Împrumuturilor Locale va aproba eşalonarea pe ani a tragerilor din finanţările rambursabile contractate sau garantate de autorităţile locale, cu estimarea plăţilor anuale care urmează să fie efectuate.

 

Codaşi la gradul de inovaţie din economie

România se plasează pe ultimul loc în UE în funcţie de gradul de inovaţie din economie, cu un punctaj mai mic decât jumătate din media obţinută de statele Uniunii, se arată într-un studiu realizat pentru Comisia Europeană.

Indicele UE al gradului de inovaţie în economie este de 0,45 puncte, în timp ce punctajul României şi Bulgariei este de 0,18 puncte, respectiv de 0,23 puncte.

Turcia este singurul stat cuprins în acest studiu care are un indice mai mic decât al României, respectiv de 0,08 puncte.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului info economic.
 Vizualizări articol: 3435 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
info economic5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Economic national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Castroane verzi 4 porţii - 65 minute 4 dovlecei50g paste scurte 1 lingură ulei de măsline1 ceapă2 căţei de usturoi2 linguri boabe de porumb fiert2 linguri mazăre verde fiartă100g spanac4 linguri caşcaval ras1 ou200g roşii 1 leg. mărarsare, piper ... Citeşte