Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 19 ian 2008 - Anul XIII, nr. 15 (3696)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Olteanu: România nu poate elimina taxa auto, pentru că are alte interese decât Comisia Europeană

Duminică, 20 Ianuarie 2008 (14:49:12)

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Bogdan Olteanu, a declarat, sâmbătă, la Zalău, că România nu poate elimina taxa auto, cum ar dori Comisia Europeană, pentru că are alte interese decât aceasta, transmite corespondentul MEDIAFAX.

  În cazul în care România ar renunţa la taxa auto, jumătate dintre cei care lucrează în industria auto ar rămâne fără locuri de muncă, a afirmat Olteanu.

"Chiar dacă ne cere Comisia Europeană, nu se poate renunţa nicicum la taxa auto. Dacă s-ar renunţa la această taxă, 250.000 de oameni ar rămâne fără locuri de muncă. Este jumătate din numărul românilor care lucrează în industria auto. Nu ne putem permite acest lucru. România nu poate scoate taxa auto, pentru că are alte interese decât Comisia Europeană", a spus Olteanu.

El a menţionat că 17 state din Uniunea Europeană au taxă auto şi, în Ungaria de exemplu, nivelul taxei este cu mult mai mare decât cel din România.

Ministrul Mediului, Korodi Attila, a declarat, vineri, că Guvernul va stabili valoarea finală a taxei de primă înmatriculare în funcţie de trei noi cerinţe ale Comisiei Europene, care însă nu vor schimba fundamental valorile propuse de experţii români.

Comisia Europeană a cerut României să stabilească un cuantum mai mare al taxei de primă înmatriculare în cazul maşinilor mai slabe din punct de vedere al tipului de catalizator euro folosit, ca taxa să scadă mai mult în funcţie de vechime în cadrul aceleiaşi grupe euro şi ca procedura de contestare a taxei să fie extinsă şi mai clar stabilită, potrivit lui Korodi.

Miercuri, şeful Departamentului pentru Afaceri Europene, Adrian Ciocănea, declara că propunerile României privind modificările care vor fi aduse taxei auto au fost apreciate la Bruxelles ca fiind "în acord cu legislaţia europeană în domeniu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Olteanu: România nu poate elimina taxa auto, pentru că are alte interese decât Comisia Europeană .
 Vizualizări articol: 551 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Olteanu: România nu poate elimina taxa auto, pentru că are alte interese decât Comisia Europeană0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Şniţele prahovene 2 porţii – 40 minute500g carne de porc sau viţel slabă2 felii caşcaval2 felii şunca tip Praga1 cutie ciuperci (mică)2 linguri pastă de roşii1 ou3 linguri făină250g pesmet2 cepe potrivite1 linguriţă oregano 1 linguriţă boia de ardei dulce1... Citeşte