Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 19 ian 2008 - Anul XIII, nr. 15 (3696)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Surpriza cu tabla ruginită

El le-a furat economiile părinţilor şi le-a cumpărat un hârb de Dacie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Hârbul de „Dacie” cumpărat de adolescentul din Frasin cu banii furaţi de la părinţii săi va rămâne în gospodăria acestora.

Deşi nici unul dintre părinţi nu are permis de conducere, maşina veche de 12 ani nu se va mişca din curtea familiei Ungurean, până când copilul lor va împlini 18 ani şi se va putea urca legal la volan.

„Dac-o mai porni atunci”, îşi pune mâinile în cap Maria Ungurean. Femeia ar dori să dea maşina înapoi, dar fiul nu vrea nici în ruptul capului să renunţe la investiţia sa.

Capul familiei, cel care urmează să stabilească ce se va întâmpla cu maşina, se află la mii de kilometri distanţă de soţia şi fiul său, fiind plecat la muncă în Portugalia.

 

I-a rămas rest 100 de lei

În urmă cu trei zile, copilul familiei Ungurean, din satul valea Seacă, Mihai (15 ani), a furat 1750 de lei de acasă şi a dispărut.

Văzând că deja s-a întunecat, iar odrasla nu s-a mai întors şi din casă au dispărut toţi banii puşi la saltea, mama adolescentului, Maria Ungurean, a pus mâna pe telefon şi a sunat la <112>, reclamând dispariţia fiului ei.

Deşi i-a spus că pleacă la bunici, în satul Bucşoaia, minorul nu a trecut pe la aceştia, astfel încât femeia a început să se gândească la ce-i mai rău, mai ales că fiul nu lipsise niciodată de acasă fără să-şi anunţe părinţii unde este.

După aproximativ o oră şi jumătate, însă, în faţa porţii casei familiei Ungurean a oprit o „Dacie”, în dreapta şoferului, un tânăr din sat, fiind chiar fiul dispărut. Acesta i-a spus mamei că s-a dus la Berchişeşti, să cumpere o maşină, al cărei anunţ de vânzare l-a văzut la rubrica de anunţuri a operatorului local de televiziune prin cablu.

Deşi a vrut să o anunţe despre tranzacţia pe care are de gând să o facă, i-a mai spus minorul, a scăpat telefonul mobil şi acesta s-a defectat. „Mi-a arătat telefonul mobil, era bucăţi... nu ştiu ce mă fac cu maşina?! O păstrez de acuma... l-am certat, dar de acuma e prea târziu. O să dau eu de carnet de şoferi sau, dacă nu, o să stea aici în curte până o să facă el 18 ani”, dă din umeri femeia.

Fiind vorba de fiul ei, Maria Ungurean nu a depus plângere la Poliţie.

„A dat pe maşină 14 milioane (n.r.-lei vechi), un milion i-a dat ăluia de la care a cumpărat-o pentru a-l aduce până în sat, ce a mai cheltuit el... mi-a dat rest un milion. Mai trebuie să fac şi actele...”, se sprijină de poartă femeia.

 

„Am să-i dau eu banii înapoi mamei”

Mihai Ungurean spune că ideea i-a venit după ce a văzut la televizor anunţul de vânzare al maşinii şi s-a gândit că e o afacere bună, mai ales că i-a auzit nu o dată pe părinţii săi discutând că vor să cumpere un autoturism.

„ Am să-i dau eu banii înapoi mamei, că vreau să plec cu tata la muncă în Portugalia”, spune adolescentul, convins să nu renunţe la maşină.

„Măi băiete, dar rugineşte până când faci tu 18 ani... Ce ne facem? Hai s-o vindem, s-o dăm înapoi... Sunt o grămadă de bani totuşi”, se văita mama, neputincioasă parcă în faţa voinţei de viitor şofer a fiului ei. Pentru a fi şi mai convingătoare, femeia ridică capota şi-şi dojeneşte fiul:  “Uite şi tu cum arată. Pentru doi ani jumătate, când faci 18 ani, o dăm la fier vechi”.

