Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 19 ian 2008 - Anul XIII, nr. 15 (3696)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ford cere pentru uzina auto din Craiova energie termică echivalând cu consumul întregului municipiu

Duminică, 20 Ianuarie 2008 (16:22:43)

Producătorul auto Ford solicită Complexului Energetic Craiova să majoreze cantităţile de energie termică livrată uzinei auto din Craiova preluată de compania americană anul trecut, volumul cerut de Ford fiind similar cu cel necesar încălzirii întregului municipiu, transmite corespondentul MEDIAFAX.
  Oficialii Ford şi cei ai complexului energetic au avut, vineri, o întâlnire pe tema majorării cantităţilor de energie.

"Mi-au spus că doresc să asigure un confort termic mult mai ridicat decât cel existent. La ora actuală ei se încălzesc cu nişte aeroterme, ceea ce este la limita suportabilului. Ce ne-au cerut ei este cam aceeaşi cantitate de agent termic cât livrăm Craiovei", a declarat, duminică, directorul Complexului Energetic Craiova, Ion Dinulescu.

El a adăugat că majorarea capacităţii de livrare a agentului termic necesită investiţii mari în modernizarea întregii reţele, iar compania Ford s-a arătat interesată să finanţeze parţial lucrările.

"Sunt pregătiţi să suporte o parte din bani, urmând să-i recupereze din sumele pe care le facturăm către ei", a mai spus Dinulescu.

Ford a preluat anul trecut acţiunile deţinute de Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) la Automobile Craiova - reprezentând 72,4% din capital - pentru 57 milioane de euro, producătorul american angajându-se la investiţii directe de 675 milioane euro pentru modernizarea fabricii şi la suplimentarea numărului de angajaţi.

Contractul nu a intrat însă în vigoare, în lipsa acordului Comisiei Europene, care a iniţiat o investigaţie prin care verifică dacă anularea datoriilor şi impunerea unor condiţii la privatizarea uzinei auto reprezintă ajutor de stat. Potrivit AVAS, autorităţile de la Bruxelles vor transmite României, în luna februarie, primele concluzii ale investigaţiei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ford cere pentru uzina auto din Craiova energie termică echivalând cu consumul întregului municipiu .
 Vizualizări articol: 529 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ford cere pentru uzina auto din Craiova energie termică echivalând cu consumul întregului municipiu0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Şniţele prahovene 2 porţii – 40 minute500g carne de porc sau viţel slabă2 felii caşcaval2 felii şunca tip Praga1 cutie ciuperci (mică)2 linguri pastă de roşii1 ou3 linguri făină250g pesmet2 cepe potrivite1 linguriţă oregano 1 linguriţă boia de ardei dulce1... Citeşte