Deşi fiul nu dă semne că ar vrea să renunţe la maşină, Maria Ungurean ne asigură la plecare că va găsi ea o soluţie să scape de hârbul ce-i tronează în curte.

„Dacă nu şi nu, asta e... om vedea cum o rezolvăm”, oftează femeia.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului El le-a furat economiile părinţilor şi le-a cumpărat un hârb de Dacie.
 Vizualizări articol: 2884 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 4 voturi
El le-a furat economiile părinţilor şi le-a cumpărat un hârb de Dacie3.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   PARINTI trimis de
(19 ian 2008, 11:19:38
DACA TATA NU ARE CUREA?????? ASTA SE INTIMPLA...

1.1  RE: PARINTI trimis de
(20 ian 2008, 20:44:09
taci tarane
2.   O alegere buna trimis de
(19 ian 2008, 11:55:23
pustiul a facut o achizitie chiar buna!:)))14 mill vanzatorul la prins pe Dumnezeu de piceoare!da-ti-va seama cn mai cumpara un asemeanea harb!ink 3 ani shi mashina la fier vechii iar psutiul va fura altii banii shi va cumpara alt harb:))

3.   Pentru vanzator trimis de
(19 ian 2008, 13:53:57
multa minte iti mai trebuie sa pacalesti un pusti cu un harb de masina.Sa-ti fie rusine tolomacule!!!!
4.   Sunteti varza trimis de
(19 ian 2008, 21:28:01
varza sunteti baietei. da masinutza cu 20 meleoane unui afacerist cu programul rabla. ha ce ziceti de asta?
5.   Escroc trimis de
(19 ian 2008, 23:14:38
Escrocul care a vandut masina unui pusti de 15 ani sa-i fie rusine, mai ales ca l-a si pacalit. Un om de buna credinta nu face afaceri cu minori. RUSINE ESCROCULE !
6.   Escroc trimis de
(19 ian 2008, 23:16:22
Escrocul care a vandut masina unui pusti de 15 ani sa-i fie rusine, mai ales ca l-a si pacalit. Un om de buna credinta nu face afaceri cu minori. RUSINE ESCROCULE !
7.   Contract ilegal trimis de
(20 ian 2008, 04:15:20
vinzarea unui lucru se face in baza unui acord verbal sau scris care legal se cheama contract. Un pusti de 15 ani nu poate intra intr-un contract neasistat de un adult. Daca parintii vor,pot anula vinzarea si pot cere daune vinzatorului ca a atras minorul intr-un contract ne-onest. Asta-i legea si unde e lege nu-i tocmeala
7.1  RE: Contract ilegal trimis de
(20 ian 2008, 10:42:07
Asta e legea, dar dupa cum vad, mama cam danseaza cum ii canta pustiul. Adica daca copilul vrea.... Si se pare ca copilul vrea masina, n-are importanta ca n-are ce face cu ea. Tot o curea ar salva-o , dar se pare ca n-o lasa inima.
7.2  RE: Contract ilegal trimis de
(20 ian 2008, 12:50:04
poate si mumasa dorea o masina si fiul i-a citit gandurile ( astfel copilul a inplinit si dorinta ei )

de nu era asa , facea cum spune MARLYN
8.   D trimis de
(20 ian 2008, 19:14:17
che stronzo!!!!!!!!!!!!!!!!!
9.   Dacia trimis de
(20 ian 2008, 22:59:39
mare prost poate fi copil si masa trebuie sai semene auzi sa te rogi de copil sa vada masina din bani tai munciti so cheme pe super nany

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Şniţele prahovene 2 porţii – 40 minute500g carne de porc sau viţel slabă2 felii caşcaval2 felii şunca tip Praga1 cutie ciuperci (mică)2 linguri pastă de roşii1 ou3 linguri făină250g pesmet2 cepe potrivite1 linguriţă oregano 1 linguriţă boia de ardei dulce1... Citeşte